A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szeretett állatai is búcsút vettek II. Erzsébettől a királynő temetésén

2022. szeptember 20., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Végső búcsút vettek II. Erzsébet királynőtől hétfő este egykori rezidenciája az ősi windsori kastély Szent György-kápolnájában.



 

A királynő koporsóját a múlt héten négy napra felravatalozták a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban. A ravatal brit idő szerint hétfő reggelig volt látogatható, és az előzetes becslések szerint valószínűleg meghaladta a félmilliót azoknak a száma, akik lerótták tiszteletüket a néhai uralkodó koporsójánál.

A koporsót hétfő délelőtt átvitték a Westminster Halltól 250 méterre emelkedő Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázó templomába, ahol búcsúszertartást tartottak a királynő emlékére. A ceremónián kétezer meghívott vendég vett részt.

 

 

Emma, a királynő pónija a temetési meneten
Emma, a királynő pónija a temetési meneten

 

 

A koporsót a londoni apátságból vitték a fővárostól 25 kilométerre fekvő Windsorba, amely az 1820-ban elhunyt III. György király óta az összes brit uralkodó végső nyughelye.

A windsori Szent György-kápolnában tartott szertartáson részt vettek a királyi család legmagasabb rangú tagjai, élükön II. Erzsébet királynő elsőszülött fiával és utódjával, III. Károly királlyal. Jelen voltak Károly testvérei, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, valamint a király két fia, Vilmos walesi herceg, a trón várományosa és Vilmos öccse, Harry sussexi herceg.

 

 

Sandy és Muick, a királynő kedvenc corgijai
Sandy és Muick, a királynő kedvenc corgijai a temetésen

 

 

Windsorban különleges „családtagok” is búcsúztak a királynőtől: a kastély udvarán felvezették II. Erzsébet kedvenc négylábú barátait is. Sandy és Muick, a két corgi, valamint Emma, a 24 éves highland fell póni is figyelemmel kísérte a királynőt kísérő temetési menetet.

 

A menetet vezető négy ló is különleges történettel bír: a Kanadai Királyi Lovas Rendőrség 1969 óta összesen nyolc lovat ajándékozott a királynőnek. A lovak közül négy - George, Elizabeth, Darby és Sir John – még ma is élnek, és ők vezették a királynőt kísérő temetési menetet a Westminster apátságból.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Két mentett kutya lesz a Buckingham palota új lakója: Beth és Bluebell költözik III. Károllyal és Kamillával Két mentett kutya lesz a Buckingham palota új lakója: Beth és Bluebell költözik III. Károllyal és Kamillával
Nem marad négylábúak nélkül a palota a királynő halála után: III. Károllyal és feleségével két kistestű kutya is érkezik.

Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái
Eldőlt a királynő szeretett corgijainak sorsa: II. Erzsébet halála után a négylábúak York hercegéhez költöznek. Arról viszont még nincs információ, hogy a másik két kutyája kihez kerül majd.

Odaült egy vadidegen lábához a reptéren a corgi - kiderült, előző éjjel elvesztett kedvencét gyászolja a férfi Odaült egy vadidegen lábához a reptéren a corgi - kiderült, előző éjjel elvesztett kedvencét gyászolja a férfi
Bár kicsi korától fogva nélkülöznie kellett ezt az érzést, a négylábú kis csoda a szeretet és együttérzés égi ajándékával születhetett e földre. Egy cseppnyi e keverékből gyógyírként hatott az idegen megtört szívére is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Irodakutya.com Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ősi rejtély - A kutya szőrének színe és mintája évmilliókkal ezelőttről ered Hírek - Címlapon
Ősi rejtély - A kutya szőrének színe és mintája évmilliókkal ezelőttről ered
Börtönbüntetésre ítélhetik a testvére kutyáját felakasztó férfit Hírek - Címlapon
Börtönbüntetésre ítélhetik a testvére kutyáját felakasztó férfit