A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever

2019. január 08., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!Brittany Hawley-nál 16 éves korában diagnosztizálták a komplex regionális fájdalom szindrómát (CRPS). A betegség okozta disztónia miatt Brittany nem tud járni, így kerekesszékbe kényszerült. A lány a paws4people szervezettől kapott segítségül egy golden retrievert - épp azon a napon, amikor a lányt meghallgatásra várták az egyetemen, ahová jelentkezett. A felvételi sikerült, így Brittany és GRIFFIN, a segítőkutya New Yorkba költöztek. 

 

 

Brittany és GRIFFIN együtt végezték el az egyetemet
Brittany és GRIFFIN együtt "végezték el" az egyetemet
Fotó: cbsnews.com

 

 

Az egyetemet együtt kezdték meg, és csinálták végig: a kutyus minden órára, foglalkozásra, közösségi programra elkísérte gazdáját, sőt, még a vizsgákon is ott volt!Bár máshogy, de GRIFFIN is keményen dolgozott az egyetemi évek alatt. Feladata, hogy olyan hétköznapi apró dolgokban segítse Brittanyt, melyek mozgáskorlátozottsága lévén nehézkessé váltak számára: ajtót nyit, lámpát kapcsol fel-le és képes jelezni más embereknek, ha valami baj történik Brittanyval és segítség kell. 

 

 

GRIFFIN és Brittany együtt vehették át diplomáikat
GRIFFIN és Brittany együtt vehették át diplomáikat
Fotó: cbsnews.com

 

 

A sikeres vizsgák után elérkezett az ünnepélyes diplomaosztó ünnepség, ahova Brittany természetesen GRIFFIN-nel érkezett. A kutyus, hasonlóan gazdájához, és annak évfolyamtársaihoz, végzősként talárt viselt, méghozzá egy igazán megható okból: Brittany kérvényét elfogadta az egyetem vezetősége. Eszerint GRIFFIN is diplomát kap: a tiszteletbeli elismerést gazdájával együtt vette át a golden retriever. 

“Sokkal függetlenebbnek és nyitottabbnak érzem magam, ha GRIFFIN velem van. Jobban érzem  magam vele. Az egyetem első napjától azt szerettem volna, ha GRIFFIN velem együtt végez” - mesélte Brittany a cbsnews-nak. 

 

Brittany egyébként foglalkozási terapeutaként végzett, az a terve, hogy az aktív hadsereg katonáival és veteránokkal foglalkozhasson - és természetesen GRIFFIN  társaságában!

 

 

 

 

Forrás: cbsnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vakvezető kutyájával diplomázott és mondott beszédet Pécsett egy hallgató Vakvezető kutyájával diplomázott és mondott beszédet Pécsett egy hallgató
Köszönetet mondott beszédében vakvezető kutyusának a pécsi diák, aki hűséges négylábújával együtt vette sikeresen az egyetemi évek akadályait, végül pedig a négylábúval az oldalán vette át diplomáját.

5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád 5 dolog, amit azonnal megérez Rajtad a kutyád
Nem titkolhatunk el semmit előlük: kutyáink hihetetlenül empatikusak. Minden apró rezzenésünket, változást megéreznek rajtunk.

Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának
Egy öregedő golden retrievernek gyökeresen megváltozott az élete, mikor elvesztette látását. Minden sötétségbe borult, ám mégis megtalálta a fényt, méghozzá egy apró, fiatal fajtársa személyében, aki újra vidámságot vitt a napjaiba.

Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén
Videón szemlélteti a fiatal agysérült nő, hogyan segít neki rohamjelző kutyája, mikor elveszti eszméletét. A labrador-keverék életmentő segítséget jelent számára!

Így gyógyítanak minket kutyáink! Így gyógyítanak minket kutyáink!
Mindennapi társaink, barátaink, lelkünk gyógyítói a kutyák. Nem is gondolnánk azonban, mi mindenben tudják még segíteni gazdáikat kifinomult szaglásuk segítségével! Életünket menthetik meg - ideje hát jobban becsülni ezeket a csodálatos állatokat!

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Repülőtéren születtek meg a segítőkutya kölykei Repülőtéren születtek meg a segítőkutya kölykei
Különleges eseménynek lehettek szemtanúi az utazók a floridai Tampa repülőtéren. A gazdijával a gépére váró segítőkutyánál megindult a szülés, így a reptér egy rögtönzött szülészetté alakult át…

Idén a Mikulás kutyával érkezett Idén a Mikulás kutyával érkezett
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!

A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti
Legjobb barátaink még a poszttraumás stressz-zavarban szenvedő betegeken is képesek segíteni önzetlen szeretetükkel.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak Hírek - Címlapon
Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak
Rövidebb ideig fog élni a kutyád, ha elhizlalod! Hírek - Címlapon
Rövidebb ideig fog élni a kutyád, ha elhizlalod!