A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kóbor kutya üldözte el a támadót

2018. szeptember 27., 14:45


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű




Biztonsági kamera rögzítette, hogy egy férfi ki akar rabolni egy arra járó nőt. A közelében ücsörgő kóbor kutya azonnal a nő segítségére sietett.



Montenegró fővárosában bátor hőstettet vett fel egy térfigyelő kamera. A videón az látható, hogy egy sárga felsőt viselő férfi egyre közelebb és közelebb megy egy nőhöz, aki szatyrokat visz a kezében és nem veszi észre, hogy valaki követi. A kutyus az út közepén ül, figyelemmel kísérve az eseményeket.

 

 

A felvételen megjelenik a nő és mögötte a tolvaj

 

 

 

Mikor mindketten elhaladnak mellette, az eb feláll és tovább nézelődik, bizonyára kezd gyanús lenni neki a kapucnis személy viselkedése.

 

 

A kutya érzi, hogy valami nincs rendben ...

 

 

 

Ekkor a férfi rátámad a nőre, rángatni kezdi a táskáját és az áldozat a földre kerül. Ebben a pillanatban néz hátra leendő hősünk, a kóbor kutya, aki azonnal a nő segítségére siet és hátsón harapja a tolvajt.

 

 

 

...majd a nő védelmére kel, elüldözi a támadót

 

 

A férfi ettől megijed és futásnak ered, hősünk pedig tovább üldözi és harapdálja a bokáját. Miután a tolvaj eltűnik, a kutya visszafordul a nőhöz, hogy jól van-e. Sajnos a felvétel   itt véget ér és nem tudjuk meg, mi lett a hős jutalma. Későbbi beszámolókból azonban tudjuk, hogy aznap Medo fejedelmi ebédet kapott megmentettjétől. A nő másnap megnézte a kamera felvételeit és tovább hálálkodott hősének.

Az eset tavaly történt és nagyon népszerű lett az interneten. Egy év távlatából már tudjuk, mi lett Medo - így nevezték el a helybeliek - sorsa. A kutya azóta is szabadon bóklászik az utcákon, de 3 ház és közel 15 kert van, ahova bármikor betérhet, ételt kap, napközben pedig, amikor csak kedve van, az utcákat őrzi. A környéken élők nagyon szeretik Medot, elmondásuk szerint nagyon jól összehozta a közösséget és bármikor szívesen látják a négylábú hőst otthonaikban. Azt is hozzá teszik, hogy a kutya soha sem mutatott agressziót senki felé, így bizonyára érezte, hogy egy rossz emberrel van dolga.

 

 

Medot a nap hőseként emlegették többen is
Medot a nap hőseként emlegették többen is

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni 6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni
Lusták, nem valami eszesek és könnyen elhíznak? Csupán néhány feltételezés a termetes bundásokról, amit bárki megcáfolhat, aki kicsit is ismeri őket.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön
Niall Harbison nem mindennapi ember. Írországból költözött Thaiföldre, hogy életét az állatok mentésének szentelje.

Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani? Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani?
Négylábú barátaink nem találják ki csak úgy, hogy rettegnének valamitől. Azonban ami elsőre nem tűnik olyan komoly problémának, sokkal nagyobb gonddá válhat, ha nem foglalkozunk vele, hogy megtaláljuk a kiváltó okot és segítsünk a kutyusnak, hogy túljusson rajta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Ebugatta JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat Hírek - Címlapon
Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat
Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Hírek - Címlapon
Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai