A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Remény a segítségeteket kéri!

2015. július 27., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Az emberi kegyetlenség nem ismer határokat. Remény, a vizsla kisfiú az utcán kóborolt, mígnem állatbarátok vették magukhoz. Látványa az állatvédőket is elborzasztotta... A nyakába belenőtt a lánc, amellyel valószínűleg korábbi gazdái kötötték ki valahova. El sem tudjuk képzelni, mennyit szenvedhetett ez az apró kölyök.. Fájdalmai ellenére azonban bizalommal fordul gondozóihoz, keresi a társaságukat, elfogadja a felajánlott ételt is és minden jó szóért hálásan csóvál.

 

Az azonnali segítségnek köszönhetően már biztonságban van. Sebeit lekezelték, antibiotikumot és fájdalomcsillapítókat kapott, így már a gyógyulás útjára lépett.

 

Remény vizsla
Remény, a sokat szenvedett kis vizsla
Fotó: Magyar Vizsla SOS

 

 

"Hála Dalmának és Emesének, megérkezett a balamadzaggal, lánccal, dróttal kikötött vizsla kisfiú, REMÉNY, még kölyök, apró termetű, katasztrofális állapotban van a kikötés által elszorított nyaka. De Ő mindennek ellenére csóvál, puszit oszt és szerencsére eszik!


Borzalmas beklyóit eltávolítottuk, a rothadó húst és fertőzött bőrét lekezeltük, gondoskodó és hozzáértő kezekbe került. 
Antibiotikumot, fájdalomcsillapítót kapott, holnap teljes orvosi kivizsgálás várja, ahol a hatósági állatorvossal jegyzőkönyvet vetetünk fel, mert az ilyen ember - habár kilétét nem tudjuk- súlyos büntetést érdemel, minden jogi lépést igyekszünk megtenni de a legfontosabb, hogy ő mihamarabb felépüljön, amihez most a Ti segítségetekre van szüksége!

 

Köszönjük előre is a segítségetek, amint van friss hír az állapotáról azonnal megosztjuk Veletek is!"

 

Szerkesztőségünk is hozzájárult Remény gyógyulásához! Ha Titeket is megszólított Remény története, kérjük, támogassátok a kutyus megmentőit, a Futrinka Egyesület Magyar Vizsla Fajtamentő Csoportját!

 

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000 (K&H bank)

A "megjegyzés" rovatba kérjük írd be: Remény - vizsla

 

www.futrinkautca.hu

 

 

2015.07.28. - Friss infók Reményről

 

Remény kicsivel jobban érzi már magát, ideiglenes befogadója így írt róla:

 

"Ő egy borzasztóan szerethető kisfiú! Csökevényes picurka teste az alultápláltságról és a fájdalomról mesél!!! A takaróját vastag fekete porszerű anyag borítótta, amikorra hazaértünk!! Azt hittem a bolhakaki potyog belőle !!! Az is, de többségében száraz vér, ami lepereg a szőréről ! A háta még most is vastagon véres ! Nagyon fél, de könnyen oldódik!"

 

Remény vizsla

 

 

2015.07.29 - Remény videó


"Remény örömhírek!
Rengeteget apadt az arcocskáján és a nyakán a duzzanat, egyre jobb kedvű és nagyon okosan, türelmesen tűrte az állatorvosi vizsgálatokat és kezeléseket!
Nektek küldi első videóját!
Fantasztikusak vagytok, az elmúlt 48 órában 701.251 Ft-ot küldtetek neki a gyógyulására! Egyszerűen nem találjuk a szavakat....KÖSZÖNJÜK NEKTEK!"

 

 

 

Forrás: facebook.com/magyarvizslasos/
Indexkép forrás: Magyar Vizsla SOS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alattomos betegség - Lyme borreliosis Hírek - Címlapon
Alattomos betegség - Lyme borreliosis
10 fogyókúrás tanács - ebeknek! Hírek - Címlapon
10 fogyókúrás tanács - ebeknek!