A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai

2018. szeptember 26., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.Korábban már beszámoltunk OJ-ről és Dozerről, akik szintén nem mennek sehová a másik nélkül. OJ ugyanis vak és hű társa, Dozer segíti őt minden lépésében. Most egy újabb párossal ismerkedhetünk meg, akik akkor váltak híressé, mikor felkerült róluk egy videó az internetre, amin az látható, hogy a retriever türelmesen kíséri le a vak spánielt egy hotel lépcsőjén. A videó rengeteg ember szívét megdobogtatta.

 

 

 

 

A 13 éves golden retriever neve Ginger, gazdái elmondása szerint korábban nem igazán jött ki jól a többi kutyával annak ellenére, hogy a családnak van még egy retrievere. Kimchit később fogadta örökbe a család. Nagyon rossz állapotban volt: nem látott, rendkívül vékony volt, bundája pedig elhanyagolt, bolhás és csapzott volt. Ginger azonban az első látásra megszerette Kimchit és rögtön elfogadta. Nem tervezték, hogy ő lesz a spániel vakvezető kutyája, ez csupán a véletlen műve. Egy séta alkalmával a vak kutyust Ginger mellé „csatolták”, hogy egymás mellett haladjanak és Kimchi ne bóklásszon el. A két kutya azóta elválaszthatatlan és mindenhová együtt mennek. Ginger türelmesen segíti barátját, sosem hagyja magára.

A páros másokon is segít, terápiás kutyákként járnak kórházakba, mentális betegekhez vagy például a Florence hurrikán károsultjaihoz, érzelmi támogatásként. Közös Instagram oldaluk is van, ahol betekintést nyerhetünk mindennapjaikba.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ginger and Kimchi participated in AKF Run for Life 2016 on Sunday, July 31, at the Quezon Memorial Circle. #notodogmeat #adoptdontshop

Ginger, Kimchi, and T-Bone (@ginger.and.kimchi) által megosztott bejegyzés,

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse
Egyszerűen imádják egymást!

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyáknál is van influenza! Hírek - Címlapon
Kutyáknál is van influenza!
Veseelégtelenség kutyáknál Hírek - Címlapon
Veseelégtelenség kutyáknál