A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőrkutyák az iskolában

2016. január 03., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




A különlegesen képzett ebek és vezetőik egy budapesti oktatási intézménybe látogattak el december közepén.



A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ munkatársai, és a járőrkutya-vezető továbbképzés hallgatói tartottak bemutatót a fővárosi Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium diákjai számára.
 
Taxi, a rendőrkutya az iskolában
Taxi, a rendőrkutya az iskolában
Fotó: police.hu 
 
A rendőrség hosszú ideje lehetőséget biztosít a kutyás szakmai terület megismerésére az oktatási intézmények számára. A központ dunakeszi objektumában gyakori vendégek az óvodás, általános iskolás csoportok, de a kutyás rendőrök is gyakran látogatnak el oktatási intézményekbe, hogy a gyerekek testközelből ismerkedhessenek meg a különlegesen képzett ebek és vezetőik bűnmegelőzés és bűnüldözés területén végzett munkájával.

 

Jack, a rendőrkutya könnyedén megtalálta az elrejtett kábítószer-mintát
Jack, a rendőrkutya könnyedén megtalálta az elrejtett kábítószer-mintát
Fotó: police.hu

 

A diákoknak először Taxi, a belga juhászkutya mutatott be fegyelmező feladatokat és játékos trükköket. Ezt követően a német juhászkutyák lendültek akcióba. Jack szimata csalhatatlan volt, pillanatok alatt megtalálta a bemutató előtt elrejtett kábítószer-szagmintát. Mario szájkosár nélküli őrző-védő gyakorlatot hajtott végre, Morin és Jack pedig együttes erővel kapta el a menekülni próbáló bűnözőt.

 

Morin és Jack, a két rendőrkutya bemutatója
Morin és Jack, a két rendőrkutya bemutatója
Fotó: police.hu

 

A bemutató végén a gyerekek kérdéseire a Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ munkatársa válaszolt, majd közelebbről is megismerkedhettek a barátságos belga juhászkutyával, aki örömmel fogadta a simogatást.

 

Forrás: police.hu
Indexkép forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
A fekete-fehér bundájú kutyából egy csapásra feketetét csináltak a tolvajok – szerencsére a történet jól végződött, és a kutyus visszakerült gazdijaihoz.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Rehabportál Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Beszakadt a jég egy kutya alatt a Velencei-tavon Hírek - Címlapon
Beszakadt a jég egy kutya alatt a Velencei-tavon
Módosítások az állatvédelmi törvényben 2016-tól Hírek - Címlapon
Módosítások az állatvédelmi törvényben 2016-tól