A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket

2022. november 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett. 

„Mikor eltűnt, úgy éreztem, a lelkem egy részét is magával vitte” - emlékezett vissza Ruth Parada de Martinez a szomorú napra. Július 26-a volt, amikor séta közben Dante kitépte a pórázt a kezükből és elrohant egy másik kutya után. Mindenhol keresték, bízva abban, hogy hamarosan előkerül, de nem így történt.

 

Ruth és lányai rettenetesen hiányolták kedvencüket, akit 2017-ben, kölyökként fogadtak örökbe, miután a legidősebb lánynál limfomát diagnosztizáltak. Dante kedvessége sokszor feledtette a gondokat. Aztán eltűnt...

 

Néhány nappal később, és 32 kilométerrel távolabb egy fehérmellényes sárgásbarna kutya került be a Fairfax megyei állatmenhelyre. Mindenkit levett a lábáról tüneményes jellemével, ezért biztosra vették, hogy valahol valaki hazavárja.

 

 

Örökbefogadható kutyákat nézegetett a család, mikor meglátták eltűnt kedvencüket
Dante és családja
Fotó: Facebook/Fairfax County Animal Shelter

 

 

Sajnos nem volt rajta nyakörv, biléta, és mikrochipje sem volt. Mivel senki sem kereste a környéken, felkerült az örökbefogadható kutyák listájára. Kinézete és kedvessége miatt úgy vélték, hamar gazdira talál majd, de akárhányszor érkeztek hozzá látogatók, leblokkolt és nem akart ismerkedni.

 

„Nem mutatott érdeklődést az emberek iránt, egyáltalán nem nyitott feléjük. Beburkolózott a szomorúság felhőjébe, mi pedig nem értettük, mi lehet a gond. Lehetséges, hogy az igazi családját várja?” - tették fel a kérdést a menhelyen dolgozók.

 

Időközben Dante családja elköltözött, méghozzá a 32 kilométerrel arrébb lévő Fairfax városába. Eltűnt kedvencük hiányát senki nem pótolhatta, de úgy érezték, itt az idő, hogy megnyissák szívüket egy árva kutyus felé. Így hát október 15-én ellátogattak a közeli menhelyre, ahol a hirdetőfalon lévő fényképeket nézegetve lánya, a 10 éves Kayla felkiáltott:

 

„Mama, ez Dante!” - ismételgette lelkesen. Anyukája csitítani kezdte, hisz hogyan is lehetne kutyájuk pont itt, de a kislány szeméből potyogó könnyek láttán megenyhült, és jelezték az állatmentőknek, hogy szeretnék megnézni a fotón szereplő, „Soldier” nevű kutyát.

 

 

Dante hirdetése a menhelyen Soldier néven
Dante hirdetése a menhelyen Soldier néven
Fotó: people.com

 

 

Mindenki meglepetésére a kutya egyből a nyakukba ugrott, nyüszögött a boldogságtól, és egyre csak csóvált.

 

„Iszonyatos erővel húzta a pórázt, közben egész testével riszált örömében. Azonnal tudtuk, hogy ők Dante családja. Fel-alá ugrándozott, bújt hozzájuk, miközben Ruth és lányai arcáról csorogtak a könnyek. Azt hiszem, mi is mind törölgettük a szemünket, annyira meghatódtunk. Mindig nagy öröm, ha sikerül visszajuttatni egy elveszett kutyát a gazdikhoz” - mondta el Reasa Currier, a menhely igazgatója.

 

„Ha Dante is rendelkezett volna microchippel, nem kellett volna hónapokig várakoznia menhelyünkön, már a megtalálása után hazajuttathattuk volna” - tette hozzá.

 

 

 


 

Ezért is fontos a microchip és a nyakörvre illesztett biléta, melyen szerepel a kutya neve és legalább a gazdi telefonszáma. Magyarországon 2013. január 1. óta minden, 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező megjelölni microchippel, a hozzá tartozó adatok regisztrálását az állatorvos végzi el. Ügyeljünk arra, hogy pontos adatokat adjunk meg, és tartsuk naprakészen, az adatváltozást pedig időben jelentsük be.

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Fairfax County Animal Shelter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat! Hírek - Címlapon
Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat!
Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Hírek - Címlapon
Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője