A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Séta az árva állatokért - így segítettek a kutyasétáltatók!

2016. október 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Adománygyűjtő jótékonysági kutyasétát szervezett a Walking Dog, a Dogsurf és a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát csapata a miskolci gyepmesteri telep árváiért. Közeledik a tél, nagy szüksége van a telepeknek az adományokra! A Walking Dog csapatát kérdeztük, hogy sikerült az akció.



- Jótékonysági kutyasétát tartottatok vasárnap. Meséljétek el, hogy is lehet egy séta jótékony? Hogyan és kin tudtok egy közös sétával segíteni?
- A séta minden esetben jótékony, mind fizikailag, mind pedig lelkileg, ebben hiszünk a Walking Dog csapattal. A vasárnapi rendezvény során partnereinkkel - a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát-tal és a Dogsurffel - és a résztvevőkkel amellett, hogy jól éreztük magunkat adományokat is gyűjtöttünk a miskolci gyeptelep számára. Az összegyűjtött tárgyi adományok  - takarók, lepedők, párnák, pulóverek, kabátok, matracok és tápok - segítenek a téli hidegben a gyeptelep több, mint 80 lakóján. Pénzadományt tombola játék útján gyűjtöttünk, amelyre a program előtt több kutyás márka is felajánlotta termékeit. Az ebből befolyt adományt is tárgyiasult formában, gyógyszerként és tisztítószerként juttatjuk el a gyeptelepre.

 

Kicsik és nagyok is érkeztek a jótékonysági kutyasétára
Kicsik és nagyok is érkeztek a jótékonysági kutyasétára
Fotó: Walking Dog

 

- Hol tartottátok a sétát, hogy sikerült? Sokan eljöttek?
- A helyszín ezúttal a Normafa volt, egy rövid, kb. 20 perces sétát tettünk a Csacsi rétig, ahol a kutyusok szabadon játszhattak. A sétán a hűvös idő ellenére sem voltunk kevesen, nagyjából 100-an tettük meg a sétát. 

 

Mozgás a friss levegőn, gyönyörű tájakon - mindezt jótékonysági akcióval kötötte össze a Walking Dog
Mozgás a friss levegőn, gyönyörű tájakon - mindezt jótékonysági akcióval kötötte össze a Walking Dog
Fotó: Walking Dog

 

- És a célt sikerült megvalósítani? Mennyi (és milyen) felajánlás, adomány érkezett? Ha valaki esetleg lemaradt a sétáról, hogyan tud segíteni?
- Előre nem tűztünk ki számszerűsíthető célokat, de az tény, hogy rengeteg tárgyi adomány érkezett. Emellett köszönhetően a résztvevők nagylelkűségének sokkal nagyobb összeget sikerült összegyűjtenünk, mint amennyi tombolát kiosztottunk. Ezúton is köszönjük mindenkinek, akik ehhez bármilyen formában hozzájárult. Aki szeretne segíteni és adományozni az október végéig megteheti az UtazzItthon.hu 13. kerületi irodájában. 

 

A gazdik rengeteg adománnyal, felajánlással érkeztek, amikkel az árva állatokon tudnak segíteni
A gazdik rengeteg adománnyal, felajánlással érkeztek, amikkel az árva állatokon tudnak segíteni
Fotó: Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát

 

- Mikor jut el a sok-sok adomány a miskolci gyepmesteri telepre?
- Az adományokat november elején visszük le Miskolcra, természetesen erről hírt is adunk majd Facebook és Instagram csatornáinkon.

 

Nagyon sokan eljöttek a jótékonysági sétára
Nagyon sokan eljöttek a jótékonysági sétára
Fotó: Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát

 

- Lesz folytatás?
- A következő rendezvényünket, egy karácsonyi vásárt és kutyás találkozót december első felére tervezzük, ahol természetesen helyet adunk megint menhelyeknek és non profit szervezeteknek is.

 

Kutyaséta az árva állatokért - így segítettek a kutyabarátok
Kutyaséta az árva állatokért - így segítettek a kutyabarátok
Fotó: Walking Dog

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Walking Dog

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állati kisfilm öltönyös kutyával egy állatbarát korzó megnyitásáról Hírek - Címlapon
Állati kisfilm öltönyös kutyával egy állatbarát korzó megnyitásáról
Szolgálati kutyát loptak - igen, ilyen is van! Hírek - Címlapon
Szolgálati kutyát loptak - igen, ilyen is van!