A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája

2018. augusztus 08., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




OJ egy 12 éves vak tacskó, hű barátja és segítőtársa Dozer, a pitbull. A sors rengeteg megpróbáltatás elé állította őket, de barátságuk töretlen. Történetük mesébe illő.



A két jóbarát életének fájdalmas fordulópontja volt, mikor gazdájuk elvesztette otthonát és egy virginiai menhelyre volt kénytelen bízni szeretett kedvenceit. Megígértette az ott dolgozókkal, hogy OJ-t és Dozert csak együtt adják örökbe, ugyanis a vak tacskó hajlamos nekimenni a körülötte lévő dolgoknak és barátja, mint amolyan vakvezető kutya, igyekszik őt irányítani. A menhely egyik dolgozója is meghatva mesélte, hogy együtt esznek, alszanak, sétálnak, mindent együtt csinálnak. Mindenki imádta őket, sok jelentkező volt az örökbefogadói posztra.

 

OJ és Dozer mindenki kedvence volt a virginiai menhelyen
OJ és Dozer mindenki kedvence volt a virginiai menhelyen
Fotó: Twitter

 

Hamar gazdára is találtak, úgy tűnt minden újra rendbe jön az életükben. A gazda természetesen megígérte, hogy a két barát örök életére együtt marad. Azonban nem sokkal később OJ-t az utcán vakon bóklászva találták meg egyes-egyedül. Újból visszakerült a menhelyre, ezúttal segítőtársa nélkül. Mint kiderült, az örökbefogadó csak a pitbullt szerette volna magának, az öreg tacskó már csak nyűg volt számára. A menhely meggyőzte, hogy vigye vissza Dozert, Oj-nak szüksége van rá. Kitartásuknak hála, a két kutya újra együtt lehetett, de megint csak gazda nélkül.

A jelentkezők száma ismét nagyon magas volt, ám ekkor már sokkal körültekintőbben keresték a tökéletes gazdit. Alig egy hónappal később meg is találták őket, egy richmondi család képében. Azonnal beleszerettek a nemmindennapi párosba, és életük végéig gondoskodni fognak róluk.

 

 

 

Történetüket rengetegen követték nyomon Amerikában, sokszor szerepeltek a médiában. Olyannyira, hogy saját rajongótáborral is büszkélkedhetnek, akik egyre többet akartak hallani róluk. Ezért gazdáik létrehoztak egy saját Instagram oldalt számukra, hogy az érdeklődők figyelemmel követhessék a szokatlan duó mindennapjait. Oldalukon a richmondi menhelynek adományt is gyűjtenek, ezzel meghálálva segítségüket.

 

OJ és Dozer
OJ és Dozer
Fotó: people.com

 

Szerencsére OJ és Dozer megkapta a jól megérdemelt álomotthont és boldogan élhetnek együtt. Nem kell több megpróbáltatáson átesniük, OJ-ra pedig mindig vigyázni fog hű társa, Dozer.

 

 

 

 


Indexkép forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Albínó vagy fehér kutya – Mi a különbség? Albínó vagy fehér kutya – Mi a különbség?
Fehér szőr, világos bőr – mégsem egyformák. Honnan lehet tudni, hogy kedvencünk valóban e kivételes szín képviselője?

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Miért bámul rám a kutyám? Miért bámul rám a kutyám?
Teszünk-veszünk otthon vagy a kertben és egyszer csak azt vesszük észre, hogy kedvencünk kitartóan mereszti ránk szemeit. Van rajtam valami furcsa? Vagy szeretne valamit elérni? Miért csinálja?

10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál
Gyengeség, bágyadtság, fáradékonyság, köhögés, nyugtalanság... Jelek, amelyek felett könnyű elsiklani, ám komoly problémára is utalhatnak kedvencünknél. Jó, ha tudjuk, mire figyeljünk oda, hogy megelőzhessük a bajt!

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Ebugatta Beagle Club Online MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat Hírek - Címlapon
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat
Egy új teszt jelenthet reményt a májbeteg kutyáknak a gyógyulásra Hírek - Címlapon
Egy új teszt jelenthet reményt a májbeteg kutyáknak a gyógyulásra