A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Svédországban kötelezővé válik a macskák ivartalanítása

2020. június 06., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Júniusban lép életbe az új törvény, miszerint a macskatulajdonosoknak mindent meg kell tennie a nem kívánt szaporulatok megakadályozásának érdekében.



 

Ahogy a legtöbb országban, Svédországban is nagy problémát jelentenek a kóborló macskák és a rengeteg nem kívánt szaporulat, melyek csak növelik a gazdátlan állatok számát. A macskák évente akár 10-15 utódot is a világra hozhatnak, egy nőstény cica élete során akár 100 kiscicának is életet adhat. A sok kiscicának pedig igen nehéz gazdát találni, legtöbbjük kóbor állattá válik, ahol nem csak őket fenyegetik betegségek, balesetből, más állat támadásából származó sérülések, de ők maguk a környezetükre is veszélyt jelenthetnek: vadászat során például sok védett madárfaj egyedének okozzák halálát. 

 

 

Svédországban is nagy problémát jelentenek a kóborló macskák és a rengeteg nem kívánt szaporulat
Svédországban is nagy problémát jelentenek a kóborló macskák és a rengeteg nem kívánt szaporulat
Fotó: unsplash.com

 

 

A kóbor macska probléma orvoslására Svédország május végén új rendeletet hozott, mely június 15-én lép életbe. A rendelet kitér a macskák ivartalanítására is: eszerint az állattartónak kötelessége megtenni az óvintézkedéseket a nem kívánt szaporulatok megelőzése érdekében. Az ivartalanítási kötelezettség alól természetesen kivételt jelentenek a tenyésztésbe bevont egyedek.

 

 

 

Forrás: djurskyddet.se
Indexkép forrás: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Tündéri videón a labrador és a macska – Megható, mennyire szeretik egymást! Tündéri videón a labrador és a macska – Megható, mennyire szeretik egymást!
… pedig a cica eleinte nagyon nem akarta az új jövevényt.

A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre
Fényfüzér, girlandok, hógömbök és mézes-mázas díszek... Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni, hogy kutyáink és macskáink számára is biztonságban teljenek az ünnepek!

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Békében az erdőkben Hírek - Címlapon
Békében az erdőkben
Harlekinkaticák lepték el egy kutya száját Hírek - Címlapon
Harlekinkaticák lepték el egy kutya száját