A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat

2018. augusztus 08., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Olyat már hallottunk, hogy a “felesleges kölyköket” beadták menhelyre a tulajdonosok. Sajnos olyat is, hogy az út szélére, vagy épp az erdőbe tették ki őket, mert már nem kellettek. De sajnos a szívtelenség sem ismer határokat: ezúttal egy kanadai lakatlan szigetről mentettek kölyökkutyákat.



Mindig van lejjebb.

Akár ezt a címet is viselhetné írásunk, ami egy kanadai felelőtlen kutyatulajdonos által okozott kárt mutatja be. Újra és újra megdöbbenünk, mire képes az ember, és mindegy, milyen országról beszélünk.

 

Kirándulók utaztak csónakkal a kanadai Cross Lake térségében, mikor egy kis sziget mellett elhaladva állattól származó panaszos sírást hallottak. Láttak is pár sötét árnyat mozogni, ám nem tudták megállapítani, milyenállatokról van szó - elsőre azt hitték, farkaskölykök lehetnek.

 

Az állatmentők gondoskodtak a menhelyre szállításukról, orvosi ellátásról és majd az örökbeadásukról is
Az állatmentők gondoskodtak a menhelyre szállításukról, orvosi ellátásról és majd az örökbeadásukról is
Fotó: globalnews.ca

 

A dolog azonban nem hagyta nyugodni őket, ezért másnap reggel visszamentek, némi élelemmel felpakolva, hátha szükség lehet rá. Odaérve döbbenten szembesültek azzal, hogy a kölykök valójában kiskutyák: hét, csontsoványra fogyott, körülbelül négy hónapos kölyök. Valószínűleg valakinek már nem volt szüksége rájuk, ezért otthagyta őket meghalni…

 

A kölykök az alultápláltságon kívül egészségesek
A kölykök az alultápláltságon kívül egészségesek
Fotó: globalnews.ca

 

Megetették az apróságokat, majd értesítették az állatvédőket. Nekik sem volt egyszerű a dolguk a mentéssel, hiszen a sziget távol esik mindentől  - első körben vizet, élelmet és kutyaházat vittek ki segítségül a kölyköknek, míg az elszállításukat megszervezték.

Az orvosi ellátásuk és megerősödésük után örökbefogadhatóak lesznek, már most nagy az érdeklődés utánuk, így biztosan szerető otthonra és gazdira találnak majd.

 

 

 


Indexkép forrás: globalnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ki a legengedelmesebb házikedvenc? Hírek - Címlapon
Ki a legengedelmesebb házikedvenc?
Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája Hírek - Címlapon
Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája