A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 80 kutya életét mentette meg a véradó spániel

2022. március 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
Odaadásával több tucatnyi beteg társának segített a gyógyulásban. Arnie nyugdíjazását méltón megünnepelték: egy hatalmas ajándékcsomagot kapott, telis-tele jutalomfalatokkal és játékokkal.Arnie, az angol springer spániel megérdemelt pihenését töltheti hosszú évek fáradságos munkáját követően – mondhatnánk, hiszen ez a csodálatos kutya több tucat társának mentette meg életét. Méghozzá nem is akárhogyan: szó szerint a vérét adta, hogy a beteg kutyusok meggyógyulhassanak. Gazdája, Rachel McFarlane 2015-ben hallott először e lehetőségről, és rövidesen felvételt nyertek az angliai Pet Blood Bank (Kisállat Vérbank) programjába.

 

Hihetetlen, de az elmúlt években közel 1 liternyi vért adott le, amely az angol mértékegységgel számolva 21 pintnek felel meg. Minden egyes pint (kb. 4,7 dl) értéke felbecsülhetetlen, általa akár 4 beteg kutyán is tudnak segíteni.

 

 

A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
Fotó: SWNS

 

 

Ám ahhoz, hogy ez a segítség célba érhessen, a véradó ebnek szigorú feltételeknek kell megfelelnie: életkorát tekintve minimum 1 és maximum 8 éves lehet, súlya legalább 27 kg, és természetesen egészséges, hogy csak néhány szempontot említsünk. 

 

"Eléggé szokatlan ennél a fajtánál, hogy megfelelnek a követelményeknek a testsúlyuk miatt. Általában labradorokat, óriás uszkárokat, német juhászokat látni, de Arnie valamivel nagyobbra nőtt, így adhatott vért" - mesélte McFarlane, a springer spániel és egy 15 éves border terrier, Finlay gazdája.

 

Mivel Arnie betöltötte a 9-et, már nem adhat több vért, de mindmáig kiemelt helyet foglal el a vérbank munkatársainak és mindazoknak a szívében, akik az életüket köszönhetik a spánielnek. Reményeik szerint másokat is inspirál majd történetük arra, hogy bátran lépjenek be a programba, és még több bajba jutott kutya nyerhessen általuk második esélyt az életre.

 

 

Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Fotó: SWNS

 

„Rengetegen meglepődnek, hiszen újszerűen hangzik számukra, hogy kutyák is adhatnak vért. Amíg az ember nem kerül ilyen helyzetbe, talán meg sem fordul a fejében az egész." 

 

Arnie és gazdája Skóciában élnek, de a távolság nem jelentett gondot: a helyi állatorvosi rendelőben adták le a vért, miközben az asszisztensek finom falatokkal terelték el a hős négylábú figyelmét. Persze azért nagy volt az öröm, amikor letudták a dolgot, de Arnie még ennél is sokkal jobban örült a rá irányuló figyelemnek, kedves szavaknak és szeretgetésnek:

 

"Arnie talán nem a legokosabb kutya, de fantasztikus munkát végzett az évek során, egy igazi jófiú." 

 

 

Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Fotó: SWNS

 

 

Odaadásukért és türelmükért cserébe még egy kis ajándékcsomagot is kapnak ezek a kutyák, telis-tele rágcsálnivalókkal és játékokkal. Minden ötödik alkalom után pedig egy nagyobb doboznyi meglepetés jár. Arnie nyugdíjba vonulását is méltóképpen ünnepelték: a sok simogatás és dicsérő szavak mellett egy jókora csodadobozzal térhetett haza.

 

Mint gazdája elmondta, maga a procedúra gyorsan és könnyen megvan, egyáltalán nem jár stresszel, és hozzátette, hogy azoknak, akik nagyobb testű kutyával osztják meg életüket, érdemes utánajárniuk a lehetőségnek, hiszen óriási segítséget nyújthat a négylábú betegek számára.

 


 

Ha Arnie története Téged is inspirált, érdeklődj állatorvosodnál a véradás lehetőségéről. Addig is ajánljuk figyelmedbe összefoglalónkat!

 

Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel - Kutyabarát helyek

Egészséges vérünk életmentő lehet egy másik személy számára, rendszeres véradással hozzájárulhatunk embertársaink gyógyulásához. Kutyáinknak ugyanígy szükségük lehet vérdonorra. Íme a legfontosabb tudnivalók!.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: swns.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna
Amikor a házban felcsaptak a lángok, Champ szólt a gazdiknak, hogy nagy baj van.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt
Több tucatnyi felnőtt és gyermek döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább a félős ebeknek segít.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3. Hírek - Címlapon
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3.
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Hírek - Címlapon
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért