A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Országos Főállatorvos: nem szankcionálja a hatóság, ha a járvány miatt tolódik kutyánk oltása

2020. március 19., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Fontos felhívás a gazdik számára az évenkénti kötelező oltás kapcsán!



 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

 

Fontos kérdés lehet a gazdik számára, mit tegyenek, ha pont a napokban, vagy az elkövetkezendő hetekben járna le kedvencük kötelező oltása. A koronavírus járványra való tekintettel az állatorvosok szinte kivétel nélkül azt kérték a gazdiktól, hogy csak sürgős esetben menjenek kedvencükkel a rendelőbe - ez azonban felveti a kérdést, az évenkénti kötelező oltás ennek számít-e. 

 

Az Állatorvosi Kamara elnökének, Dr. Gönczi Gábor kérdésére azt a tájékoztatást adta Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos, hogy a járványra való tekintettel “a hatóság nem fog szankcióval élni azon rendszeresen oltott ebek tartóival szemben, akik az évente esedékes veszettség elleni ismétlő oltást határidőben nem adatják be.“ A tájékoztatás teljes terjedelmében a lenti posztban olvasható.

 

 

 

 

 

A jelen helyzetben fontos, hogy minimalizáljuk az otthonunkon kívül töltött időt, illetve a másokkal való érintkezést. Csak akkor induljunk állatorvoshoz, ha sürgős eset lépett fel, és ha megoldható, ez esetben is jelezzül telefonon érkezésünket!

Halasztható esetekben kérjünk tanácsot, tájékoztatást elsőként telefonon állatorvosunktól, ilyen módon, ha szükséges, időpontot is egyeztethetünk vele!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Figyelmeztet a Nébih: Veszett kutyát találtak Magyarországon Figyelmeztet a Nébih: Veszett kutyát találtak Magyarországon
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai az év eleje óta kutyánál és aranysakálnál is igazolták a veszettség fertőzöttséget. Az ukrán határ közelében kimutatott újabb fertőzések miatt a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) és a Nébih felhívja az állattartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás és a megelőzést biztosító előírások betartásának fontosságára.

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az egész világ szívét elrabolta a kutya, aki minden akadályt kihagyott az agility versenyen Hírek - Címlapon
Az egész világ szívét elrabolta a kutya, aki minden akadályt kihagyott az agility versenyen
Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen Hírek - Címlapon
Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen