A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Osztrák állatvédők segítségével sikerült bezáratni egy kutyavágóhidat

2019. november 07., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Eggyel kevesebb ilyen borzalmas vágóhíd működik a világban. A siker az osztrák állatvédőknek köszönhető! A vágóhíd működtetője maga kért segítséget, hogy bezárhassa végre a telepet és kiugorhasson a kutyahúsbizniszből.



A bécsi központú Vier Pfoten (Négy Mancs) nemzetközi állatvédő szervezet segítségével bezárták a kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídját, ahol évente több mint 2 ezer ebet mészároltak le étkezési célra.

 

A civil szervezet gondjaiba vette a vágóhídon még életben talált kutyákat. A közlemény szerint a vágóhídon talált kutyák "szörnyűséges" állapotban voltak, két, szűk ketrecben tartott állat izmai két év alatt úgy elsorvadtak, hogy alig bírtak lábra állni.

 

 

A vágóhíd működtetője maga kért segítséget, hogy bezárhassa végre telepet és kiugorhasson a kutyahúsbizniszből
A vágóhíd működtetője maga kért segítséget, hogy bezárhassa végre telepet és kiugorhasson a kutyahúsbizniszből
Fotó: Vier Pfoten

 

 

Mint írják, a vágóhídon kóbor és lopott kutyákat öltek le, de voltak köztük olyanok is, amelyeket egy-egy fazékért vagy serpenyőért cserébe adtak át gazdáik.

 

A közlemény szerint a vágóhíd tulajdonosa ki akart szállni a kutyahúsbizniszből, ezért a szervezet segítségét kérte. A tulajdonos a kutyamészárszékről való lemondásért cserébe földet kapott, ahol a jövőben rizst és zöldséget fog termeszteni.

 

Kambodzsában becslések szerint évente hárommillió kutyát ölnek le húsukért, az állatvédő szervezet csak Phnompenben 110 olyan étteremről tud, ahol kutyahúsból készült fogásokat is kínálnak.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Vier Pfoten

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók Hírek - Címlapon
A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók
Sütivel mentenek kutyakölyköket Hírek - Címlapon
Sütivel mentenek kutyakölyköket