A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Palacsintasütéssel gyűjtöttek egy bántalmazott kiskutya műtétjére a veszprémi kollégisták

2017. december 02., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy apró, de annál súlyosabban sérült kiskutya megsegítésére gyűjtöttek a veszprémi egyetemi kollégisták. A nemes gesztus bebizonyítja: úgy is lehet szórakozni, hogy közben másokon segítünk.Sok kicsi sokra megy: még egy egyetemista szűkösre szabott költségvetésébe is belefér egy kis jótékonyság – főleg így karácsony fele. Az egyetem Központi Kollégiumának egyik Szeniora (azaz szintfelelőse) szervezett egy jótékonysági programot a kollégium első emeletén lakók számára: ínycsiklandó palacsintával lakhattak jól a kollégisták. A finomságokért becsületkasszába fizettek a vendégek, a bevételt pedig Chivas, egy mentett kiskutya műtétjére ajánlották fel. A kiskutya borzalmas körülmények között élhetett, baleset, vagy bántalmazás áldozata ő is, mint megannyi négylábú társa. A kutyusról és a jótékonysági palacsintázásról Rezes Vivien, a Központi Kollégium Szeniora mesélt nekünk:

 

- Ki is ez a kiskutya, mi az ő története?
- Ő Chivas, egy körülbelül egy éves keverék kan kutyus, aki májusban Kazincbarcikáról került a Veszprémi Állatvédő Egyesület ideiglenes befogadóinak gondozásába. Előéletéről sokat nem tudunk, csak amit az orvosok állapítottak meg a röntgenfelvételek alapján. Kiskorában eltört a jobb első lába, és a csont rosszul forrt össze, eltekeredett, amitől szörnyű fájdalmai lettek és menthetetlenül lesántulhatott volna. Egyértelmű volt, hogy műtétre van szükség.

 

Chivas, a mentett kutyus lába azonnali műtétre szorult
Chivas, a mentett kutyus lába azonnali műtétre szorult
Fotó: Veszprémi Állatvédő Egyesület


- Hogyan találtál rá, és a segítségkérésére?
- Körülbelül 2 éve figyelem a Veszprémi Állatvédő Egyesület híreit facebookon és személyesen is, és az egyik ott dolgozó ismerősömtől kérdeztem, hogy most kinek tudnánk felajánlani a befolyó összeget. Próbáltam speciális igényű kutyust találni, akinek a kezelésére mehetne az adományunk. Sajnos ilyen mindig van, de szerencsére a szintlakóim is örömmel segítenek.


- Remek ötletet találtál ki az adománygyűjtésre. Hogy zajlott, mennyien vettek részt benne?
- Szeniorként feladatom, hogy rendezvényeket szervezzek a szintlakóimnak. Palacsintázni nagyon szeretnek és felvetettem, mi lenne, ha most, amit a becsületkasszába dobnak, azt odaadnánk egy kutyusnak. Nagyon örültek neki és már nagyon várták, egy szintlakóm még online rendszert is készített, hogy egyszerűbb legyen a rendelés. Két kibesemmel (Kollégiumi Intéző Bizottság tagjai – a Szerk.) készítettük a palacsintákat, az egész szint részére, de természetesen, ha máshonnan jöttek, őket sem zavartuk el. Hogy mennyit szántak a palacsintáért cserébe, teljes mértékben rájuk volt bízva, nem voltak limitek, csak egy becsületkassza.


- Végül mennyi adományt sikerült összegyűjtenetek?
- Összesen 18310 Ft gyűlt össze, ezt én kiegészítettem 20000 Ft-ra. A teljes költséget ugyan nem fedezi, de minden kis segítség számít. 


- Mikor lesz a műtét?
- A műtétet nyáron elvégezték, de a teljes kezelésének a költségeit még mindig nem sikerült rendezni, így mai napig várják a felajánlásokat. Mindemellett nem csak fizikailag, de lelkileg is nagyon sérült szegény Chivas. Veszprém Városi Kutyaiskola egyik trénere foglalkozik vele, hogy egyáltalán majd örökbefogadható legyen.

 

Chivas már túl van a műtéten
Chivas már túl van a műtéten
Fotó: Veszprémi Állatvédő Egyesület


- Volt már korábban is hasonló jótékony akciótok?
- Tavasszal csináltam először egy ilyen Jótékonysági Palacsintaestet, egy tacskó anyukának és akkor született picinyeinek segítettünk. A tacsi anyát kirakták a balatonfűzfői gyártelepen, ott születtek meg kicsinyei és az ott dolgozók találták meg és hozták be a Kedvenc Rendelőbe. Az anyának gyógyszerekre volt szüksége, a piciknek pedig tápszerre, mivel a gyógyszerek miatt az anyatejtől meg kellett vonni őket. Azóta szerencsére már jól vannak és gazdisodnak is. Igazából a mostani jótékonykodás is ebből indult ki, ugyanis régebbi szintlakóim kérdezték, hogy mikor csinálunk megint ilyet? Nagyon örültem, hogy ennyire tetszett nekik és tényleg szeretnének segíteni, úgyhogy szeretném bevezetni, hogy minden félévben legyen egy ilyen jótékony estünk.

 

Példaértékű, amit csináltok, köszönöm, hogy megosztottátok velünk! Reméljük, Chivas hamarosan szerető gazdihoz kerülhet, aki megmutatja neki, milyen egy biztonságos, szeretetteljes otthonban élni!

 

 

Témába vág

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Virágot, csak az illatáról! Hírek - Címlapon
Virágot, csak az illatáról!
“Ajkai Panka Rád vár!” Hírek - Címlapon
“Ajkai Panka Rád vár!”