A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket

2022. november 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.



 

„Mikor eltűnt, úgy éreztem, a lelkem egy részét is magával vitte” - emlékezett vissza Ruth Parada de Martinez a szomorú napra. Július 26-a volt, amikor séta közben Dante kitépte a pórázt a kezükből és elrohant egy másik kutya után. Mindenhol keresték, bízva abban, hogy hamarosan előkerül, de nem így történt.

 

Ruth és lányai rettenetesen hiányolták kedvencüket, akit 2017-ben, kölyökként fogadtak örökbe, miután a legidősebb lánynál limfomát diagnosztizáltak. Dante kedvessége sokszor feledtette a gondokat. Aztán eltűnt...

 

Néhány nappal később, és 32 kilométerrel távolabb egy fehérmellényes sárgásbarna kutya került be a Fairfax megyei állatmenhelyre. Mindenkit levett a lábáról tüneményes jellemével, ezért biztosra vették, hogy valahol valaki hazavárja.

 

 

Örökbefogadható kutyákat nézegetett a család, mikor meglátták eltűnt kedvencüket
Dante és családja
Fotó: Facebook/Fairfax County Animal Shelter

 

 

Sajnos nem volt rajta nyakörv, biléta, és mikrochipje sem volt. Mivel senki sem kereste a környéken, felkerült az örökbefogadható kutyák listájára. Kinézete és kedvessége miatt úgy vélték, hamar gazdira talál majd, de akárhányszor érkeztek hozzá látogatók, leblokkolt és nem akart ismerkedni.

 

„Nem mutatott érdeklődést az emberek iránt, egyáltalán nem nyitott feléjük. Beburkolózott a szomorúság felhőjébe, mi pedig nem értettük, mi lehet a gond. Lehetséges, hogy az igazi családját várja?” - tették fel a kérdést a menhelyen dolgozók.

 

Időközben Dante családja elköltözött, méghozzá a 32 kilométerrel arrébb lévő Fairfax városába. Eltűnt kedvencük hiányát senki nem pótolhatta, de úgy érezték, itt az idő, hogy megnyissák szívüket egy árva kutyus felé. Így hát október 15-én ellátogattak a közeli menhelyre, ahol a hirdetőfalon lévő fényképeket nézegetve lánya, a 10 éves Kayla felkiáltott:

 

„Mama, ez Dante!” - ismételgette lelkesen. Anyukája csitítani kezdte, hisz hogyan is lehetne kutyájuk pont itt, de a kislány szeméből potyogó könnyek láttán megenyhült, és jelezték az állatmentőknek, hogy szeretnék megnézni a fotón szereplő, „Soldier” nevű kutyát.

 

 

Dante hirdetése a menhelyen Soldier néven
Dante hirdetése a menhelyen Soldier néven
Fotó: people.com

 

 

Mindenki meglepetésére a kutya egyből a nyakukba ugrott, nyüszögött a boldogságtól, és egyre csak csóvált.

 

„Iszonyatos erővel húzta a pórázt, közben egész testével riszált örömében. Azonnal tudtuk, hogy ők Dante családja. Fel-alá ugrándozott, bújt hozzájuk, miközben Ruth és lányai arcáról csorogtak a könnyek. Azt hiszem, mi is mind törölgettük a szemünket, annyira meghatódtunk. Mindig nagy öröm, ha sikerül visszajuttatni egy elveszett kutyát a gazdikhoz” - mondta el Reasa Currier, a menhely igazgatója.

 

„Ha Dante is rendelkezett volna microchippel, nem kellett volna hónapokig várakoznia menhelyünkön, már a megtalálása után hazajuttathattuk volna” - tette hozzá.

 

 

 


 

Ezért is fontos a microchip és a nyakörvre illesztett biléta, melyen szerepel a kutya neve és legalább a gazdi telefonszáma. Magyarországon 2013. január 1. óta minden, 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező megjelölni microchippel, a hozzá tartozó adatok regisztrálását az állatorvos végzi el. Ügyeljünk arra, hogy pontos adatokat adjunk meg, és tartsuk naprakészen, az adatváltozást pedig időben jelentsük be.

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Fairfax County Animal Shelter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat! Hírek - Címlapon
Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat!
Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Hírek - Címlapon
Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője