A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szebb jövőt építenek a kutyáknak és kutyásoknak - segítsetek egy-egy szavazattal!

2017. november 22., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Kutyás egyesületek, szervezetek is indulnak egy olyan pályázaton, melyen a legjobbak jelentős szakmai és anyagi támogatást nyerhetnek el - szavazz rájuk, hogy tovább támogathassák az állatvédelmet, a bajban lévő kutyákat, valamint a kutyás életmódot és a felelős állattartás tudatosítását!Beérkeztek a pályázatok az Erste Bank által indított Erste Higgy magadban! pályázatra. A legjobbnak ítélt indulók jelentős szakmai és anyagi támogatást nyernek, mely által megvalósíthatják terveiket, álmaikat - ami nem mellesleg másokon is segít majd valamilyen módon. A pályázaton három nyertes kerül meghirdetésre: kettő a szakmai zsűri döntése alapján, egy pedig a projektekkel szimpatizáló szavazók választása alapján.

 

A pályázatok között számos kutyával, kutyatartással kapcsolatos indulót is felfedezhetünk - szavazatunkat nem csak egy, hanem több indulóra, projektre is leadhatjuk (egy projektre azonban csak egyszer voksulhatunk). Támogassuk munkájukat egy-egy kattintással!

 

A felelős kutyatartás közös ügyünk!

2010 óta szenteli munkáját az EB OVO Egyesület a kutyások életének könnyebbé tételének, képviselve a felelős kutyatartók érdekeit a hatóságoknál, önkormányzatoknál. Az Önkormányzati kutyás programjukkal indulnak az Erste Bank által indított Erste Higgy magadban! pályázaton. A pályázatukban részletesen olvasható, mi az, amit eddig elértek a projektben, és mit tervez az Egyesület a jövőre nézve - ide kattintva olvasható teljes egészében. Az EB OVO Egyesület pályázatára ide kattintva lehet szavazni.

 

 

Csodakutyák segítenek!

A Csodakutya Alapítvány terápiás kutyái a sérült gyermekek speciális fejlesztésében segédkeznek. Általuk egy egészen új világ nyílik meg a beteg gyerekek előtt: izgalmas, új élményeket szerezhetnek, miközben észre sem veszik, hogy tanulnak, fejlődnek.

A Csodakutya Alapítvány kutyái között több golden retriever, uszkár, labrador retriever, border collie, spániel, berni pásztorkutya és keverék kutya dolgozik szintén önkéntesként gazdájukkal/nevelőszülőjükkel együtt - írják pályázatukban, mely teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. Csapatuk számára hatalmas segítség lenne a pályázat megnyerése, aminek köszönhetően még több rászoruló gyerkőchöz jutnának el segíteni. A Csodakutyákra ide kattintva lehet szavazni!

 

 

KARAK és a TÖBBIEK, mert ők is megérdemelnek egy esélyt

Az "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület 10 éves fennállása során összesen 854 árva állat életét mentette meg a haláltól. Kiemelkedő figyelmet fordítanak a beteg és rendkívül rossz körülmények között tengődő állatok megmentésére, rehabilitására, emellett fontos céljuk az állattartási ismeretek terjesztése, a felelős állatartás tudatosítása.  Utóbbit támogatja a „Kisállat tartás a lakótelepen” témájú PaNel programjuk, melyről bővebben ide kattintva olvasható és adható le rá a szavazat.

 

 

Nyomaveszett, elkóborolt és talált háziállatok oldala

A projekt az eltűnt, elkóborolt, netán ellopott kedvencek hazajuttatásában segítene a gazdiknak. A cél egy olyan weboldal létrehozása, mely egy helyen gyűjti össze az elveszett és talált kedvenceket a könnyebb hazajutás érdekében. Ide kattintva olvashatók a projekt további részletei, és adható le a szavazat.

 

 

Megérdemelnek még egy esélyt

Az idős kutyáknak nagyon kevés esélye van a gazdisodásra, ha valamilyen okból menhelyre kerülnek. Hát még ha valamilyen problémával, betegséggel küzdenek! Az őszülő négylábúaknak nyújtana segítséget a pályázat támogatásával a Vigyél Haza Alapítvány - hiszen nem csak a fiatal kölykök érdemlik meg a boldog, gazdis életet! Olvass többet ide kattintva a projektről és add le a szavazatod!

 

 

Hatékony megelőzés

Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a médiában a megkínzott, kóbor, gazdára váró állatokról. A jelenség egyik fő oka a kutyák, macskák rendkívül gyorsan növő száma. A megoldást a szemléletformálás és örökbefogadás ösztönzése mellett az ivartalanítás jelenti - írja pályázatában a Vigyél Haza Alapítvány. Egy állatbarátnak sem kell részletezni az áldatlan állapotokat, akár a gyepmesteri telepkre, akár a túlzsufolt menhelyekre, vagy épp összességében az állatvédelemre gondolunk. Ide kattintva olvasható az alapítvány projektje. Szavazz rá, ha szimpetizálsz a törekvéssel!

 

 

 


Indexkép forrás: aspca.org

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs Hírek - Címlapon
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A kutyatartók tovább élnek! Hírek - Címlapon
A kutyatartók tovább élnek!