A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rangos díjat nyert a Mancs című film!

2015. október 13., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Hatalmas kihívásnak, pályafutása egyik legnehezebb alkotásának nevezte Pejó Róbert rendező a Mancs című családi filmet, amely vasárnap elnyerte a chemnitzi "Kölyökfesztivál" Európai Gyermekfilm-díját.



A szakember az MTI-nek kiemelte: a 18 gyerekből álló zsűri által odaítélt fődíj megmutatta, hogy a Mancs elérte a célját, sikerült olyan filmet alkotni, amely egy kisgyermek számára is átélhető és érthető módon meséli el a történetét.

 

Az elmúlt héten 46 ország 156 gyermek- és ifjúsági filmje mutatkozott be a 20. alkalommal megrendezett chemnitzis gyermekfilm mustrán, közülük 33 alkotásnak rendezték a premierjét. 14 díjat ítéltek oda 57 ezer euró összdíjazással.

 

A Mancs című film kapta a chemnitzi gyermekfilmfesztivál fődíját
A Mancs című film kapta a chemnitzi gyermekfilmfesztivál fődíját
Fotó:  Kántor László

 

A januárban Magyarországon bemutatott Mancs a kutya és gazdája közti barátságról, a bizalomról és a hétköznapi hősökről szól. A film eredetileg a valódi Mancsról, a miskolci Spider Mentőcsoport 2006-ban elpusztult mentőkutyájáról szólt volna, azonban a terven még a forgatókönyvírás korai szakaszában változtattak. A filmet a valódi Mancs munkássága ihlette, de mégis egy különálló, független történetet vittek vászonra. A filmben Mancs történetét egy kislány nézőpontjából ismerjük meg, aki esti meseként találkozik a mentőkutyával. A gyermeki nézőpontot - pontosabban a kislány által elképzelt kutya-nézőpontot - animációs jelenetekkel domborították ki - mondta korábban a rendező az MTI-nek.

 

Trill Zsolt és Mancs
Trill Zsolt és Mancs
Fotó: mandarchiv.hu

 

Pejó Róbert első családi filmje készítési munkálatait felidézve hangsúlyozta, hogy többek között nehéz feladat volt a gyerekszereplők rendezése, de különösen sok türelem kellett a színészek és a kutyák egyidejű alkalmazásához is.

 

"A kutyákkal való munka nagyon sok előkészülést igényelt, és a dolgok időnként nem úgy mentek, ahogy azt az ember előre elgondolta" - mondta  a rendező.

 

Pejó Róbert kitért arra is, hogy a hét év alatt elkészült Mancsnak egy olyan területen kellett helytállnia a történet igényeihez képest viszonylag szerény költségvetésből, amely telis tele van látványosabbnál látványosabb filmekkel.

A chemnitzi gyermekfilm fesztivál internetes oldalán olvasható indoklás szerint a zsűri kiemelte a Mancs meggyőző színészi teljesítményeit és a szórakoztató animációs betéteket, valamint rendkívül lelkesítőnek találták a négylábú főhős hűségét és különleges érzékeit is.

 

Részlet a Mancs című filmből
Részlet a Mancs című filmből
Fotó: mandarchiv.hu

 

A 92 perces mozifilm mintegy 375 millió forintból készült el, ebből 250 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap állt. Az operatőri munkáért Szatmári Péter felelt, a zene Márkos Albert alkotása. A forgatókönyvet Pejó Róbert Szy Katalinnal közösen írta. A film az Új Budapest Filmstúdió produkciójában, a TV2 együttműködésével született meg. 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: mandarchiv.hu

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fogamzásgátló oltás kutyáknak! Hírek - Címlapon
Fogamzásgátló oltás kutyáknak!
Egész estés animációs filmen Snoopy! Hírek - Címlapon
Egész estés animációs filmen Snoopy!