A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ők a világ talán legszívtelenebb kutyatartói

2016. december 06., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A család megtalálta saját kutyájukat a menhelyen - ám annak határtalan öröme ellenére sem vitték haza. Ők inkább egy másik kutyát akartak helyette…



Zuzu egy végtelenül kedves, jószándékú, bújós kutya - legalábbis annak a menhelynek a dolgozói elmondása alapján, ahová Zuzu egy véletlen folytán került. A kétéves németjuhász keveréket a család szomszédja hozta a menhelyre, Zuzut ugyanis az udvarán találta. A kutya valószínűleg átszökött hozzá valahogy a kerítésen keresztül. (azt azonban nem értjük, hogy nem ismerte fel szomszédjai kutyáját…)

 

A gondozók szerint Zuzu egy barátságos, kedves kutya
A gondozók szerint Zuzu egy barátságos, kedves kutya
Fotó: buzzfeed.com

 

Így került Zuzu a menhelyre. Teltek múltak a napok, egyszer a gondozók arra lettek figyelmesek, hogy Zuzu hirtelen szinte extázisba kerül: boldogan csóvált, ugrált egy családot meglátva. Azok is mosolyogtak Zuzu kennelje előtt megállva, meg is simogatták. A dolgozók már kezdtek örülni, hogy egy ritkán látott egymásra találásnak lehetnek tanúi - ám hamar kiderült, hogy a nagy öröm oka nem a szerelem első látásra… A család Zuzu gazdái voltak.

 

 

 

A második remény ekkor csillant meg:  a dolgozók örültek, hogy Zuzu végre hazakerülhet otthonába, és a kaland szerencsésen ér véget. Ám újabb hidegzuhany jött: a család bár elismerte, hogy Zuzu az ő kutyájuk, de eszük ágában sem volt hazavinni őt. Inkább egy másik kutyát vinnének el a menhelyről… Azt is elmondták, miért: Zuzu az elmúlt hetekben nagyon szomorú volt, miután a velük élő apja meghalt. Zuzu nagyon hiányolta apját, aki egyben legjobb barátja is volt: sokat nyüszített, szinte siratta... Ezért inkább szeretnének egy másik kutyát… Utólag az is kiderült, hogy a család látta, ahogy Zuzu átszökik a szomszédhoz - ám nem erőltették a hazajutását.

 

A jó hír, hogy azóta Zuzut is utolérte a szerencse: a menhely egyik dolgozója jelentkezett az örökbefogadására! Reméljük, hogy nála végre igazi, boldog kutyaélete lehet!

 

 

Forrás: buzzfeed.com, nlcafe.hu
Indexkép forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Békében a kutyafuttatókon - és azokon kívül is! Hírek - Címlapon
Békében a kutyafuttatókon - és azokon kívül is!
Kutyafalka lepte el Szombathelyet Hírek - Címlapon
Kutyafalka lepte el Szombathelyet