A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem lesz tűzijáték újévkor Prágában

2019. augusztus 09., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A tűzijáték helyett látványos fényjátékkal ünnepli az újévet a cseh főváros. A csendes, de legalább annyira látványos újítást elsősorban az idősekre és a házi kedvencekre való tekintettel vezetik be.



Hatalmas újítás előtt áll Prága: a hagyományos újévköszöntő tűzijáték helyett fényjátékkal ünneplik majd 2020 első napját. A tűzijátékot minden évben hatalmas tömeg csodálta, a több tízezres közönség közt sok külföldi is jelen volt. 

 

A rendezvény azonban mindig számos problémát okozott a lakosság egy részének, elsősorban az idősebbeknek és különösen kedvezőtlenül érintette a lakosok által nagy számban tartott házi kedvenceket, főleg a kutyákat és a macskákat - írja az iDnes hírportálra hivatkozva az MTI. Az önkormányzat bejelentette, hogy az újévi fényjáték megrendezésére pályázatot ír ki.

 

 

A tűzijátéktól a kutyák nagy része retteg
A tűzijátéktól a kutyák nagy része retteg

 

 

A tűzijátékok világszerte sok problémát okoznak a gazdiknak, és még több teendőt az állatvédő szervezeteknek és önkénteseknek. A kutyák nagy része fél a tűzijátékot kísérő erős hang és fényhatások miatt, sokuk akkora pánikot él meg, hogy inkább a menekülést választja - az elszökött kutyák nagy része soha többet nem jut már vissza gazdájához. Az idősebb, vagy beteg kutyák a hirtelen erős stressztől akár szívrohamot is kaphatnak. 

 

Prágában egyébként a kisebb-nagyobb tűzijátékok és általában a különféle pirotechnikai eszközök használata év közben is nagyon gyakori. Az önkormányzat jelezte, hogy a jövőben mindezt a lakosság éjszakai nyugalmának megőrzése érdekében szabályozni fogják.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat
Ünneplő tömeg kontra rettegő, összezavarodott házi- és vadállatok. Az augusztus 20-i tűzijátékra ugyanúgy fel kell készülnie az állattartóknak, mint a szilveszterire. Felelős gazdiként kötelességünk felkészülni és megvédeni kedvenceinket.

Így segíthetsz a tűzijáték alatt eltűnt kutyáknak hazatalálni Így segíthetsz a tűzijáték alatt eltűnt kutyáknak hazatalálni
A tűzijátékok miatt az egyes ünnepek – mint az augusztus 20. vagy a szilveszter – a kutyák számára elviselhetetlenné válhatnak. Országszerte 204 MOL töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél előbbi hazajutását. A mikrochip-leolvasók kihelyezése óta, az elmúlt 6 évben több ezer kutyát sikerült azonosítani a MOL töltőállomásokon.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Gondoskodjunk kedvenceink nyugalmáról az ünnepek alatt is! Gondoskodjunk kedvenceink nyugalmáról az ünnepek alatt is!
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos figyelmezteti az állattartókat, hogy az augusztus 20-i tűzijátékok idején is kiemelten gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról, akárcsak szilveszterkor.

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A legkedveltebb kutyás vízi sportok Hírek - Címlapon
A legkedveltebb kutyás vízi sportok
Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban