A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Te nem érdemled meg ezt a csodálatos kutyát." - nyílt levél egy szívtelen gazdának

2017. július 30., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy kaliforniai nő nyílt levele annak a "gazdának", aki egyszerűen utcára tette a kutyáját. Mert többet nem volt rá szüksége. Mert többet nem akart a gazdája lenni. Egyszerűen otthagyta az utcán. A kutyus pedig nem mozdult onnan - csak ült,és várta, hogy a szeretett gazda visszajöjjön érte...



Egy utcán élő gazdátlan kutya tekintete...
Egy utcán élő gazdátlan kutya tekintete...
Képünk illusztráció. Fotósouthsidestreetdogs.org
 

 

"Kedves kőszívű kutyatulajdonos…te, aki kidobtad ezt a kutyát!

 

Ma egy csomó e-mailt kaptam, hogy láttak egy kutyát a 15. sugárút és Excelsior sugáút között. Miután néztem a leveleket megtudtam, hogy szombat reggel óta ott ül, vagyis két napja. Délután három óra volt, azonnal odavezettem hozzá, hogy megkeressem.


Ott volt, mert téged várt. Ő nem hagyta el a helyet, ahol hagytad, mert számított rád. Ő egy jó kutya. Ő nagyon közel maradt az utolsó helyhez, ahol a számára legfontosabb embert utoljára látta. Ő azt hitte, hogy visszajössz. Minden autót megnézett, ami jön az úton, és remélte, hogy te jössz vissza majd érte. Már nagyon fázott, éhes volt és félt, mert otthagytad, te egy szívtelen rohadék vagy!

Ő téged várt!

Annyira éhes volt, hogy már ágakat rágcsált. Még ennivalót sem ment el keresni, mert remélte, hátha visszajössz.

Ő meg akart várni téged.

Ő nem rossz kutya. Ő nagyon jó kutya. Te vagy rossz ember! Te elhagytál valakit, aki az életét adná érted. Valakit, aki nem törődik vele, hogy mennyi ideig dolgozol, mert vár. Valakit, aki biztosan lenyalogatná a könnyeket az arcodról, ha sírnál, megvigasztalna.

De ő már nem vár.

Miután megláttam elhoztam a menhelyre. Már sötétedett, de én és a társaim beszéltünk hozzá. Énekeltünk neki, megetettük, és betakartuk egy nagy takaróval. Elmondtuk neki, hogy eztán soha nem bántja őt senki. Meg akart téged várni, alig tudtuk onnan elvinni, végig vonyított az autóban.

 

Te nem érdemled meg ezt a csodálatos kutyát.

 

A kutyád szerencsére el fog téged felejteni. Talál egy jó otthont, és megkapja a szeretetet, amit megérdemel. Nem érdekel, az sem, hogy ki vagy, miért tetted. Egy rohadék vagy, és imádkozom, hogy megbűnhődj azért, hogy kidobtad a kutyádat.

 

Üdvözlettel, Brooke"

 

Forrás: frisss.hu
Indexkép forrás: southsidestreetdogs.org
Cikk első megjelenése: 2016. január 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyapuszi jótékony hatásai Hírek - Címlapon
A kutyapuszi jótékony hatásai
A terápiás kutyának hála újra elkezdett enni és beszélni az idős néni három nap után Hírek - Címlapon
A terápiás kutyának hála újra elkezdett enni és beszélni az idős néni három nap után