A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Beszakadt a jég egy kutya alatt a Velencei-tavon

2016. január 04., 12:45


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Közérdekű




Velencén a Béke utca és a Cserje utca által határolt területen lévő kikötőben egy kutya ráment a Velencei-tó jegére, ami beszakadt alatta. Mivel az ebet a gazdája nem tudta kihúzni a vízből, segítséget kért a tűzoltóktól.



Szombaton délután, január 2-án egy Radar névre hallgató négylábú egy kacsát kergetve ráment a Velencei-tó jegére, ami beszakadt alatta. Mivel a kutya magától és a gazdája segítségével sem tudott kijönni a jeges vízből, a helyi tűzoltóktól jött gyors segítség számára. Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai egy létra segítségével tudták megközelíteni, majd kimenteni az átfagyott ebet. Kovács Ákos, Varga Márk és társaik ismét bizonyították rátermettségüket, bátorságukat, s szakértelmüket, megérdemlik a nap hősei címet!

 

Radar egyedül a jéghideg vízben
Radar egyedül a jéghideg vízben
Fotó: langlovagok.hu

 

"A lakossági bejelentés a délutáni órákban érkezett hozzánk, miszerint a velencefürdői csónak kikötőnél sétáltatás közben egy nagytestű kutya tóba esett, onnét önerejéből kijönni nem tud. A helyszínre érkezést követően megállapítást nyert, hogy a kutya alatt beszakadt a tó jege, és a gazdája sem tudta kihúzni, ezért kéri a tűzoltók segítségét. Az egységünk négy tagja - Kovács Ákos, Kratancsik Zoltán, Vajda Attila és jómagam - kihúzós létra segítségével a partról a kutyát megközelítette majd a nyakörvénél fogva a partra húzta. Az eb sértetlenül megúszta a kacsavadászatot." - foglalta össze a történéseket Varga Márk.

 

Az eb, és egyik megmentője
Az eb, és egyik megmentője
Fotó: media24.hu

 

A konklúzió, nem csak kutyáknak: a tó jege nem fagyott be, s a néhány napja beköszönt, várhatóan keddig tartó napközi mínuszok ellenére sem fog befagyni a következő időszakban olyan mértékben, hogy arra bárki rámerészkedjen!

 

A mentés további képei: 

 

A mentés kezdete
A mentés kezdete
Fotó: langlovagok.hu

 

Egyre közelebb a célhoz...
A mentés kezdete
Fotó: langlovagok.hu
Vizesen bár, de boldogan szalad tovább
Vizesen bár, de boldogan szalad tovább
Fotó: langlovagok.hu

 

Forrás: media24.hu
Indexkép forrás: media24.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tacskó zavarta meg az időjárás-jelentést az RTL Klubon Hírek - Címlapon
Tacskó zavarta meg az időjárás-jelentést az RTL Klubon
Rendőrkutyák az iskolában Hírek - Címlapon
Rendőrkutyák az iskolában