A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya

2018. június 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Rekord összeget fizetett valaki az ausztrál terelőkutya aukción: az ausztrál kelpie fajtájú kutyáért 22 ezer ausztrál dollárért talált új gazdát.



Az ausztrál kelpie, aki a Glencairn Seven névre hallgat, igazán tehetséges a munkájában: szinte utasítás nélkül is tudja, mi a dolga, gyönyörűen működik együtt gazdájával, és pillanatok alatt a megadott helyre tereli a birkanyájat. Ügyességét az ausztrál munkakutya aukción is elismerték: a licit 22.000 ausztrál dollárnál állt meg, ami körülbelül 4,5 millió forintnak felel meg.

 

Glencairn Seven, a milliókat érő terelőkutya
Glencairn Seven, a milliókat érő terelőkutya

 

“Egy jó terelőkutya mondhatni helyettesít egy alkalmazottat: hűséges, mindig a maximumot nyújtja, és nem kell aggódni a nyugdíjaztatás miatt sem” - mondta Karen Stephens, az aukció elnöke. Rámutatott arra is, hogy a magasra szökő licitek jól mutatják az ausztrál gyapjúipar jó helyzetét.

 

 

 

Az aukcióra egyébként rengetegen érkeztek, a licitet megelőző napokban is nagy tömegek nézték meg a kutyák bemutatkozását, munkájukat. Az aukció katalógusának leírása szerint Glencairn Sevennek hatalmas szíve van, képes egész nap talpon lenni és mindent megtesz gazdájáért - jól be fog hát illeszkedni az új helyére. Bízunk benne, hogy az új helyen meg is kapja a neki kijáró megbecsülést!



 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak
Egyszerűbb védőszemüvegeket már korábban is használtak munka közben a kutyákon, hogy óvják a szemüket. Most azonban belátható közelségbe került olyan szemüveg használata, ami az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) technológián alapul. Ennek segítségével vezetőik távolról is tudnák irányítani magasan képzett négylábú kollégáikat.

A PCR-teszteknél is pontosabban jelezhetik a speciálisan képzett kutyák a COVID-19 fertőzést A PCR-teszteknél is pontosabban jelezhetik a speciálisan képzett kutyák a COVID-19 fertőzést
Jöhet egy kedvesen szimatoló nózi a mintavételi pálca helyett? Egy kutatás szerint a betegség jelenlétét kiszagoló kutyák segítségével a kellemetlen beavatkozás is kiküszöbölhető lenne.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kilenc kiskacsát fogadott örökbe egy labrador Hírek - Címlapon
Kilenc kiskacsát fogadott örökbe egy labrador
Új állatjóléti törvény Luxemburgban: ilyen egy állatbarát ország! Hírek - Címlapon
Új állatjóléti törvény Luxemburgban: ilyen egy állatbarát ország!