A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat

2018. augusztus 08., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Olyat már hallottunk, hogy a “felesleges kölyköket” beadták menhelyre a tulajdonosok. Sajnos olyat is, hogy az út szélére, vagy épp az erdőbe tették ki őket, mert már nem kellettek. De sajnos a szívtelenség sem ismer határokat: ezúttal egy kanadai lakatlan szigetről mentettek kölyökkutyákat.



Mindig van lejjebb.

Akár ezt a címet is viselhetné írásunk, ami egy kanadai felelőtlen kutyatulajdonos által okozott kárt mutatja be. Újra és újra megdöbbenünk, mire képes az ember, és mindegy, milyen országról beszélünk.

 

Kirándulók utaztak csónakkal a kanadai Cross Lake térségében, mikor egy kis sziget mellett elhaladva állattól származó panaszos sírást hallottak. Láttak is pár sötét árnyat mozogni, ám nem tudták megállapítani, milyenállatokról van szó - elsőre azt hitték, farkaskölykök lehetnek.

 

Az állatmentők gondoskodtak a menhelyre szállításukról, orvosi ellátásról és majd az örökbeadásukról is
Az állatmentők gondoskodtak a menhelyre szállításukról, orvosi ellátásról és majd az örökbeadásukról is
Fotó: globalnews.ca

 

A dolog azonban nem hagyta nyugodni őket, ezért másnap reggel visszamentek, némi élelemmel felpakolva, hátha szükség lehet rá. Odaérve döbbenten szembesültek azzal, hogy a kölykök valójában kiskutyák: hét, csontsoványra fogyott, körülbelül négy hónapos kölyök. Valószínűleg valakinek már nem volt szüksége rájuk, ezért otthagyta őket meghalni…

 

A kölykök az alultápláltságon kívül egészségesek
A kölykök az alultápláltságon kívül egészségesek
Fotó: globalnews.ca

 

Megetették az apróságokat, majd értesítették az állatvédőket. Nekik sem volt egyszerű a dolguk a mentéssel, hiszen a sziget távol esik mindentől  - első körben vizet, élelmet és kutyaházat vittek ki segítségül a kölyköknek, míg az elszállításukat megszervezték.

Az orvosi ellátásuk és megerősödésük után örökbefogadhatóak lesznek, már most nagy az érdeklődés utánuk, így biztosan szerető otthonra és gazdira találnak majd.

 

 

 


Indexkép forrás: globalnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ki a legengedelmesebb házikedvenc? Hírek - Címlapon
Ki a legengedelmesebb házikedvenc?
Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája Hírek - Címlapon
Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája