A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítséget kérnek a mentőkutyások

2019. július 18., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Életmentő munkájához kér segítséget a Mantrailing Akadémia Alapítvány. Önkénteseik és mentőkutyáik segítségével már sok eltűnt személyt sikeresen felkutattak - megfelelő eszközök nélkül azonban dolguk sokkal nehezebb, értékes perceket veszíthetnek.



A Mantrailing Akadémia Alapítvány kutya-gazda párosa - segítségül hívva a kutyák fantasztikus szaglását - életeket mentenek. A kutyák jó orrának segítségével követik az egyénre jellemző, egyedi szagot, így az eltűnt, esetleg eltévedt embereket időben megtalálhatják, még mielőtt baj történne velük.

 

A Mantrailing Akadémia Alapítvány (korábban Budapesti Mantrailing Akadémia) 2010 óta végzi önkénteseivel és mentőkutyáival az életmentő munkát, 2017 óta pedig a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetség és így az országos riasztási rendszer tagjai is, így azonnal készen állnak a segítésre. Több mint félszáz eredményes bevetés van már mögöttük, melyek során több embert is sikerült élve megmenteniük.

 

 

A mantrailing módszerrel városban is könnyedén követheti a kutya a személyt
A mantrailing módszerrel városban is könnyedén követheti a kutya a személyt

 

 

Az Alapítvány tagjai önkéntesen tevékenykednek, mi több, a mentések során keletkezett költségeket, valamint a felszerelések nagy részét is önerőből finanszírozzák. Most azonban olyan költségek merültek fel, melyet egészében így nem tudnak finanszírozni, ezért fordulnak a segítőkész emberekhez támogatásért.

 

A jelenleg használt adóvevőik nagy igénybevételnek vannak kitéve, így működésük, hatékonyságuk egyre bizonytalanabb - a kommunikáció azonban az egyik legfontosabb alappillére az eltűnt személyek felkutatásának, ezért szó szerint életbevágó, hogy modern, megbízható adóvevőket szerezzenek be. Az Alapítvány szeretné meglévő adóvevőit Tesunho TH-680 típusú digitális adóvevő készülékekre cserélni, melyek teljesítménye messze felülmúlja a korábbiakét. A készülékek cseréje azonban összesen 350.000 Ft költséggel jár, melynek finanszírozására egyedül nem képes az Alapítvány.

 

 

A kommunikáció az egyik legfontosabb alappillére az eltűnt személyek felkutatásának, ezért életbevágó, hogy megbízható adóvevőket szerezzenek be
A kommunikáció az egyik legfontosabb alappillére az eltűnt személyek felkutatásának, ezért életbevágó, hogy megbízható adóvevőket szerezzenek be

 

 

 

 

Ezért kérik támogatóik összefogását: bármilyen csekély összegnek örülnek, hiszen sok kicsi sokra megy! Ne feledjük, bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor mi, vagy szeretteink a mentőkutyák segítségére szorulunk!

 

 

 

Az adományodat az alábbi bankszámlára lehet befizetni:

 

 

Mantrailing Akadémia Alapítvány

Bankszámlaszám: OTP 11742063-21221682

A megjegyzés rovatba: “Adomány”

 

 

 


A Mantrailing Akadémia Alapítvány teljes közleménye ide kattintva olvasható!

 

 

A Mantrailing Akadémia Alapítvány elnökével, Gránicz Csabával készült interjúnk, melyből tevékenységük, történetük ismerhető meg részletesebben,  ide kattintva olvasható!

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. május 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Megérkeztek Dernába és már meg is kezdték a munkát a katasztrófa sújtotta városban a magyar mentőcsapatok.

Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája
Sorfallal és finomságokból álló tortával búcsúztatták Kabost, a tűzvizsgáló kutyát nyugdíjba vonulása alkalmából.

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket
Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Beagle Club Online MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Járvány-közeli állapot a fővárosban: egyre több a Parvo-vírusos kutya Hírek - Címlapon
Járvány-közeli állapot a fővárosban: egyre több a Parvo-vírusos kutya
Nyíllal átlőtt mellkasú kölyökkutyát mentettek az állatvédők Hírek - Címlapon
Nyíllal átlőtt mellkasú kölyökkutyát mentettek az állatvédők