A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyíllal átlőtt mellkasú kölyökkutyát mentettek az állatvédők

2019. július 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb “ékes” bizonyíték az emberi szívtelenségre. Nem tudni, hogy a kölyökkutya egyszerűen útban volt valakinek, bosszantott valakit, vagy egyszerűen csak rosszkor volt rossz helyen, és a játszadozó illető ezért szemelte ki céltáblának…



Egerszólátról mentették a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány tagjai azt a mindössze hat és fél hónapos kölyökkutyát, akinek ismeretlen elkövető nyíllal lőtte át a mellkasát. Az Emmelinnek keresztelt kutyus harmadik napja kuporgott a nyíllal a testében egy kerítés nélküli udvarban, ki tudja, mekkora fájdalmakat átélve. 

 

“Nehéz erre szavakat találni…” - ezt már a Délpesti Állatgyógyászati Központ írta a Facebook oldalán. Hozzájuk került ugyanis a sürgős ellátásra szoruló Emmelin. Röntgenek követték egymást, de paraziták ellen is kezelni kellett a kis kutyát, hiszen ellepték a bolhák és a kullancsok. 

 

A nyílvesszőt sikerült eltávolítani - szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem talált el semmilyen létfontosságú szervet, sem pedig a légcsövet. Lábadozása alatt Emi a kórház lakója lesz, így megkaphatja a folyamatos ellátást, és felügyeletet, amire most nagy szüksége is van. 


Hányatott sorsa és a szörnyű sebesülés ellenére nem agresszív a megmentőivel, sem az állatorvosokkal. Teljes mértékig megadó, együttműködő, félénk magatartást mutat - írják Emiről. Hosszú út lesz, míg sebei begyógyulnak - még hosszabb, míg a lelkiek is! Bízunk benne, hogy a szakértő és szerető kezeknek hála hamar felépülsz, Emi! 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítséget kérnek a mentőkutyások Hírek - Címlapon
Segítséget kérnek a mentőkutyások
Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz Hírek - Címlapon
Így nyaralj kutyával! Hasznos tudnivalók a kutyás nyaraláshoz