A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever

2019. január 08., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!

BényeLak 2019/03

hirdetés (X)Brittany Hawley-nál 16 éves korában diagnosztizálták a komplex regionális fájdalom szindrómát (CRPS). A betegség okozta disztónia miatt Brittany nem tud járni, így kerekesszékbe kényszerült. A lány a paws4people szervezettől kapott segítségül egy golden retrievert - épp azon a napon, amikor a lányt meghallgatásra várták az egyetemen, ahová jelentkezett. A felvételi sikerült, így Brittany és GRIFFIN, a segítőkutya New Yorkba költöztek. 

 

 

Brittany és GRIFFIN együtt végezték el az egyetemet
Brittany és GRIFFIN együtt "végezték el" az egyetemet
Fotó: cbsnews.com

 

 

Az egyetemet együtt kezdték meg, és csinálták végig: a kutyus minden órára, foglalkozásra, közösségi programra elkísérte gazdáját, sőt, még a vizsgákon is ott volt!Bár máshogy, de GRIFFIN is keményen dolgozott az egyetemi évek alatt. Feladata, hogy olyan hétköznapi apró dolgokban segítse Brittanyt, melyek mozgáskorlátozottsága lévén nehézkessé váltak számára: ajtót nyit, lámpát kapcsol fel-le és képes jelezni más embereknek, ha valami baj történik Brittanyval és segítség kell. 

 

 

GRIFFIN és Brittany együtt vehették át diplomáikat
GRIFFIN és Brittany együtt vehették át diplomáikat
Fotó: cbsnews.com

 

 

A sikeres vizsgák után elérkezett az ünnepélyes diplomaosztó ünnepség, ahova Brittany természetesen GRIFFIN-nel érkezett. A kutyus, hasonlóan gazdájához, és annak évfolyamtársaihoz, végzősként talárt viselt, méghozzá egy igazán megható okból: Brittany kérvényét elfogadta az egyetem vezetősége. Eszerint GRIFFIN is diplomát kap: a tiszteletbeli elismerést gazdájával együtt vette át a golden retriever. 

“Sokkal függetlenebbnek és nyitottabbnak érzem magam, ha GRIFFIN velem van. Jobban érzem  magam vele. Az egyetem első napjától azt szerettem volna, ha GRIFFIN velem együtt végez” - mesélte Brittany a cbsnews-nak. 

 

Brittany egyébként foglalkozási terapeutaként végzett, az a terve, hogy az aktív hadsereg katonáival és veteránokkal foglalkozhasson - és természetesen GRIFFIN  társaságában!

 

 

 

 

Forrás: cbsnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának
Egy öregedő golden retrievernek gyökeresen megváltozott az élete, mikor elvesztette látását. Minden sötétségbe borult, ám mégis megtalálta a fényt, méghozzá egy apró, fiatal fajtársa személyében, aki újra vidámságot vitt a napjaiba.

Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén
Videón szemlélteti a fiatal agysérült nő, hogyan segít neki rohamjelző kutyája, mikor elveszti eszméletét. A labrador-keverék életmentő segítséget jelent számára!

5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád 5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád
Nem titkolhatunk el semmit előlük: kutyáink hihetetlenül empatikusak. Minden apró rezzenésünket, változást megéreznek rajtunk.

Így gyógyítanak minket kutyáink! Így gyógyítanak minket kutyáink!
Mindennapi társaink, barátaink, lelkünk gyógyítói a kutyák. Nem is gondolnánk azonban, mi mindenben tudják még segíteni gazdáikat kifinomult szaglásuk segítségével! Életünket menthetik meg - ideje hát jobban becsülni ezeket a csodálatos állatokat!

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Repülőtéren születtek meg a segítőkutya kölykei Repülőtéren születtek meg a segítőkutya kölykei
Különleges eseménynek lehettek szemtanúi az utazók a floridai Tampa repülőtéren. A gazdijával a gépére váró segítőkutyánál megindult a szülés, így a reptér egy rögtönzött szülészetté alakult át…

Idén a Mikulás kutyával érkezett Idén a Mikulás kutyával érkezett
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!

A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti
Legjobb barátaink még a poszttraumás stressz-zavarban szenvedő betegeken is képesek segíteni önzetlen szeretetükkel.

Egy ausztrál luxusszálloda alkalmazottja lett egy labrador Egy ausztrál luxusszálloda alkalmazottja lett egy labrador
Így is lehet kutyabarátnak lenni: egy ausztrál luxushotel új munkatársa egy kedves, udvarias… labrador!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szuperhősök négy lábon: tekints be a K-9 kutyák izgalmas életébe! Hírek - Címlapon
Szuperhősök négy lábon: tekints be a K-9 kutyák izgalmas életébe!
Petíció indult Angliában az állatvédelem szigorításáért miután leszúrtak egy rendőrkutyát Hírek - Címlapon
Petíció indult Angliában az állatvédelem szigorításáért miután leszúrtak egy rendőrkutyát