A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Svájcból egészen Budapest közelébe vándorolt egy fiatal farkas

A farkas légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt. A valóságban azonban jóval hosszabb utat járt be.


2023. február 27., 15:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Az állat, akit csak M237-es egyedként tartanak számon egészen Bécs magasságáig vándorolt, majd a Fertő-tótól délre lépte át a magyar határt.
A svájci Surselva régióból útnak induló négylábú útjáról a Wolf Switzerland Group számolt be.



A 2021-ben született hímet tavaly tavasszal jelölte meg egy vadőr. Útjáról a svájci vadvédelmi szervezet Facebook-posztjából lehet tájékozódni.

 

 

Új területet kereső farkas
Saját területet keres a fiatal farkas
Forrás: https://img.nzz.ch/

 

 

A vadvédelmi csoport szerint természetes, hogy a fiatal farkasok 22 hónapos koruk előtt elhagyják falkát, és saját területet keresnek. Sokszor nagy távolságokat tesznek meg ebből a célból, de az egészen egyedi, hogy az utazásukat ilyen pontosan követni lehessen. A szervezet kisebb csodának tartja, hogy a farkas egyáltalán életben maradt, hiszen számos autópályán és folyón kellett átkelnie ahhoz, hogy Magyarországra eljusson.

 

M237 útja
Az M237-es farkas útja Svájcból egészen Budapestig
Forrás: https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/ 

 


Az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb, dokumentált út, amit egy farkas valaha megtett a Wolf Switzerland Group szerint.

Forrás: www.facebook.com
Indexkép forrás: https://c01.purpledshub.com/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását Hírek - Címlapon
Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását
Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed