A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szolgálatban négy lábon - Kitüntetést kapott a rendőrkutya!

2016. június 23., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Norris, a nyomkereső kutya érdemeit ismerték el a kitüntetéssel.



A három éve alapított “Szolgálatban négy lábon” díjjal idén a Norrist, a nyomkövető kutyát és vezetőjét, Szinyéri Béla rendőr törzsőrmestert tüntették ki. A díjat egyébként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője alapította, azért, hogy a rendőri szakmai munkát segítő négylábúak közül az arra legérdemesebb elismerésben részesüljön. A díj átadásának időpontja egyben megemlékezés a nagyszerű rendőrkutyáról, Kántorról, aki 1964. június 21-én szolgálat közben vesztette életét, miután egy aknára lépett. (Kántorról ide kattintva olvashattok többet).

 

„Szolgálatban négy lábon” díjjal tüntették ki Norrist
„Szolgálatban négy lábon” díjjal tüntették ki Norrist
Fotó: police.hu

 

Az idén kitüntetett Norris 2010 októberében született, 2011 szeptembere óta van a rendőrség szolgálatában. A németjuhász már az alapképzésén is kitűnt a többiek közül kivételesen jó nyomkövetési képességével. Szinyéri Béla rendőr törzsőrmesterrel pedig 2013 júniusa óta dolgoznak együtt.

 

Szinyéri Béla és Norris
Szinyéri Béla és Norris 
Fotó: police.hu

 

A páros 2013 decemberében kiváló minősítéssel végezte el az Országos Rendőr-főkapitányság Oktatási Központja által szervezett nyomkövető kutyavezető tanfolyamot. Norris a főkapitányságon töltött 3 éve alatt 88 eredményes nyomkövetéssel segítette a bűnügyi munkát, emellett személykeresési feladatok végrehajtásakor is több esetben bizonyult eredményesnek.

 

Egyik sikeres felderítése során Norris egy székesfehérvári temetőtől egy fogadóig vezette gazdáját. A temetőben egy idős asszony kezéből egy ismeretlen férfi kitépte a táskáját és elszaladt. A bűncselekménynek nem volt szemtanúja, az elkövető csupán egy lábbeli nyomot hagyott maga után. Szinyéri Béla rendőr törzsőrmester a lábbeli nyomról indította Norrist, aki szagot fogott. A kutya több forgalmas ponton áthaladva megtalálta az asszony pénztárcáját, majd egy nagy forgalmú betonúton keresztül egy fogadóig ment, ahol a nyom végét jelezte. Az itt beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy az elkövető a pénztárcából kivett pénzből ételt rendelt magának, majd taxit hívott és lakására távozott, ahol a nyomozók rövidesen elfogtak - írja a police.hu.

 

A díjat Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át
A díjat Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át 
Fotó: police.hu

 

A „Szolgálatban négy lábon” díjat 2016. június 21-én Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át Norrisnak és Szinyéri Béla rendőr törzsőrmesternek.

Forrás: police.hu
Indexkép forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát
A férfi az utcáról szurkálta meg az udvaron ugató házőrzőt, majd egy másik kutyát is megpróbált megsebezni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Strandolás kutyával a Balatonon - erre figyelj! Hírek - Címlapon
Strandolás kutyával a Balatonon - erre figyelj!
Így áll a gödöllői kutyastrand Hírek - Címlapon
Így áll a gödöllői kutyastrand