A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált

2020. július 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mai napig rejtély, honnan és hogyan keveredett a hatalmas farm közepén magányosan álló házhoz. De a megérzése nem csalt: segítő kezekre talált.



Amikor April és Joe Sullivan vidékre költöztek és felépítették 40 hektáros földjük közepén a házukat, nem számítottak váratlan látogatókra. A nyugodt, békés élet reményében választották e helyet, távol a világ zajától. Annál nagyobb volt a meglepetés, mikor az ajtón kilépve egy szomorú tekintetű kutya pislogott rájuk.

 

Az ismeretlen négylábú testét sebek borították és jártányi ereje is alig volt. Valahogy még felkecmergett a lépcsőn a verandára, ám onnan egy tapodtat sem mozdult. Fogalmuk sem volt, honnan és hogyan kerülhetett oda, de minden bizonnyal megérezte, hogy itt segítő kezekre talál. Látszott, hogy komoly fájdalmai vannak, ezért azonnal betakargatták egy puha pokrócba, és elindultak vele a messzi állatorvosi rendelőbe.

 

A sérült kutyának jártányi ereje sem volt, csak feküdt a verandán
A sérült kutyának jártányi ereje sem volt, csak feküdt a verandán
Fotó: The Dodo

 

Végtelenül elgyengült, önállóan nem tudott megállni a lábain, így a férfi óvatosan felemelte, és kivitte az autóhoz. Betsy - időközben ezt a nevet kapta -, szorosan bújt hozzá. Tudta, hogy sorsa most már jóra fordul.

 

Alig hitték el, mennyi szeretet és hála rejlik benne még e fájdalmas állapotában is, és milyen bizalommal tekint rájuk. A vizsgálatok kimutatták, hogy eltörött a csípője, lesoványodott, hogy súlyos parazitafertőzése is volt. A sérülései alapján feltételezték, hogy elüthette egy autó, és a balesetben idegkárosodást szenvedett, melynek rehabilitációja hosszú hónapokat vesz igénybe, és költséges is. 

 

„Nem tudtuk, nem akartuk feladni. Ezek a kezelések igen költségesek, de hát mit tehettünk volna? Nem hagyhattuk meghalni.” emlékeztek vissza.

 

Megérezhette a sérült kutya, hogy segíteni fognak rajta
Megérezhette a sérült kutya, hogy segíteni fognak rajta
Fotó: The Dodo

 

Betsy gyógyulását szem előtt tartva felmerült a gondolat, hogyan találnak majd végleges otthont egy kutyának, aki talán egész életében nehézkesen mozog majd. A házaspárnak több kutyája is van, akik nem szívelik a farmra tévedő ebeket, ezért kérdéses volt, hogy tűrik majd meg a beteg négylábút, míg gazdira talál. Ám a férfinak határozott elképzelése volt:

 

„Egész végig az járt a fejemben, hogy meg akarom tartani ezt a kutyát.”

 

 

 

Betsy segítséget kérő szemeinek az asszony sem tudott ellenállni; kedves, szeretetteljes lénye rövidesen levette a lábáról. Kisunokájukkal is végtelen türelemmel bánik a kezdetektől fogva, és lassacskán a falka is befogadta. A sehonnan jött kutya igazi családtaggá vált, örömmel fogadja a gondoskodást és szeretetet, melyet előző életében sokáig nélkülöznie kellett. Bárhogy is keveredett oda a házhoz, a semmi közepén, megérzése csalhatatlan volt: otthonra talált.

 

A család többi kutyája is elfogadta Betsy-t
A család többi kutyája is elfogadta Betsy-t
Fotó: The Dodo

Forrás: sharebly.net
Indexkép forrás: The Dodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyetlen fotóddal is segítheted a menhelyi árva állatokat! Hírek - Címlapon
Egyetlen fotóddal is segítheted a menhelyi árva állatokat!
A földi mágneses mező segítheti a kutyákat a tájékozódásban Hírek - Címlapon
A földi mágneses mező segítheti a kutyákat a tájékozódásban