A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak

Andinak fonalra lenne szüksége jótékony munkájához


2019. január 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kemény mínuszok, hó és az erős szél miatt csökkenő hőérzet… a tél átvészelése sok kutyának óriási kihívás. Sokuk nem csupán gazdátlan, de valamilyen betegséggel is küzd, esetleg legyengült szervezete miatt vacog. Andi nekik próbál segíteni egy-egy meleg kutyaruhával.



A tél hosszú és amikor a kemény mínuszok beköszöntenek... az az igazi harc a kutyáknak és az őket gondozó állatvédőknek, önkénteseknek. Sok kutya a kóborlástól, vagy a rossz tartásból kifolyólag legyengült szervezettel, lesoványodva, sokszor betegen, élősködőkkel telve érkezik a menhelyekre, állatvédő szervezetekhez. Számukra komoly megpróbáltatás a tél, hiszen nincs elegendő tartalékuk, amit felélhetnének, hogy túléljék a fagyokat.

 

 

A pulcsik vidám színei figyelemfelkeltők lehetnek a leendő gazdik számára
A pulcsik vidám színei figyelemfelkeltők lehetnek a leendő gazdik számára

 

 

Nerpel Csivis Andrea elhivatottan segíti ezeket a kis árva négylábúakat: több mint 6 éve köt meleg kutyaruhákat a rászoruló ebeknek. Menhelyeken, fajtamentő szervezeteknél és ideiglenes befogadóknál élő kutyusok is kaptak már tőle vidám kutyapulcsikat. Minden ruhácskát saját maga készít, színekkel, mintákkal dobja fel azokat, hogy vidámabbak legyenek, s így talán a leendő gazdiknak is hamarabb megakad a szeme a négylábúakon.  

 

 

Mentett kutyusok meleg pulcsiban
Mentett kutyusok meleg pulcsiban

 

 

“Többek között készültek kutyaruhák a Shih-tzu fajtamentésnek, egy bőrbeteg shar-pei-nek, német dognak, a drága Hope Kicsi is Andi kutya ruciban szerepelt a tévében, a csivava mentéseknek, yorkisoknak, ideiglenes  befogadóknak - és telepeknek -, menhelyeknek vegyesen, többféle kutyusra … és természetesen megrendelések is magánembereknek.” - meséli Andi.

Utóbbi árát Andi visszaforgatja, hogy még több árva kutyának köthessen pulcsit. Emellett szívesen fogad fonal-felajánlásokat az állatbarátoktól.

 

 

A legnagyobb pulcsi, amit Andi kötött egy dog számára készült
A legnagyobb pulcsi, amit Andi kötött egy dog számára készült

 

 

Ha szeretnéd Andi munkáját segíteni egy kutyaruha megvásárlásával, vagy fonal-felajánlással, vedd fel vele a kapcsolatot Facebook oldalán, ide kattintva!

 

 

Az apró kutyusok számára különösen veszélyes a nagy hideg
Az apró kutyusok számára különösen veszélyes a nagy hideg

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez? Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez?
Egyre csípősebbek a hajnalok, és nappal is jól esik a vastagabb öltözet, mely megvéd a hidegben, ha kimegyünk. De hogyan hat kutyáinkra a téli időjárás? Mennyire fáznak, és hol van az a pont, amikor már túl hideg van ahhoz, hogy kint tartózkodjanak?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elaltatnád kutyádat, csak mert eltörte a csontját? Hírek - Címlapon
Elaltatnád kutyádat, csak mert eltörte a csontját?
Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever Hírek - Címlapon
Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever