A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kóbor kutya üldözte el a támadót

2018. szeptember 27., 14:45


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
Biztonsági kamera rögzítette, hogy egy férfi ki akar rabolni egy arra járó nőt. A közelében ücsörgő kóbor kutya azonnal a nő segítségére sietett.Montenegró fővárosában bátor hőstettet vett fel egy térfigyelő kamera. A videón az látható, hogy egy sárga felsőt viselő férfi egyre közelebb és közelebb megy egy nőhöz, aki szatyrokat visz a kezében és nem veszi észre, hogy valaki követi. A kutyus az út közepén ül, figyelemmel kísérve az eseményeket.

 

 

A felvételen megjelenik a nő és mögötte a tolvaj

 

 

 

Mikor mindketten elhaladnak mellette, az eb feláll és tovább nézelődik, bizonyára kezd gyanús lenni neki a kapucnis személy viselkedése.

 

 

A kutya érzi, hogy valami nincs rendben ...

 

 

 

Ekkor a férfi rátámad a nőre, rángatni kezdi a táskáját és az áldozat a földre kerül. Ebben a pillanatban néz hátra leendő hősünk, a kóbor kutya, aki azonnal a nő segítségére siet és hátsón harapja a tolvajt.

 

 

 

...majd a nő védelmére kel, elüldözi a támadót

 

 

A férfi ettől megijed és futásnak ered, hősünk pedig tovább üldözi és harapdálja a bokáját. Miután a tolvaj eltűnik, a kutya visszafordul a nőhöz, hogy jól van-e. Sajnos a felvétel   itt véget ér és nem tudjuk meg, mi lett a hős jutalma. Későbbi beszámolókból azonban tudjuk, hogy aznap Medo fejedelmi ebédet kapott megmentettjétől. A nő másnap megnézte a kamera felvételeit és tovább hálálkodott hősének.

Az eset tavaly történt és nagyon népszerű lett az interneten. Egy év távlatából már tudjuk, mi lett Medo - így nevezték el a helybeliek - sorsa. A kutya azóta is szabadon bóklászik az utcákon, de 3 ház és közel 15 kert van, ahova bármikor betérhet, ételt kap, napközben pedig, amikor csak kedve van, az utcákat őrzi. A környéken élők nagyon szeretik Medot, elmondásuk szerint nagyon jól összehozta a közösséget és bármikor szívesen látják a négylábú hőst otthonaikban. Azt is hozzá teszik, hogy a kutya soha sem mutatott agressziót senki felé, így bizonyára érezte, hogy egy rossz emberrel van dolga.

 

 

Medot a nap hőseként emlegették többen is
Medot a nap hőseként emlegették többen is

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök
„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Ovádi Péter: országos szintű ivartalanítási programra van szükség Ovádi Péter: országos szintű ivartalanítási programra van szükség
Országos szintre kell emelni minél nagyobb állami anyagi segítséggel a négylábúak ivartalanítási programját, az állatvédelem egyik legfontosabb feladataként - közölte a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos Zalaegerszegen.

Az én kutyám nem éppen egy zseni... Biztos vagy benne? Az én kutyám nem éppen egy zseni... Biztos vagy benne?
Hajlamosak lehetünk úgy tekinteni kutyánkra, mint a világ legcsodálatosabb kis (vagy nagy) élőlényére. És hát így is van. Tündéri pofijának és kedvességének hála ő a legjobb barátunk, még ha akadnak is döcögők közös utunkon. Például amikor valami olyat tesz, ami előtt értetlenül állunk, felmerülhet bennünk a kérdés: "Hülye a kutyám?".

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Addig járt az autószalonhoz a kóbor kutya, míg a dolgozók befogadták Addig járt az autószalonhoz a kóbor kutya, míg a dolgozók befogadták
Sőt, felelős beosztást is kapott a gazdátlan kutya a kereskedésben. Gyorsan mindenki kedvencévé vált: a munkatársak mellett a vásárlók is odavannak a négylábúért!

Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát
Értékes, csillogó vagy más frappáns csecsebecsék helyett egészen más születésnapi ajándékot szántak az ország uralkodójának kerek születésnapjára. Az ország miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából ültessenek és gondozzanak egy fát, vagy fogadjanak örökbe egy kóbor kutyát.

Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket? Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket?
A gyerekeknek különleges kapcsolata van a kutyákkal. Meghúzhatják farkukat, visszafelé simogathatják szőrüket vagy ráhasalhatnak pocakjukra, ha a kutyák fáradtan elhevernek a szőnyegen. De vajon mi teszi az ember legjobb barátját ennyire toleránssá a gyerekekkel szemben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat Hírek - Címlapon
Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat
Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Hírek - Címlapon
Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai