A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 80 kutya életét mentette meg a véradó spániel

2022. március 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




Odaadásával több tucatnyi beteg társának segített a gyógyulásban. Arnie nyugdíjazását méltón megünnepelték: egy hatalmas ajándékcsomagot kapott, telis-tele jutalomfalatokkal és játékokkal.



Arnie, az angol springer spániel megérdemelt pihenését töltheti hosszú évek fáradságos munkáját követően – mondhatnánk, hiszen ez a csodálatos kutya több tucat társának mentette meg életét. Méghozzá nem is akárhogyan: szó szerint a vérét adta, hogy a beteg kutyusok meggyógyulhassanak. Gazdája, Rachel McFarlane 2015-ben hallott először e lehetőségről, és rövidesen felvételt nyertek az angliai Pet Blood Bank (Kisállat Vérbank) programjába.

 

Hihetetlen, de az elmúlt években közel 1 liternyi vért adott le, amely az angol mértékegységgel számolva 21 pintnek felel meg. Minden egyes pint (kb. 4,7 dl) értéke felbecsülhetetlen, általa akár 4 beteg kutyán is tudnak segíteni.

 

 

A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
Fotó: SWNS

 

 

Ám ahhoz, hogy ez a segítség célba érhessen, a véradó ebnek szigorú feltételeknek kell megfelelnie: életkorát tekintve minimum 1 és maximum 8 éves lehet, súlya legalább 27 kg, és természetesen egészséges, hogy csak néhány szempontot említsünk. 

 

"Eléggé szokatlan ennél a fajtánál, hogy megfelelnek a követelményeknek a testsúlyuk miatt. Általában labradorokat, óriás uszkárokat, német juhászokat látni, de Arnie valamivel nagyobbra nőtt, így adhatott vért" - mesélte McFarlane, a springer spániel és egy 15 éves border terrier, Finlay gazdája.

 

Mivel Arnie betöltötte a 9-et, már nem adhat több vért, de mindmáig kiemelt helyet foglal el a vérbank munkatársainak és mindazoknak a szívében, akik az életüket köszönhetik a spánielnek. Reményeik szerint másokat is inspirál majd történetük arra, hogy bátran lépjenek be a programba, és még több bajba jutott kutya nyerhessen általuk második esélyt az életre.

 

 

Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Fotó: SWNS

 

„Rengetegen meglepődnek, hiszen újszerűen hangzik számukra, hogy kutyák is adhatnak vért. Amíg az ember nem kerül ilyen helyzetbe, talán meg sem fordul a fejében az egész." 

 

Arnie és gazdája Skóciában élnek, de a távolság nem jelentett gondot: a helyi állatorvosi rendelőben adták le a vért, miközben az asszisztensek finom falatokkal terelték el a hős négylábú figyelmét. Persze azért nagy volt az öröm, amikor letudták a dolgot, de Arnie még ennél is sokkal jobban örült a rá irányuló figyelemnek, kedves szavaknak és szeretgetésnek:

 

"Arnie talán nem a legokosabb kutya, de fantasztikus munkát végzett az évek során, egy igazi jófiú." 

 

 

Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Fotó: SWNS

 

 

Odaadásukért és türelmükért cserébe még egy kis ajándékcsomagot is kapnak ezek a kutyák, telis-tele rágcsálnivalókkal és játékokkal. Minden ötödik alkalom után pedig egy nagyobb doboznyi meglepetés jár. Arnie nyugdíjba vonulását is méltóképpen ünnepelték: a sok simogatás és dicsérő szavak mellett egy jókora csodadobozzal térhetett haza.

 

Mint gazdája elmondta, maga a procedúra gyorsan és könnyen megvan, egyáltalán nem jár stresszel, és hozzátette, hogy azoknak, akik nagyobb testű kutyával osztják meg életüket, érdemes utánajárniuk a lehetőségnek, hiszen óriási segítséget nyújthat a négylábú betegek számára.

 


 

Ha Arnie története Téged is inspirált, érdeklődj állatorvosodnál a véradás lehetőségéről. Addig is ajánljuk figyelmedbe összefoglalónkat!

 

Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel - Kutyabarát helyek

Egészséges vérünk életmentő lehet egy másik személy számára, rendszeres véradással hozzájárulhatunk embertársaink gyógyulásához. Kutyáinknak ugyanígy szükségük lehet vérdonorra. Íme a legfontosabb tudnivalók!.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: swns.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker MTI Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3. Hírek - Címlapon
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3.
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Hírek - Címlapon
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért