A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket

2022. november 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett. 

„Mikor eltűnt, úgy éreztem, a lelkem egy részét is magával vitte” - emlékezett vissza Ruth Parada de Martinez a szomorú napra. Július 26-a volt, amikor séta közben Dante kitépte a pórázt a kezükből és elrohant egy másik kutya után. Mindenhol keresték, bízva abban, hogy hamarosan előkerül, de nem így történt.

 

Ruth és lányai rettenetesen hiányolták kedvencüket, akit 2017-ben, kölyökként fogadtak örökbe, miután a legidősebb lánynál limfomát diagnosztizáltak. Dante kedvessége sokszor feledtette a gondokat. Aztán eltűnt...

 

Néhány nappal később, és 32 kilométerrel távolabb egy fehérmellényes sárgásbarna kutya került be a Fairfax megyei állatmenhelyre. Mindenkit levett a lábáról tüneményes jellemével, ezért biztosra vették, hogy valahol valaki hazavárja.

 

 

Örökbefogadható kutyákat nézegetett a család, mikor meglátták eltűnt kedvencüket
Dante és családja
Fotó: Facebook/Fairfax County Animal Shelter

 

 

Sajnos nem volt rajta nyakörv, biléta, és mikrochipje sem volt. Mivel senki sem kereste a környéken, felkerült az örökbefogadható kutyák listájára. Kinézete és kedvessége miatt úgy vélték, hamar gazdira talál majd, de akárhányszor érkeztek hozzá látogatók, leblokkolt és nem akart ismerkedni.

 

„Nem mutatott érdeklődést az emberek iránt, egyáltalán nem nyitott feléjük. Beburkolózott a szomorúság felhőjébe, mi pedig nem értettük, mi lehet a gond. Lehetséges, hogy az igazi családját várja?” - tették fel a kérdést a menhelyen dolgozók.

 

Időközben Dante családja elköltözött, méghozzá a 32 kilométerrel arrébb lévő Fairfax városába. Eltűnt kedvencük hiányát senki nem pótolhatta, de úgy érezték, itt az idő, hogy megnyissák szívüket egy árva kutyus felé. Így hát október 15-én ellátogattak a közeli menhelyre, ahol a hirdetőfalon lévő fényképeket nézegetve lánya, a 10 éves Kayla felkiáltott:

 

„Mama, ez Dante!” - ismételgette lelkesen. Anyukája csitítani kezdte, hisz hogyan is lehetne kutyájuk pont itt, de a kislány szeméből potyogó könnyek láttán megenyhült, és jelezték az állatmentőknek, hogy szeretnék megnézni a fotón szereplő, „Soldier” nevű kutyát.

 

 

Dante hirdetése a menhelyen Soldier néven
Dante hirdetése a menhelyen Soldier néven
Fotó: people.com

 

 

Mindenki meglepetésére a kutya egyből a nyakukba ugrott, nyüszögött a boldogságtól, és egyre csak csóvált.

 

„Iszonyatos erővel húzta a pórázt, közben egész testével riszált örömében. Azonnal tudtuk, hogy ők Dante családja. Fel-alá ugrándozott, bújt hozzájuk, miközben Ruth és lányai arcáról csorogtak a könnyek. Azt hiszem, mi is mind törölgettük a szemünket, annyira meghatódtunk. Mindig nagy öröm, ha sikerül visszajuttatni egy elveszett kutyát a gazdikhoz” - mondta el Reasa Currier, a menhely igazgatója.

 

„Ha Dante is rendelkezett volna microchippel, nem kellett volna hónapokig várakoznia menhelyünkön, már a megtalálása után hazajuttathattuk volna” - tette hozzá.

 

 

 


 

Ezért is fontos a microchip és a nyakörvre illesztett biléta, melyen szerepel a kutya neve és legalább a gazdi telefonszáma. Magyarországon 2013. január 1. óta minden, 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező megjelölni microchippel, a hozzá tartozó adatok regisztrálását az állatorvos végzi el. Ügyeljünk arra, hogy pontos adatokat adjunk meg, és tartsuk naprakészen, az adatváltozást pedig időben jelentsük be.

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Fairfax County Animal Shelter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Négylábú őrangyal – Egy kóbor kutya vigasztalta meg a temetőben a síró nőt Hírek - Címlapon
Négylábú őrangyal – Egy kóbor kutya vigasztalta meg a temetőben a síró nőt
Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Hírek - Címlapon
Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története