A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Remény a segítségeteket kéri!

2015. július 27., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Az emberi kegyetlenség nem ismer határokat. Remény, a vizsla kisfiú az utcán kóborolt, mígnem állatbarátok vették magukhoz. Látványa az állatvédőket is elborzasztotta... A nyakába belenőtt a lánc, amellyel valószínűleg korábbi gazdái kötötték ki valahova. El sem tudjuk képzelni, mennyit szenvedhetett ez az apró kölyök.. Fájdalmai ellenére azonban bizalommal fordul gondozóihoz, keresi a társaságukat, elfogadja a felajánlott ételt is és minden jó szóért hálásan csóvál.

 

Az azonnali segítségnek köszönhetően már biztonságban van. Sebeit lekezelték, antibiotikumot és fájdalomcsillapítókat kapott, így már a gyógyulás útjára lépett.

 

Remény vizsla
Remény, a sokat szenvedett kis vizsla
Fotó: Magyar Vizsla SOS

 

 

"Hála Dalmának és Emesének, megérkezett a balamadzaggal, lánccal, dróttal kikötött vizsla kisfiú, REMÉNY, még kölyök, apró termetű, katasztrofális állapotban van a kikötés által elszorított nyaka. De Ő mindennek ellenére csóvál, puszit oszt és szerencsére eszik!


Borzalmas beklyóit eltávolítottuk, a rothadó húst és fertőzött bőrét lekezeltük, gondoskodó és hozzáértő kezekbe került. 
Antibiotikumot, fájdalomcsillapítót kapott, holnap teljes orvosi kivizsgálás várja, ahol a hatósági állatorvossal jegyzőkönyvet vetetünk fel, mert az ilyen ember - habár kilétét nem tudjuk- súlyos büntetést érdemel, minden jogi lépést igyekszünk megtenni de a legfontosabb, hogy ő mihamarabb felépüljön, amihez most a Ti segítségetekre van szüksége!

 

Köszönjük előre is a segítségetek, amint van friss hír az állapotáról azonnal megosztjuk Veletek is!"

 

Szerkesztőségünk is hozzájárult Remény gyógyulásához! Ha Titeket is megszólított Remény története, kérjük, támogassátok a kutyus megmentőit, a Futrinka Egyesület Magyar Vizsla Fajtamentő Csoportját!

 

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000 (K&H bank)

A "megjegyzés" rovatba kérjük írd be: Remény - vizsla

 

www.futrinkautca.hu

 

 

2015.07.28. - Friss infók Reményről

 

Remény kicsivel jobban érzi már magát, ideiglenes befogadója így írt róla:

 

"Ő egy borzasztóan szerethető kisfiú! Csökevényes picurka teste az alultápláltságról és a fájdalomról mesél!!! A takaróját vastag fekete porszerű anyag borítótta, amikorra hazaértünk!! Azt hittem a bolhakaki potyog belőle !!! Az is, de többségében száraz vér, ami lepereg a szőréről ! A háta még most is vastagon véres ! Nagyon fél, de könnyen oldódik!"

 

Remény vizsla

 

 

2015.07.29 - Remény videó


"Remény örömhírek!
Rengeteget apadt az arcocskáján és a nyakán a duzzanat, egyre jobb kedvű és nagyon okosan, türelmesen tűrte az állatorvosi vizsgálatokat és kezeléseket!
Nektek küldi első videóját!
Fantasztikusak vagytok, az elmúlt 48 órában 701.251 Ft-ot küldtetek neki a gyógyulására! Egyszerűen nem találjuk a szavakat....KÖSZÖNJÜK NEKTEK!"

 

 

 

Forrás: facebook.com/magyarvizslasos/
Indexkép forrás: Magyar Vizsla SOS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alattomos betegség - Lyme borreliosis Hírek - Címlapon
Alattomos betegség - Lyme borreliosis
10 fogyókúrás tanács - ebeknek! Hírek - Címlapon
10 fogyókúrás tanács - ebeknek!