A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Támogassa szavazatával a magyar tudósok, kutatók munkáját!

Szavazzon ön is a National Geographic magazin jelöltjeire!


2015. január 29., 04:00


Szerző: kiberov


Kategória: Közérdekű
A National Geographic magazin már bemutatott tíz olyan magyar személyiséget, akik a tudásért, kalandért, speciális munkáért fizikai és szellemi értelemben is készek vállalni a kockázatot. Mi most közülük kettő olyan személyt mutatunk be, akinek a munkája a kutyákhoz kapcsolódik!Az 1888-ban alapított National Geographic Society a világ egyik első számú tudományos és oktató szervezete. Támogatásával eddig több mint tízezer tudományos kutatás, felfedezés és oktató program valósult meg.

Legyen Ön is a National Geographic Magyarország előfizetőjeként tagja a világ legnagyobb tudományos társaságának, és előfizetőként támogassa a magyar tudósok, kutatók és felfedezők munkáját.

A National Geographic magazin olvasójaként az előfizetési díjak 1%-áról most Ön rendelkezhet.
Szavazzon az Ön által kiválasztott jelöltre!

A National Geographic magazin 10 jelöltje között van kettő, akik munkája a kutyákhoz kapcsolódik! 

Mi most őket mutatjuk be!

Lehóczki László, a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetője 56 éves, tizenhat esztendeje dolgozik speciális mentőként. Annak idején társa volt Mancs, a világhírű mentőkutya. Különlegesen képzett kutyáival a fél világot bejárta, sokszor volt életveszélyben, ám ezt afféle munkaköri sajátosságként fogja fel.

Lehóczki László - Fotó: National Geographic/Sárosi Zoltán

 

A testileg és lelkileg is rendkívül megterhelő munkát – társaihoz hasonlóan – önkéntesként, fizetség nélkül végzi. Amikor nem életet ment éppen, speciális szaktudást és felszerelést igénylő betegszállítási feladatokat vállal, ebből tartja el családját.

Miklósi Ádám az ELTE Etológia Tanszékének vezetője, azt kutatja, hogyan kellene a robotikának eltanulnia ember és kutya viszonyát. 

 

Miklósi Ádám - Fotó: National Geographic/Sárosi Zoltán

 

A szavazatát ide kattintva adhatja le! 

A szavazás 2015. január 12. és 2015. február 12. között tart!
A legtöbb szavazatot kapott személy részére a 2015. január 1. és 2015. december 1. között befizetett előfizetési díjak nettó összegének 1%-át a National Geographic magazin összegyűjti, és év végén a legtöbb szavazatot kapott személy részére átadja.
 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

Köszönjük!

Forrás: www.ng.hu

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

A kutyák is lehetnek csiklandósak? A kutyák is lehetnek csiklandósak?
Elgondolkodtál már valaha azon, mit csinál a kutyád, amikor lábaival kalimpál, miközben a pocakját vagy hátát vakargatod? Lehet, hogy csiklandozza az érintésed?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A konyha nem kutyabarát hely! Hírek - Címlapon
A konyha nem kutyabarát hely!
Szigorították a veszettség elleni oltás szabályait! Hírek - Címlapon
Szigorították a veszettség elleni oltás szabályait!