A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani

2019. június 21., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Újabb szigorítás a bécsi kutyatartók és leendő kutyatartók számára: egy tanfolyamon kell részt vennie annak, aki újdonsült gazdi, vagy hamarosan kutyatartóvá szeretne válni. A tanfolyammal a felelős kutyatartást szeretnék még inkább tudatosítani a bécsi kutyás lakosokban.Július elsejétől kerül bevezetésre a kezdő kutyatartók számára indított tanfolyam. A pár órás oktatáson azoknak kell részt vennie, akik a jövőben kutyát szeretnének magukhoz venni. Azok a lakosok, akik már legalább két éve tartanak kutyát, mentesülnek a kötelezettség alól. Hasonló program már sikeresen működik Ausztria más területein, mint Felső-Ausztria és Stájerország.

 

A kurzus nagyjából 4 óra időtartamot ölel fel mindössze, a tananyagot pedig kutyákkal foglalkozó szakértők adják át a leendő- és friss gazdiknak. A tanfolyam alatt a kutyatartás, a kutyás életmód főbb alappilléreit érintik: honnan, hogyan vehet kutyát magához a leendő gazdi, hogyan kell gondozni a kutyát, de szó lesz a kutyák tanításáról, neveléséről is. Ezek mellett külön hangsúlyt kapnak a kutyásokra vonatkozó szabályok, jogi vonatkozások. Az ára 40 euró, azonban a végén nincs vizsga.

 

 

Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani
Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani
Fotó: Wien.info

 

 

A képzésen a felelős kutyatartás kiinduló pontjára is ráirányítják a figyelmet, azaz a kutya kiválasztására. Nem mindegy ugyanis, honnan veszünk magunkhoz kutyát: menhelyről, tenyésztőtől, vagy illegális szaporítóktól. Ép ezért felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon kétes internetes hirdetőktől, vagy “hátsó udvarokból” kiskutyát - ezek ugyanis mind illegális szaporítót feltételeznek, melyek az állatkínzás melegágyai.

 

A városvezetés a tanfolyamtól azt is reméli, hogy ennek hála megelőzhetők lesznek a konfliktusok, és egyensúlyban, békésen élhetnek Bécsben az emberek és a kedvencek.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: kurier.at, derstandard.at
Indexkép forrás: Wien.info

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…
Nincs gazdi, akinek ne fordulna meg a fejében időnként ezen ötlet. „Milyen szép lenne, ha a két kis gombóc naphosszat eljátszana egymással! Sosem lennének egyedül, ha dolgozni megyek.” Így indul. De mi történik, hogy ez az idilli kép egyszer csak csalódott, elkeseredett gazdikat prezentál? Törvényszerű e változás? Egyáltalán, hogy lehet valaki csalódott, ha kiskutyák ugrándozzák körbe?

A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett
A magyar háztartások közel harmadában van kutya, a gazdik 65 százaléka családtagként tekint négylábú kedvencére, sőt 16 százalékuk szerint a kutya egy „szőrös gyerek”. Karácsony közeledtével különösen megdöbbentő tény, hogy 10-ből 1 magyar kutyatartó számára kedvence rendkívül, akár mindenkinél fontosabb az életében – derült ki a Cofidis Kutyaszemmel program által támogatott friss felmérésből, amit az ELTE TTK munkatársai végeznek. A szoros kötődés azonban nem csak az emberi kapcsolatok terén vet fel kérdéseket, de a kutya természetes igényeit sem minden esetben veszi figyelembe.

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Embertelen körülmények között tartott kutyákat foglaltak le a kaposvári rendőrök Embertelen körülmények között tartott kutyákat foglaltak le a kaposvári rendőrök
Tűrhetetlen körülmények között tartott kutyákat foglaltak le a kaposvári rendőrök, állatkínzás miatt indítottak eljárást.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tippek a kutyák fogápolásához Hírek - Címlapon
Tippek a kutyák fogápolásához
Harc az agárversenyek betiltásáért – egy év alatt ezer agár vesztette életét Nagy-Britanniában Hírek - Címlapon
Harc az agárversenyek betiltásáért – egy év alatt ezer agár vesztette életét Nagy-Britanniában