A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítség az ukrajnai menhelyeknek: eddig közel 18 tonna eledelt szállítottak ki a magyarok

2022. április 06., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kutya- és macska eledeleket, almokat, számos állategészségügyi készítményt és állatgondozási eszközt szállítottak már ki az ukrajnai menhelyek számára a magyar állatvédők és önkéntesek. Emellett folyamatosan dolgoznak az önkéntesek az Ukrajnából érkező menekültek és háziállataik segítésén, ellátásán is.



 

Eddig összesen 17,6 tonna adományt szállítottak Magyarországról az ukrajnai menhelyek és gazdás állatok számára - számol be róla az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége a Facebook oldalán. A szállítmányok az állatbarátok felajánlásait, adományait tartalmazták: kutya- és macska eledelt, almot, állategészségügyi készítményeket, valamint állatgondozási eszközöket. 

 

 

 

 

Eközben folyamatosan dolgoznak az önkéntesek a BOK Sportcsarnokban is, ahol az érkező menekültek állatainak segítenek, ellátják őket, ha kell, állatorvosi segítséget nyújtanak. Az Animal Aid Budapest segítőpont csaknem egy hónapja működik. 

 

Folyamatosan várják az állatbarát önkéntesek és az önkéntes állatorvosok jelentkezését, hogy a segítőponton minél több állatnak és gazdinak segítséget nyújthassanak. 

 

 

Az összefogás nélkül ez mind nem menne - emelik ki bejegyzésükben.  

 

 

 

 

Számos állat szorul ellátásra: kimerülten, éhesen, netán kiszáradva érkeznek a segítőpontra. Kutyák, macskák, de nyulak, tengerimalacok, más rágcsálók is érkeznek gazdáikkal.

 

Az alábbi posztokban további információk találhatók az önkéntesnek való jelentkezésről, valamint az állatvédők áldozatos munkájáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából
A háború elmérgesedésekor hatalmas volt a téma körül a média-vihar és rengeteg szervet sietett a bajban lévő emberek és állatok megmentésére. Az idő múlásával azonban mindenhol fogy az erő, az energia, mintha csökkenne a lelkesedés. Pedig a megoldásra váró problémák száma nem lett kevesebb és nehézségi fokozatuk sem enyhült. Az emberek, akik továbbra is menekülni kénytelenek otthonaikból az életüket és szeretteikét féltve néha nem látnak más megoldást, mint hátrahagyni állataikat.

Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán
A kelet-ukrajnai állatkertből mentett kölyök oroszlán a Nyíregyházi Állatpark szárnyai alá került – jelenleg az állatkert egy munkatársa neveli otthonában, ahol három kutya lett az új családja.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„A kutyámnak köszönhetem, hogy élek” – A kis yorkie fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg Hírek - Címlapon
„A kutyámnak köszönhetem, hogy élek” – A kis yorkie fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg
Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek Hírek - Címlapon
Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek