A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyíllal átlőtt mellkasú kölyökkutyát mentettek az állatvédők

2019. július 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb “ékes” bizonyíték az emberi szívtelenségre. Nem tudni, hogy a kölyökkutya egyszerűen útban volt valakinek, bosszantott valakit, vagy egyszerűen csak rosszkor volt rossz helyen, és a játszadozó illető ezért szemelte ki céltáblának…



Egerszólátról mentették a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány tagjai azt a mindössze hat és fél hónapos kölyökkutyát, akinek ismeretlen elkövető nyíllal lőtte át a mellkasát. Az Emmelinnek keresztelt kutyus harmadik napja kuporgott a nyíllal a testében egy kerítés nélküli udvarban, ki tudja, mekkora fájdalmakat átélve. 

 

“Nehéz erre szavakat találni…” - ezt már a Délpesti Állatgyógyászati Központ írta a Facebook oldalán. Hozzájuk került ugyanis a sürgős ellátásra szoruló Emmelin. Röntgenek követték egymást, de paraziták ellen is kezelni kellett a kis kutyát, hiszen ellepték a bolhák és a kullancsok. 

 

A nyílvesszőt sikerült eltávolítani - szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem talált el semmilyen létfontosságú szervet, sem pedig a légcsövet. Lábadozása alatt Emi a kórház lakója lesz, így megkaphatja a folyamatos ellátást, és felügyeletet, amire most nagy szüksége is van. 


Hányatott sorsa és a szörnyű sebesülés ellenére nem agresszív a megmentőivel, sem az állatorvosokkal. Teljes mértékig megadó, együttműködő, félénk magatartást mutat - írják Emiről. Hosszú út lesz, míg sebei begyógyulnak - még hosszabb, míg a lelkiek is! Bízunk benne, hogy a szakértő és szerető kezeknek hála hamar felépülsz, Emi! 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Ebugatta JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítséget kérnek a mentőkutyások Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a mentőkutyások
Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz Hírek - Címlapon
Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz