A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A legkedveltebb kutyás vízi sportok

Sport a forróságban is? Miért ne?!


2019. augusztus 10., 07:30


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




Nincs ok a csüggedésre a nagy melegben sem, ha a kutyás sportokról van szó. Összegyűjtöttünk néhány igen kedvelt, és itthon is űzhető vizes tevékenységet, melyek kisegíthetnek a meleg helyzetekben is, a kellő elővigyázatossággal persze.



Dock jumping - dog diving

 

Speciálisan kialakított hely, vagy hozzáértő oktató nélkül űzhető, egyre elterjedtebb vízi sport. Szükségeltetik hozzá egy stég, egy megbízható vízpart - ahol biztosak vagyunk benne, hogy elég mély a víz, és nincsenek fák, vagy kövek a mederben - valamint egy apporttárgy. A tevékenység lényege, hogy minél távolabb ugorjon el az eb a stégről (az ún. dock-ról) a bedobott játék után. Ezt könnyen befolyásolhatjuk a dobásunk minőségével. Vannak kutyák, akik előszeretettel ugranak be a vízbe, mások viszont semmilyen módon nem vehetőek rá. Ne kényszerítsük, és főként ne dobjuk be az ebet, ha az nem kapható az efféle elfoglaltságra! Mindenképpen vizezzük be négylábúnk testét az első ugrás előtt!

 

 

Ugrás a stégről
Ugrás a stégről
Forrás: media.cmgdigital.com

 

 

Vontatás/mentés

 

Ha kutyánk szereti a társaságot, és a vizet is, miért ne köthetnénk össze a kettőt? Egy medencében, vagy kutyabarát vízparton megtaníthatjuk neki, hogy kapaszkodjon bele a matracba, úszógumiba, és vontasson ki minket a partra. A tanítást akár labdával is kezdhetjük, erről térjünk át egyéb tárgyakra, melyeket ki kell hoznia a vízből. Néhány alkalom után eljutunk odáig, hogy egy keményebb úszógumit, vagy matracot is elhúzzon. Ehhez kössük hozzá a vontat, vagy húz vezényszót, és gyakoroljuk sokat. Végül jöhet a móka, amikor mindenestül kicipel minket is a partra egy dummynál fogva.

 

 

Bármit húzhat, csak bírja szusszal!
Bármit húzhat, csak bírja szusszal!
Forrás: pinterest.com

 

 

 

Kenu

 

A kellemes sok esetben összeköthető a hasznossal. Kisebb szoktatás után kutyánk könnyen csatlakozhat hozzánk egy hosszabb kenutúrára, ahol az új tapasztalatok mellett szert tehet a kellemesen hideg vízre is. Érdemes megtanítani előtte az ebet a helyben maradásra, valamint arra, hogy vannak szituációk, melyekben nyugton kell lenni. Így nem kell attól tartanunk, hogy felborítja a kenut, vagy fel-alá rohangál majd benne. Ügyeljünk rá, hogy mindig vizes legyen, és tegyünk egy nedves törölközőt a hátára/fejére, ha nem elég árnyékos a hely.

 

 

Elmerül a tájban
Elmerül a tájban
Forrás:  pinterest.com

 

 

Szörf és SUP

 

Ritka, és igen megosztó tevékenység a kutyás szörfözés. Szörfözéskor külön deszkán utazik velünk az eb, aki korábban már megtanult egyensúlyozni, és feltételezhető, hogy szereti a vizet, nem fél a hullámoktól.

SUP esetén azonban közös a deszka, melynek mérete is kényelmesen nagy mindkettőnk számára. Ezen elöl áll a kutya, mi evezünk. Igyekezzünk a legkevésbé szeles időt kifogni, hogy még véletlenül se legyen negatív élmény az ebnek az első szörfözés.

 

 

Fő a biztonság!
Fő a biztonság!
Forrás: obrag.org

 

 

Ha ezekre a tevékenységekre nem kapható a négylábú, akkor ugyanolyan kielégítő sport lehet a közös úszás, a botért, vagy labdáért való küzdelem, vagy akár a speciális, mentőmellényben történő kutyaúszás is. Bármely lubickolás elkezdése előtt nedvesítsük be az ebet, túlhevült testtel sose engedjük beleugrani, vagy belegázolni a vízbe!

 

 


Cikk első megjelenése: 2015. július 22.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy emberként követeli az ország az állatkínzó nő elítélését Hírek - Címlapon
Egy emberként követeli az ország az állatkínzó nő elítélését
Nem lesz tűzijáték újévkor Prágában Hírek - Címlapon
Nem lesz tűzijáték újévkor Prágában