A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Petíció indult Angliában az állatvédelem szigorításáért miután leszúrtak egy rendőrkutyát

2016. október 13., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A rendőrkutyát szolgálatteljesítés közben szúrták meg kétszer is - hosszú műtét árán sikerült megmenteni az életét. Az esemény az állatbarátokat mélyen felháborította, útjára indítottak egy petíciót a rendőrség és katonaság munkáját segítő állatok védelméért.Finn, a németjuhász lett átvitt értelemben a petíció elindítója. A kutya pár nappal ezelőtt került életveszélyes állapotba, mikor egy gyanúsítottat üldözött. A tinédzser fiú (mindössze 16 éves!!) két helyen is megszúrta Finnt: a fején és a mellkasán. Hosszú, négyórás műtéttel sikerült Finn állapotát stabilizálni, mára már sokkal jobban van, otthonában lábadozhat.

 

Finn, a rendőrkutya már otthonában lábadozhat
Finn, a rendőrkutya már otthonában lábadozhat
Fotók: Fotó: facebook.com/OnePoliceUK/


Az eset megrázta az angol állatbarátokat. Hamar útjára indították a petíciót, melyet pár nap alatt több mint 30 000-en írtak alá! A petícióval azt szeretnék elérni, hogy azokat, akik szolgálatot teljesítő állatot (rendőrkutyát, vagy -lovat) támad meg, sebez meg, vagy oltja ki az életét, azt ugyanolyan súllyal büntessék, mintha a tettet emberen követte volna el.

Ezek az állatok az életüket kockáztatják az emberekért szolgálat közben - biztosítani kell hát a védelmüket. Az Egyesült Államokban szeptemberben lépett életbe egy hasonló törvény: Ohio államban az a személy, akit bűnösnek találnak állatkínzás vétségében, a komoly bírság mellett hat hónaptól akár egy évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. Emellett azon személyek, akik rendőrségi kutyát vagy lovat támadnak meg és ennek következtében az állat elpusztul, kötelező letöltendő börtönbüntetést kapnak.

 

Hosszú műtéten kellett átesnie a kutyának, hogy megmentsék az életét
Hosszú műtéten kellett átesnie a kutyának, hogy megmentsék az életét
Fotó: facebook.com/OnePoliceUK/

 

Finn egy korábbi fotón - ereje teljében lévő rendőrkutya
Finn egy korábbi fotón - ereje teljében lévő rendőrkutya
Fotó: bbc.com

 

 

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: facebook.com/OnePoliceUK/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és macskák – Ősi ellenségek? Hírek - Címlapon
Kutyák és macskák – Ősi ellenségek?
Kutyajó hétvége Sopronban Hírek - Címlapon
Kutyajó hétvége Sopronban