A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!

2019. augusztus 08., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.



Alig akad olyan ember, akinek ne melengetné meg a szívét, ha kisbabát, kisgyereket lát kutya társaságában. Az interneten nagyjából végtelen számban találunk is fotókat, videókat, és történeteket a szeretetteljes kutya-gyerek kapcsolatokról. 

Ez a kép azonban mind közül kiemelkedik. Szívszorító és boldog és megható. És mindenekelőtt végtelenül őszinte. Talán ezért is olyan gyönyörű. 

 

A pécsi kisfiú, Zente egy súlyos genetikai rendellenességgel, egészen pontosan gerincvelő-izomsorvadással született. A rendellenesség akár halálos kimenetelű is lehet, ám van kezelési lehetőség - igaz, méregdrága. 

Zente a kezeléseknek köszönhetően fejlődik, egyre jobban tud mozogni - van remény arra, is, hogy hamarosan megtanul kúszni, mászni. 

 

A fotón Zentével szereplő kutyus pedig Fruzsi, a család tacskója, aki februárban kapott porckorongsérvet. A szakszerű állatorvosi ellátásnak köszönhetően ő is szépen javul, gyógytornára járnak, ám Fruzsi egyelőre csak kerekesszékkel tud közlekedni, míg teljesen rendbe nem jön. 

 

A megható képet Zente anyukája, Tóth Krisztina tette fel közösségi oldalára. A poszttal azt szeretné megmutatni: a boldogság nem a két lábon járáson múlik!

  

 

Zente és Fruzsi
Zente és Fruzsi
Fotó: pecsma.hu

 

 

 

Forrás: pecsma.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának
Az autógyártó cégnek köszönhetően újra járhat a balesetben megsérült kutyus – boldogsága mindent visz!

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét.

A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára
Hála a tündéri kutyusnak mindenkinek jobb kedvvel folytatódik a napja, aki összefut vele munkába vagy épp hazafelé menet a vonaton. Lássuk be! Minden járatra kellene egy ilyen csodás hangulat-felelős!

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban
Hasonlóan működik a kutya és az ember agya Hírek - Címlapon
Hasonlóan működik a kutya és az ember agya