A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Szép álmokat!” - Minden egyes kutyának jó éjszakát kívánnak a gondozók ezen a menhelyen

2022. április 30., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Minden este megsimogatjuk és betakargatjuk őket, hogy érezzék, itt biztonságban vannak, és szeretjük őket."Kis Piros Pajta. Egy varázslatos hely, ahol a mentett kutyusok megpihenhetnek, feltöltődhetnek, miközben gazdira várnak. Itt, a béke és nyugalom szigetén átmeneti és végleges otthonra lelhetnek azok, akik betegségük vagy idős koruk miatt az esélytelenebb kategóriába tartoznak. Szép számmal történnek azért örökbefogadások is, ám addig, amíg megérkezik értük az álomgazdi, a kutyusok kedvükre játszhatnak, szaladgálhatnak és szunyókálhatnak barátaik társaságában.

 

 

Ezen a menhelyen kipihenhetik a fáradalmakat a kutyák
Ezen a menhelyen kipihenhetik a fáradalmakat a kutyák
Fotó: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

 

 

Legtöbbjük túlzsúfolt menhelyekről érkezik ide, így különösen örülnek a csendnek és persze a kényelmes ágyak, fekhelyek is mind-mind rendelkezésükre állnak a pihentető alváshoz. Mintha otthon lennének, s valójában erre is készülnek, hiszen innen csak egy lépés választja el őket attól, hogy saját családjuk körében élhessenek.

 

Addig is különféle programokkal, sok-sok játékkal igyekeznek feldobni napjaikat - a húsvéti tojáskeresés roppant népszerűnek bizonyult, hiszen ínycsiklandó falatokra bukkanhattak rá. 

 

 

Kis Piros Pajta - Mesebeli kutyaotthon gazdikeresők számára
Kis Piros Pajta - Mesebeli kutyaotthon gazdikeresők számára
Fotó: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

 

 

A közösségi tér az otthoni környezetet mintázza, ahol a kutyák stresszmentesen élhetnek, elfelejthetik múltjukat, és felkészülhetnek egy boldogabb jövőre, amíg örökbefogadókra találnak. S ha ez a nap sohasem nem jön el, akkor velünk maradnak életük végéig” - mondta el Miranda Munden, az Always & Furever Midwest Animal Sanctuary munkatársa.

 

Reményeik szerint a lehetőség, hogy ilyen környezetben tölthetik napjaikat, nagyban elősegíti majd a beilleszkedést végleges otthonukba is. Mindenesetre a menhelyen mindenki azon van, hogy a lehető legkellemesebbé varázsolják védenceik számára a náluk eltöltött időt. A jelek szerint pedig a kutyák egyenesen odavannak érte!

 

 

Játékidő a barátokkal és húsvéti tojáskeresés jutalomfalatokkal
Játékidő a barátokkal és húsvéti tojáskeresés jutalomfalatokkal
Fotó: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

 

 

„Kialakítottunk egy konyhát (sok-sok mogyoróvajas és sajtos finomsággal), egy mosókonyhát (ahol folyamatosan dolgoznak a gépek), felszereltünk az ajtóra egy kutyaajtót, amelyen át a tágas, biztonságosan körbekerített kertbe juthatnak a kutyák.

 

A nappali rész pedig telis-tele van kényelmes ágyakkal, fekhelyekkel. Berendezéséhez még bőrkanapékat is kaptunk adományban, amit sokkal könnyebb tisztán tartani. Bent is lekerítettünk egy kisebb részt, ahová elvonulhatnak szunyókálni azok a kutyák, akiknek szükségük van egy kis magányra. A hangszórókból pedig lágy, nyugtató klasszikus zene szól.”

 

 

A Kis Piros Pajta nappalijában otthoni kényelem várja a kutyákat
A Kis Piros Pajta nappalijában otthoni kényelem várja a kutyákat
Fotó: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

 

 

Ezen a helyen a gazdikeresők jóléte és jólléte mindenek felett áll, ezért a napi rutin részeként a jóéjtpuszi sem maradhat el:

 

Minden este megsimogatjuk és betakargatjuk őket, hogy érezzék, itt biztonságban vannak, és szeretjük őket. Mindegyiküknek szép álmokat kívánunk, aztán leoltjuk a lámpát, és a hold éjjeli fénye lengi be a szobát.”

 

 

Az állatotthonban minden este betakargatják a kutyákat
Az állatotthonban minden este betakargatják a kutyákat
Fotó: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

 

 

A szívmelengető rutin néhol hosszabb, máskor rövidebb ideig tart, attól függően, éppen hány kutyus tartózkodik a Kis Piros Pajtában. Kisebb létszám mellett még esti mesét is olvasnak nekik a gondozók. A kutyusok nagyon élvezik a figyelmet és a kedvességet. Érzik, hogy vigyáznak rájuk, megbecsülik őket, amely rengeteget jelent számukra azok után, hogy elvesztették családjukat, otthonukat. Itt azonban a legnagyobb szeretetben viselik gondjukat, és békésen hajthatják álomra fejüket.

 

 

Akárcsak otthon - finom falatok várják a gazdikeresőket a menhely konyháján
Akárcsak otthon - finom falatok várják a gazdikeresőket a menhely konyháján
Fotó: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

 

 

Másnap reggel pedig boldogan riszálva köszöntik az önkénteseket, és persze a reggelinek is örülnek. Tudják, hogy itt bőven jut mindenkinek élelem, többé már nem kell aggódniuk amiatt, mit hoz a holnap. A Kis Piros Pajtában otthon érezhetik magukat, míg leendő családjuk eljön értük, és ezért rettentően hálásak.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Always & Furever Midwest Animal Sanctuary

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak Hírek - Címlapon
8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja Hírek - Címlapon
Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja