A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kóbor kutya üldözte el a támadót

2018. szeptember 27., 14:45


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
Biztonsági kamera rögzítette, hogy egy férfi ki akar rabolni egy arra járó nőt. A közelében ücsörgő kóbor kutya azonnal a nő segítségére sietett.Montenegró fővárosában bátor hőstettet vett fel egy térfigyelő kamera. A videón az látható, hogy egy sárga felsőt viselő férfi egyre közelebb és közelebb megy egy nőhöz, aki szatyrokat visz a kezében és nem veszi észre, hogy valaki követi. A kutyus az út közepén ül, figyelemmel kísérve az eseményeket.

 

 

A felvételen megjelenik a nő és mögötte a tolvaj

 

 

 

Mikor mindketten elhaladnak mellette, az eb feláll és tovább nézelődik, bizonyára kezd gyanús lenni neki a kapucnis személy viselkedése.

 

 

A kutya érzi, hogy valami nincs rendben ...

 

 

 

Ekkor a férfi rátámad a nőre, rángatni kezdi a táskáját és az áldozat a földre kerül. Ebben a pillanatban néz hátra leendő hősünk, a kóbor kutya, aki azonnal a nő segítségére siet és hátsón harapja a tolvajt.

 

 

 

...majd a nő védelmére kel, elüldözi a támadót

 

 

A férfi ettől megijed és futásnak ered, hősünk pedig tovább üldözi és harapdálja a bokáját. Miután a tolvaj eltűnik, a kutya visszafordul a nőhöz, hogy jól van-e. Sajnos a felvétel   itt véget ér és nem tudjuk meg, mi lett a hős jutalma. Későbbi beszámolókból azonban tudjuk, hogy aznap Medo fejedelmi ebédet kapott megmentettjétől. A nő másnap megnézte a kamera felvételeit és tovább hálálkodott hősének.

Az eset tavaly történt és nagyon népszerű lett az interneten. Egy év távlatából már tudjuk, mi lett Medo - így nevezték el a helybeliek - sorsa. A kutya azóta is szabadon bóklászik az utcákon, de 3 ház és közel 15 kert van, ahova bármikor betérhet, ételt kap, napközben pedig, amikor csak kedve van, az utcákat őrzi. A környéken élők nagyon szeretik Medot, elmondásuk szerint nagyon jól összehozta a közösséget és bármikor szívesen látják a négylábú hőst otthonaikban. Azt is hozzá teszik, hogy a kutya soha sem mutatott agressziót senki felé, így bizonyára érezte, hogy egy rossz emberrel van dolga.

 

 

Medot a nap hőseként emlegették többen is
Medot a nap hőseként emlegették többen is

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre
Példaértékű döntést hozott Nagykálló Képviselő-testülete: komoly anyagi támogatást biztosítanak a városban élő kutyatartóknak kutyáik oltására, chipeltetésére és ivartalanítására.

Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket? Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket?
A gyerekeknek különleges kapcsolata van a kutyákkal. Meghúzhatják farkukat, visszafelé simogathatják szőrüket vagy ráhasalhatnak pocakjukra, ha a kutyák fáradtan elhevernek a szőnyegen. De vajon mi teszi az ember legjobb barátját ennyire toleránssá a gyerekekkel szemben?

14 kutyafajta a család védelmére 14 kutyafajta a család védelmére
Számos fajta létezik a világon, akiket – bár kevesen tudják – azért is tenyésztettek ki, hogy a családot védelmezzék. Hatalmas, tekintélyt parancsoló külsejük mögött megértő, gyerekszerető társ bújik meg, aki a nap bármely szakaszában hajlandó egy kis játékra, vagy dögönyözésre.

Az örökbefogadott kutya hálája: fegyveres tolvajokat zavart el az eb Az örökbefogadott kutya hálája: fegyveres tolvajokat zavart el az eb
Két éve, mikor a mexikói benzinkút munkatársainak megesett a szíve a csontsovány kóbor kutyán, még nem gondolták, hogy egy nap milyen hálásak lesznek annak a kutyának!

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Várandós anyukára támadtak a rablók, akik az újszülött kiskutyákat akarták - Frissítve! Várandós anyukára támadtak a rablók, akik az újszülött kiskutyákat akarták - Frissítve!
A terhes nőre kést rántottak a kutyarablók és végül el is lopták az egynapos francia bulldog kölyköket.

Kerítésen át loptak el egy kutyát Pécsett Kerítésen át loptak el egy kutyát Pécsett
Szerencsére a szomszédok kutyája jelzett, hogy baj van: ugatására észrevették a tolvajt és még időben utolérték.

Rájuk is vigyázzunk - kóborlók a hőségben Rájuk is vigyázzunk - kóborlók a hőségben
A tikkasztó nyári forróság nem csak minket visel meg, de négylábú társainkat is. Rájuk ilyenkor gazdáik fokozottan vigyáznak, ám vannak, akik nem ilyen szerencsések.

A szabadon kóborló, vagy a családban élő kutyák a boldogabbak? A szabadon kóborló, vagy a családban élő kutyák a boldogabbak?
A Balin szabadon és családban élő kutyákat összehasonlító vizsgálat tanulságairól közöltek tanulmányt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar (ELTE TTK) Etológia Tanszékének kutatói a PLoS One tudományos folyóiratban.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat Hírek - Címlapon
Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat
Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Hírek - Címlapon
Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai