A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szebb jövőt építenek a kutyáknak és kutyásoknak - segítsetek egy-egy szavazattal!

2017. november 22., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kutyás egyesületek, szervezetek is indulnak egy olyan pályázaton, melyen a legjobbak jelentős szakmai és anyagi támogatást nyerhetnek el - szavazz rájuk, hogy tovább támogathassák az állatvédelmet, a bajban lévő kutyákat, valamint a kutyás életmódot és a felelős állattartás tudatosítását!



Beérkeztek a pályázatok az Erste Bank által indított Erste Higgy magadban! pályázatra. A legjobbnak ítélt indulók jelentős szakmai és anyagi támogatást nyernek, mely által megvalósíthatják terveiket, álmaikat - ami nem mellesleg másokon is segít majd valamilyen módon. A pályázaton három nyertes kerül meghirdetésre: kettő a szakmai zsűri döntése alapján, egy pedig a projektekkel szimpatizáló szavazók választása alapján.

 

A pályázatok között számos kutyával, kutyatartással kapcsolatos indulót is felfedezhetünk - szavazatunkat nem csak egy, hanem több indulóra, projektre is leadhatjuk (egy projektre azonban csak egyszer voksulhatunk). Támogassuk munkájukat egy-egy kattintással!

 

A felelős kutyatartás közös ügyünk!

2010 óta szenteli munkáját az EB OVO Egyesület a kutyások életének könnyebbé tételének, képviselve a felelős kutyatartók érdekeit a hatóságoknál, önkormányzatoknál. Az Önkormányzati kutyás programjukkal indulnak az Erste Bank által indított Erste Higgy magadban! pályázaton. A pályázatukban részletesen olvasható, mi az, amit eddig elértek a projektben, és mit tervez az Egyesület a jövőre nézve - ide kattintva olvasható teljes egészében. Az EB OVO Egyesület pályázatára ide kattintva lehet szavazni.

 

 

Csodakutyák segítenek!

A Csodakutya Alapítvány terápiás kutyái a sérült gyermekek speciális fejlesztésében segédkeznek. Általuk egy egészen új világ nyílik meg a beteg gyerekek előtt: izgalmas, új élményeket szerezhetnek, miközben észre sem veszik, hogy tanulnak, fejlődnek.

A Csodakutya Alapítvány kutyái között több golden retriever, uszkár, labrador retriever, border collie, spániel, berni pásztorkutya és keverék kutya dolgozik szintén önkéntesként gazdájukkal/nevelőszülőjükkel együtt - írják pályázatukban, mely teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. Csapatuk számára hatalmas segítség lenne a pályázat megnyerése, aminek köszönhetően még több rászoruló gyerkőchöz jutnának el segíteni. A Csodakutyákra ide kattintva lehet szavazni!

 

 

KARAK és a TÖBBIEK, mert ők is megérdemelnek egy esélyt

Az "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület 10 éves fennállása során összesen 854 árva állat életét mentette meg a haláltól. Kiemelkedő figyelmet fordítanak a beteg és rendkívül rossz körülmények között tengődő állatok megmentésére, rehabilitására, emellett fontos céljuk az állattartási ismeretek terjesztése, a felelős állatartás tudatosítása.  Utóbbit támogatja a „Kisállat tartás a lakótelepen” témájú PaNel programjuk, melyről bővebben ide kattintva olvasható és adható le rá a szavazat.

 

 

Nyomaveszett, elkóborolt és talált háziállatok oldala

A projekt az eltűnt, elkóborolt, netán ellopott kedvencek hazajuttatásában segítene a gazdiknak. A cél egy olyan weboldal létrehozása, mely egy helyen gyűjti össze az elveszett és talált kedvenceket a könnyebb hazajutás érdekében. Ide kattintva olvashatók a projekt további részletei, és adható le a szavazat.

 

 

Megérdemelnek még egy esélyt

Az idős kutyáknak nagyon kevés esélye van a gazdisodásra, ha valamilyen okból menhelyre kerülnek. Hát még ha valamilyen problémával, betegséggel küzdenek! Az őszülő négylábúaknak nyújtana segítséget a pályázat támogatásával a Vigyél Haza Alapítvány - hiszen nem csak a fiatal kölykök érdemlik meg a boldog, gazdis életet! Olvass többet ide kattintva a projektről és add le a szavazatod!

 

 

Hatékony megelőzés

Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a médiában a megkínzott, kóbor, gazdára váró állatokról. A jelenség egyik fő oka a kutyák, macskák rendkívül gyorsan növő száma. A megoldást a szemléletformálás és örökbefogadás ösztönzése mellett az ivartalanítás jelenti - írja pályázatában a Vigyél Haza Alapítvány. Egy állatbarátnak sem kell részletezni az áldatlan állapotokat, akár a gyepmesteri telepkre, akár a túlzsufolt menhelyekre, vagy épp összességében az állatvédelemre gondolunk. Ide kattintva olvasható az alapítvány projektje. Szavazz rá, ha szimpetizálsz a törekvéssel!

 

 

 


Indexkép forrás: aspca.org

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs Hírek - Címlapon
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A kutyatartók tovább élnek! Hírek - Címlapon
A kutyatartók tovább élnek!