A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever

2019. január 08., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!



Brittany Hawley-nál 16 éves korában diagnosztizálták a komplex regionális fájdalom szindrómát (CRPS). A betegség okozta disztónia miatt Brittany nem tud járni, így kerekesszékbe kényszerült. A lány a paws4people szervezettől kapott segítségül egy golden retrievert - épp azon a napon, amikor a lányt meghallgatásra várták az egyetemen, ahová jelentkezett. A felvételi sikerült, így Brittany és GRIFFIN, a segítőkutya New Yorkba költöztek. 

 

 

Brittany és GRIFFIN együtt végezték el az egyetemet
Brittany és GRIFFIN együtt "végezték el" az egyetemet
Fotó: cbsnews.com

 

 

Az egyetemet együtt kezdték meg, és csinálták végig: a kutyus minden órára, foglalkozásra, közösségi programra elkísérte gazdáját, sőt, még a vizsgákon is ott volt!Bár máshogy, de GRIFFIN is keményen dolgozott az egyetemi évek alatt. Feladata, hogy olyan hétköznapi apró dolgokban segítse Brittanyt, melyek mozgáskorlátozottsága lévén nehézkessé váltak számára: ajtót nyit, lámpát kapcsol fel-le és képes jelezni más embereknek, ha valami baj történik Brittanyval és segítség kell. 

 

 

GRIFFIN és Brittany együtt vehették át diplomáikat
GRIFFIN és Brittany együtt vehették át diplomáikat
Fotó: cbsnews.com

 

 

A sikeres vizsgák után elérkezett az ünnepélyes diplomaosztó ünnepség, ahova Brittany természetesen GRIFFIN-nel érkezett. A kutyus, hasonlóan gazdájához, és annak évfolyamtársaihoz, végzősként talárt viselt, méghozzá egy igazán megható okból: Brittany kérvényét elfogadta az egyetem vezetősége. Eszerint GRIFFIN is diplomát kap: a tiszteletbeli elismerést gazdájával együtt vette át a golden retriever. 

“Sokkal függetlenebbnek és nyitottabbnak érzem magam, ha GRIFFIN velem van. Jobban érzem  magam vele. Az egyetem első napjától azt szerettem volna, ha GRIFFIN velem együtt végez” - mesélte Brittany a cbsnews-nak. 

 

Brittany egyébként foglalkozási terapeutaként végzett, az a terve, hogy az aktív hadsereg katonáival és veteránokkal foglalkozhasson - és természetesen GRIFFIN  társaságában!

 

 

 

 

Forrás: cbsnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen
„Egy jó kutya fél diploma” - Hegedűs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán.

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak Hírek - Címlapon
Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak
Rövidebb ideig fog élni a kutyád, ha elhizlalod! Hírek - Címlapon
Rövidebb ideig fog élni a kutyád, ha elhizlalod!