A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 80 kutya életét mentette meg a véradó spániel

2022. március 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




Odaadásával több tucatnyi beteg társának segített a gyógyulásban. Arnie nyugdíjazását méltón megünnepelték: egy hatalmas ajándékcsomagot kapott, telis-tele jutalomfalatokkal és játékokkal.



Arnie, az angol springer spániel megérdemelt pihenését töltheti hosszú évek fáradságos munkáját követően – mondhatnánk, hiszen ez a csodálatos kutya több tucat társának mentette meg életét. Méghozzá nem is akárhogyan: szó szerint a vérét adta, hogy a beteg kutyusok meggyógyulhassanak. Gazdája, Rachel McFarlane 2015-ben hallott először e lehetőségről, és rövidesen felvételt nyertek az angliai Pet Blood Bank (Kisállat Vérbank) programjába.

 

Hihetetlen, de az elmúlt években közel 1 liternyi vért adott le, amely az angol mértékegységgel számolva 21 pintnek felel meg. Minden egyes pint (kb. 4,7 dl) értéke felbecsülhetetlen, általa akár 4 beteg kutyán is tudnak segíteni.

 

 

A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
Fotó: SWNS

 

 

Ám ahhoz, hogy ez a segítség célba érhessen, a véradó ebnek szigorú feltételeknek kell megfelelnie: életkorát tekintve minimum 1 és maximum 8 éves lehet, súlya legalább 27 kg, és természetesen egészséges, hogy csak néhány szempontot említsünk. 

 

"Eléggé szokatlan ennél a fajtánál, hogy megfelelnek a követelményeknek a testsúlyuk miatt. Általában labradorokat, óriás uszkárokat, német juhászokat látni, de Arnie valamivel nagyobbra nőtt, így adhatott vért" - mesélte McFarlane, a springer spániel és egy 15 éves border terrier, Finlay gazdája.

 

Mivel Arnie betöltötte a 9-et, már nem adhat több vért, de mindmáig kiemelt helyet foglal el a vérbank munkatársainak és mindazoknak a szívében, akik az életüket köszönhetik a spánielnek. Reményeik szerint másokat is inspirál majd történetük arra, hogy bátran lépjenek be a programba, és még több bajba jutott kutya nyerhessen általuk második esélyt az életre.

 

 

Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Fotó: SWNS

 

„Rengetegen meglepődnek, hiszen újszerűen hangzik számukra, hogy kutyák is adhatnak vért. Amíg az ember nem kerül ilyen helyzetbe, talán meg sem fordul a fejében az egész." 

 

Arnie és gazdája Skóciában élnek, de a távolság nem jelentett gondot: a helyi állatorvosi rendelőben adták le a vért, miközben az asszisztensek finom falatokkal terelték el a hős négylábú figyelmét. Persze azért nagy volt az öröm, amikor letudták a dolgot, de Arnie még ennél is sokkal jobban örült a rá irányuló figyelemnek, kedves szavaknak és szeretgetésnek:

 

"Arnie talán nem a legokosabb kutya, de fantasztikus munkát végzett az évek során, egy igazi jófiú." 

 

 

Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Fotó: SWNS

 

 

Odaadásukért és türelmükért cserébe még egy kis ajándékcsomagot is kapnak ezek a kutyák, telis-tele rágcsálnivalókkal és játékokkal. Minden ötödik alkalom után pedig egy nagyobb doboznyi meglepetés jár. Arnie nyugdíjba vonulását is méltóképpen ünnepelték: a sok simogatás és dicsérő szavak mellett egy jókora csodadobozzal térhetett haza.

 

Mint gazdája elmondta, maga a procedúra gyorsan és könnyen megvan, egyáltalán nem jár stresszel, és hozzátette, hogy azoknak, akik nagyobb testű kutyával osztják meg életüket, érdemes utánajárniuk a lehetőségnek, hiszen óriási segítséget nyújthat a négylábú betegek számára.

 


 

Ha Arnie története Téged is inspirált, érdeklődj állatorvosodnál a véradás lehetőségéről. Addig is ajánljuk figyelmedbe összefoglalónkat!

 

Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel - Kutyabarát helyek

Egészséges vérünk életmentő lehet egy másik személy számára, rendszeres véradással hozzájárulhatunk embertársaink gyógyulásához. Kutyáinknak ugyanígy szükségük lehet vérdonorra. Íme a legfontosabb tudnivalók!.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: swns.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Praktiker Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3. Hírek - Címlapon
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3.
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Hírek - Címlapon
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért