A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani

2019. június 21., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Újabb szigorítás a bécsi kutyatartók és leendő kutyatartók számára: egy tanfolyamon kell részt vennie annak, aki újdonsült gazdi, vagy hamarosan kutyatartóvá szeretne válni. A tanfolyammal a felelős kutyatartást szeretnék még inkább tudatosítani a bécsi kutyás lakosokban.Július elsejétől kerül bevezetésre a kezdő kutyatartók számára indított tanfolyam. A pár órás oktatáson azoknak kell részt vennie, akik a jövőben kutyát szeretnének magukhoz venni. Azok a lakosok, akik már legalább két éve tartanak kutyát, mentesülnek a kötelezettség alól. Hasonló program már sikeresen működik Ausztria más területein, mint Felső-Ausztria és Stájerország.

 

A kurzus nagyjából 4 óra időtartamot ölel fel mindössze, a tananyagot pedig kutyákkal foglalkozó szakértők adják át a leendő- és friss gazdiknak. A tanfolyam alatt a kutyatartás, a kutyás életmód főbb alappilléreit érintik: honnan, hogyan vehet kutyát magához a leendő gazdi, hogyan kell gondozni a kutyát, de szó lesz a kutyák tanításáról, neveléséről is. Ezek mellett külön hangsúlyt kapnak a kutyásokra vonatkozó szabályok, jogi vonatkozások. Az ára 40 euró, azonban a végén nincs vizsga.

 

 

Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani
Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani
Fotó: Wien.info

 

 

A képzésen a felelős kutyatartás kiinduló pontjára is ráirányítják a figyelmet, azaz a kutya kiválasztására. Nem mindegy ugyanis, honnan veszünk magunkhoz kutyát: menhelyről, tenyésztőtől, vagy illegális szaporítóktól. Ép ezért felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon kétes internetes hirdetőktől, vagy “hátsó udvarokból” kiskutyát - ezek ugyanis mind illegális szaporítót feltételeznek, melyek az állatkínzás melegágyai.

 

A városvezetés a tanfolyamtól azt is reméli, hogy ennek hála megelőzhetők lesznek a konfliktusok, és egyensúlyban, békésen élhetnek Bécsben az emberek és a kedvencek.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: kurier.at, derstandard.at
Indexkép forrás: Wien.info

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tippek a kutyák fogápolásához Hírek - Címlapon
Tippek a kutyák fogápolásához
Harc az agárversenyek betiltásáért – egy év alatt ezer agár vesztette életét Nagy-Britanniában Hírek - Címlapon
Harc az agárversenyek betiltásáért – egy év alatt ezer agár vesztette életét Nagy-Britanniában