A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ők a világ talán legszívtelenebb kutyatartói

2016. december 06., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A család megtalálta saját kutyájukat a menhelyen - ám annak határtalan öröme ellenére sem vitték haza. Ők inkább egy másik kutyát akartak helyette…Zuzu egy végtelenül kedves, jószándékú, bújós kutya - legalábbis annak a menhelynek a dolgozói elmondása alapján, ahová Zuzu egy véletlen folytán került. A kétéves németjuhász keveréket a család szomszédja hozta a menhelyre, Zuzut ugyanis az udvarán találta. A kutya valószínűleg átszökött hozzá valahogy a kerítésen keresztül. (azt azonban nem értjük, hogy nem ismerte fel szomszédjai kutyáját…)

 

A gondozók szerint Zuzu egy barátságos, kedves kutya
A gondozók szerint Zuzu egy barátságos, kedves kutya
Fotó: buzzfeed.com

 

Így került Zuzu a menhelyre. Teltek múltak a napok, egyszer a gondozók arra lettek figyelmesek, hogy Zuzu hirtelen szinte extázisba kerül: boldogan csóvált, ugrált egy családot meglátva. Azok is mosolyogtak Zuzu kennelje előtt megállva, meg is simogatták. A dolgozók már kezdtek örülni, hogy egy ritkán látott egymásra találásnak lehetnek tanúi - ám hamar kiderült, hogy a nagy öröm oka nem a szerelem első látásra… A család Zuzu gazdái voltak.

 

 

 

A második remény ekkor csillant meg:  a dolgozók örültek, hogy Zuzu végre hazakerülhet otthonába, és a kaland szerencsésen ér véget. Ám újabb hidegzuhany jött: a család bár elismerte, hogy Zuzu az ő kutyájuk, de eszük ágában sem volt hazavinni őt. Inkább egy másik kutyát vinnének el a menhelyről… Azt is elmondták, miért: Zuzu az elmúlt hetekben nagyon szomorú volt, miután a velük élő apja meghalt. Zuzu nagyon hiányolta apját, aki egyben legjobb barátja is volt: sokat nyüszített, szinte siratta... Ezért inkább szeretnének egy másik kutyát… Utólag az is kiderült, hogy a család látta, ahogy Zuzu átszökik a szomszédhoz - ám nem erőltették a hazajutását.

 

A jó hír, hogy azóta Zuzut is utolérte a szerencse: a menhely egyik dolgozója jelentkezett az örökbefogadására! Reméljük, hogy nála végre igazi, boldog kutyaélete lehet!

 

 

Forrás: buzzfeed.com, nlcafe.hu
Indexkép forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Békében a kutyafuttatókon - és azokon kívül is! Hírek - Címlapon
Békében a kutyafuttatókon - és azokon kívül is!
Kutyafalka lepte el Szombathelyet Hírek - Címlapon
Kutyafalka lepte el Szombathelyet