A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Svájcból egészen Budapest közelébe vándorolt egy fiatal farkas

A farkas légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt. A valóságban azonban jóval hosszabb utat járt be.


2023. február 27., 15:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Az állat, akit csak M237-es egyedként tartanak számon egészen Bécs magasságáig vándorolt, majd a Fertő-tótól délre lépte át a magyar határt.
A svájci Surselva régióból útnak induló négylábú útjáról a Wolf Switzerland Group számolt be.A 2021-ben született hímet tavaly tavasszal jelölte meg egy vadőr. Útjáról a svájci vadvédelmi szervezet Facebook-posztjából lehet tájékozódni.

 

 

Új területet kereső farkas
Saját területet keres a fiatal farkas
Forrás: https://img.nzz.ch/

 

 

A vadvédelmi csoport szerint természetes, hogy a fiatal farkasok 22 hónapos koruk előtt elhagyják falkát, és saját területet keresnek. Sokszor nagy távolságokat tesznek meg ebből a célból, de az egészen egyedi, hogy az utazásukat ilyen pontosan követni lehessen. A szervezet kisebb csodának tartja, hogy a farkas egyáltalán életben maradt, hiszen számos autópályán és folyón kellett átkelnie ahhoz, hogy Magyarországra eljusson.

 

M237 útja
Az M237-es farkas útja Svájcból egészen Budapestig
Forrás: https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/ 

 


Az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb, dokumentált út, amit egy farkas valaha megtett a Wolf Switzerland Group szerint.

Forrás: www.facebook.com
Indexkép forrás: https://c01.purpledshub.com/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok
Már hét különböző kerületben találtak mérgező, vagy sérülést okozó falatkákat kiszórva, melyek nagy valószínűséggel kutyáknak szántak az elkövetők. Legyünk nagyon óvatosak a kutyasétákon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását Hírek - Címlapon
Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását
Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed