A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szebb jövőt építenek a kutyáknak és kutyásoknak - segítsetek egy-egy szavazattal!

2017. november 22., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Kutyás egyesületek, szervezetek is indulnak egy olyan pályázaton, melyen a legjobbak jelentős szakmai és anyagi támogatást nyerhetnek el - szavazz rájuk, hogy tovább támogathassák az állatvédelmet, a bajban lévő kutyákat, valamint a kutyás életmódot és a felelős állattartás tudatosítását!Beérkeztek a pályázatok az Erste Bank által indított Erste Higgy magadban! pályázatra. A legjobbnak ítélt indulók jelentős szakmai és anyagi támogatást nyernek, mely által megvalósíthatják terveiket, álmaikat - ami nem mellesleg másokon is segít majd valamilyen módon. A pályázaton három nyertes kerül meghirdetésre: kettő a szakmai zsűri döntése alapján, egy pedig a projektekkel szimpatizáló szavazók választása alapján.

 

A pályázatok között számos kutyával, kutyatartással kapcsolatos indulót is felfedezhetünk - szavazatunkat nem csak egy, hanem több indulóra, projektre is leadhatjuk (egy projektre azonban csak egyszer voksulhatunk). Támogassuk munkájukat egy-egy kattintással!

 

A felelős kutyatartás közös ügyünk!

2010 óta szenteli munkáját az EB OVO Egyesület a kutyások életének könnyebbé tételének, képviselve a felelős kutyatartók érdekeit a hatóságoknál, önkormányzatoknál. Az Önkormányzati kutyás programjukkal indulnak az Erste Bank által indított Erste Higgy magadban! pályázaton. A pályázatukban részletesen olvasható, mi az, amit eddig elértek a projektben, és mit tervez az Egyesület a jövőre nézve - ide kattintva olvasható teljes egészében. Az EB OVO Egyesület pályázatára ide kattintva lehet szavazni.

 

 

Csodakutyák segítenek!

A Csodakutya Alapítvány terápiás kutyái a sérült gyermekek speciális fejlesztésében segédkeznek. Általuk egy egészen új világ nyílik meg a beteg gyerekek előtt: izgalmas, új élményeket szerezhetnek, miközben észre sem veszik, hogy tanulnak, fejlődnek.

A Csodakutya Alapítvány kutyái között több golden retriever, uszkár, labrador retriever, border collie, spániel, berni pásztorkutya és keverék kutya dolgozik szintén önkéntesként gazdájukkal/nevelőszülőjükkel együtt - írják pályázatukban, mely teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. Csapatuk számára hatalmas segítség lenne a pályázat megnyerése, aminek köszönhetően még több rászoruló gyerkőchöz jutnának el segíteni. A Csodakutyákra ide kattintva lehet szavazni!

 

 

KARAK és a TÖBBIEK, mert ők is megérdemelnek egy esélyt

Az "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület 10 éves fennállása során összesen 854 árva állat életét mentette meg a haláltól. Kiemelkedő figyelmet fordítanak a beteg és rendkívül rossz körülmények között tengődő állatok megmentésére, rehabilitására, emellett fontos céljuk az állattartási ismeretek terjesztése, a felelős állatartás tudatosítása.  Utóbbit támogatja a „Kisállat tartás a lakótelepen” témájú PaNel programjuk, melyről bővebben ide kattintva olvasható és adható le rá a szavazat.

 

 

Nyomaveszett, elkóborolt és talált háziállatok oldala

A projekt az eltűnt, elkóborolt, netán ellopott kedvencek hazajuttatásában segítene a gazdiknak. A cél egy olyan weboldal létrehozása, mely egy helyen gyűjti össze az elveszett és talált kedvenceket a könnyebb hazajutás érdekében. Ide kattintva olvashatók a projekt további részletei, és adható le a szavazat.

 

 

Megérdemelnek még egy esélyt

Az idős kutyáknak nagyon kevés esélye van a gazdisodásra, ha valamilyen okból menhelyre kerülnek. Hát még ha valamilyen problémával, betegséggel küzdenek! Az őszülő négylábúaknak nyújtana segítséget a pályázat támogatásával a Vigyél Haza Alapítvány - hiszen nem csak a fiatal kölykök érdemlik meg a boldog, gazdis életet! Olvass többet ide kattintva a projektről és add le a szavazatod!

 

 

Hatékony megelőzés

Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a médiában a megkínzott, kóbor, gazdára váró állatokról. A jelenség egyik fő oka a kutyák, macskák rendkívül gyorsan növő száma. A megoldást a szemléletformálás és örökbefogadás ösztönzése mellett az ivartalanítás jelenti - írja pályázatában a Vigyél Haza Alapítvány. Egy állatbarátnak sem kell részletezni az áldatlan állapotokat, akár a gyepmesteri telepkre, akár a túlzsufolt menhelyekre, vagy épp összességében az állatvédelemre gondolunk. Ide kattintva olvasható az alapítvány projektje. Szavazz rá, ha szimpetizálsz a törekvéssel!

 

 

 


Indexkép forrás: aspca.org

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület MTI AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs Hírek - Címlapon
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A kutyatartók tovább élnek! Hírek - Címlapon
A kutyatartók tovább élnek!