A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit

2020. április 28., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Imádunk kutyával utazni. Nincs is jobb, mint új helyeket felfedezni együtt, vagy épp újra ellátogatni kedvenc kirándulóhelyünkre. Éppen ezért talán mi, kutyások, kivételesen nehezen viseljük a bezártságot. Most a legtöbb, amit tehetünk, hogy kiéljük utazás iránti vágyunkat, hogy megtervezzük, merre is indulunk majd akkor, ha a koronavírus járvány végre lecseng. Ebben segít nekünk a gyönyörű, hófehér kutya, aki virtuálisan vezet végig minket az Alpok lenyűgöző látnivalóin. 

Tűkön ülve várjuk, hogy végre ismét útra kelhessünk kutyánkkal. Bár a koronavírus járvány miatti szigorítások nem tiltották a kutyasétáltatást, és a környékünkön található természeti környezet bebarangolását, a távolabbi helyekre való kutyás kirándulásokat most el kellett halasztanunk, nem beszélve a külföldi utazásokról.

 

Nem szabad azonban lógatnunk az orrunkat, ez az időszak is véget ér előbb-utóbb! Használjuk ki az időt arra, hogy felelevenítjük legszebb emlékeinket kutyás nyaralásunkról, túrákról, kirándulásokról – és persze már most tervezgethetjük, merre indulunk majd, amint végre zöld utat kapunk.

 

Ugyanakkor akár fotelünkben ülve is felfedezhetünk varázslatos tájakat, amik így akár fel is kerülhetnek a kutyás bakancslistánkra. Hiszen nem elég felvételen látni azt a gyönyörű hegyet, de érezni kell a simogató szelet, a friss virág- és fenyőillatot – no és látni kedvencünket, ahogy boldogan veti bele magát a felfedezésre váró tájba.

 

Addig is, míg személyesen ellátogathatunk ide és oda, marad a virtuális felfedezés. És ha már választhatunk, miért ne egy négylábú idegenvezetőre bíznánk magunkat?

Egy lenyűgöző csodavilágot mutat meg nekünk Rasta, a svájci fehér juhászkutya. A gyönyörű és vidám kutya az Alpok legszebb helyein barangol, amiket látva már körmöljük is a listánkat, hiszen ezeket a kutyás túrákat kár lenne kihagyni!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén
A hetek óta tartó hőséget követően végre enyhülést mutatott az időjárás előrejelzés, így kaptunk az alkalmon, hogy felfedezzük a legfrissebb Kutyás-kör útvonalát, mellyel már a bemutatásától fogva szemeztünk. Nem titok, hogy a cél többek között a terep megismerése volt egy későbbi, már éremért szóló futás alkalmára, így a leghosszabb, 14 kilométeres távot választottuk.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Zivatarok és szélvihar várható: gondoskodj kutyád biztonságáról! Hírek - Címlapon
Zivatarok és szélvihar várható: gondoskodj kutyád biztonságáról!
Miért olyan boldog a kutyád, ha meglát téged? Hírek - Címlapon
Miért olyan boldog a kutyád, ha meglát téged?