A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Séta az árva állatokért - így segítettek a kutyasétáltatók!

2016. október 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Adománygyűjtő jótékonysági kutyasétát szervezett a Walking Dog, a Dogsurf és a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát csapata a miskolci gyepmesteri telep árváiért. Közeledik a tél, nagy szüksége van a telepeknek az adományokra! A Walking Dog csapatát kérdeztük, hogy sikerült az akció.- Jótékonysági kutyasétát tartottatok vasárnap. Meséljétek el, hogy is lehet egy séta jótékony? Hogyan és kin tudtok egy közös sétával segíteni?
- A séta minden esetben jótékony, mind fizikailag, mind pedig lelkileg, ebben hiszünk a Walking Dog csapattal. A vasárnapi rendezvény során partnereinkkel - a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát-tal és a Dogsurffel - és a résztvevőkkel amellett, hogy jól éreztük magunkat adományokat is gyűjtöttünk a miskolci gyeptelep számára. Az összegyűjtött tárgyi adományok  - takarók, lepedők, párnák, pulóverek, kabátok, matracok és tápok - segítenek a téli hidegben a gyeptelep több, mint 80 lakóján. Pénzadományt tombola játék útján gyűjtöttünk, amelyre a program előtt több kutyás márka is felajánlotta termékeit. Az ebből befolyt adományt is tárgyiasult formában, gyógyszerként és tisztítószerként juttatjuk el a gyeptelepre.

 

Kicsik és nagyok is érkeztek a jótékonysági kutyasétára
Kicsik és nagyok is érkeztek a jótékonysági kutyasétára
Fotó: Walking Dog

 

- Hol tartottátok a sétát, hogy sikerült? Sokan eljöttek?
- A helyszín ezúttal a Normafa volt, egy rövid, kb. 20 perces sétát tettünk a Csacsi rétig, ahol a kutyusok szabadon játszhattak. A sétán a hűvös idő ellenére sem voltunk kevesen, nagyjából 100-an tettük meg a sétát. 

 

Mozgás a friss levegőn, gyönyörű tájakon - mindezt jótékonysági akcióval kötötte össze a Walking Dog
Mozgás a friss levegőn, gyönyörű tájakon - mindezt jótékonysági akcióval kötötte össze a Walking Dog
Fotó: Walking Dog

 

- És a célt sikerült megvalósítani? Mennyi (és milyen) felajánlás, adomány érkezett? Ha valaki esetleg lemaradt a sétáról, hogyan tud segíteni?
- Előre nem tűztünk ki számszerűsíthető célokat, de az tény, hogy rengeteg tárgyi adomány érkezett. Emellett köszönhetően a résztvevők nagylelkűségének sokkal nagyobb összeget sikerült összegyűjtenünk, mint amennyi tombolát kiosztottunk. Ezúton is köszönjük mindenkinek, akik ehhez bármilyen formában hozzájárult. Aki szeretne segíteni és adományozni az október végéig megteheti az UtazzItthon.hu 13. kerületi irodájában. 

 

A gazdik rengeteg adománnyal, felajánlással érkeztek, amikkel az árva állatokon tudnak segíteni
A gazdik rengeteg adománnyal, felajánlással érkeztek, amikkel az árva állatokon tudnak segíteni
Fotó: Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát

 

- Mikor jut el a sok-sok adomány a miskolci gyepmesteri telepre?
- Az adományokat november elején visszük le Miskolcra, természetesen erről hírt is adunk majd Facebook és Instagram csatornáinkon.

 

Nagyon sokan eljöttek a jótékonysági sétára
Nagyon sokan eljöttek a jótékonysági sétára
Fotó: Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát

 

- Lesz folytatás?
- A következő rendezvényünket, egy karácsonyi vásárt és kutyás találkozót december első felére tervezzük, ahol természetesen helyet adunk megint menhelyeknek és non profit szervezeteknek is.

 

Kutyaséta az árva állatokért - így segítettek a kutyabarátok
Kutyaséta az árva állatokért - így segítettek a kutyabarátok
Fotó: Walking Dog

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Walking Dog

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állati kisfilm öltönyös kutyával egy állatbarát korzó megnyitásáról Hírek - Címlapon
Állati kisfilm öltönyös kutyával egy állatbarát korzó megnyitásáról
Szolgálati kutyát loptak - igen, ilyen is van! Hírek - Címlapon
Szolgálati kutyát loptak - igen, ilyen is van!