A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 80 kutya életét mentette meg a véradó spániel

2022. március 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
Odaadásával több tucatnyi beteg társának segített a gyógyulásban. Arnie nyugdíjazását méltón megünnepelték: egy hatalmas ajándékcsomagot kapott, telis-tele jutalomfalatokkal és játékokkal.Arnie, az angol springer spániel megérdemelt pihenését töltheti hosszú évek fáradságos munkáját követően – mondhatnánk, hiszen ez a csodálatos kutya több tucat társának mentette meg életét. Méghozzá nem is akárhogyan: szó szerint a vérét adta, hogy a beteg kutyusok meggyógyulhassanak. Gazdája, Rachel McFarlane 2015-ben hallott először e lehetőségről, és rövidesen felvételt nyertek az angliai Pet Blood Bank (Kisállat Vérbank) programjába.

 

Hihetetlen, de az elmúlt években közel 1 liternyi vért adott le, amely az angol mértékegységgel számolva 21 pintnek felel meg. Minden egyes pint (kb. 4,7 dl) értéke felbecsülhetetlen, általa akár 4 beteg kutyán is tudnak segíteni.

 

 

A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
A véradó kutya - Arnie, az angol springer spániel
Fotó: SWNS

 

 

Ám ahhoz, hogy ez a segítség célba érhessen, a véradó ebnek szigorú feltételeknek kell megfelelnie: életkorát tekintve minimum 1 és maximum 8 éves lehet, súlya legalább 27 kg, és természetesen egészséges, hogy csak néhány szempontot említsünk. 

 

"Eléggé szokatlan ennél a fajtánál, hogy megfelelnek a követelményeknek a testsúlyuk miatt. Általában labradorokat, óriás uszkárokat, német juhászokat látni, de Arnie valamivel nagyobbra nőtt, így adhatott vért" - mesélte McFarlane, a springer spániel és egy 15 éves border terrier, Finlay gazdája.

 

Mivel Arnie betöltötte a 9-et, már nem adhat több vért, de mindmáig kiemelt helyet foglal el a vérbank munkatársainak és mindazoknak a szívében, akik az életüket köszönhetik a spánielnek. Reményeik szerint másokat is inspirál majd történetük arra, hogy bátran lépjenek be a programba, és még több bajba jutott kutya nyerhessen általuk második esélyt az életre.

 

 

Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Arnie, a véradó kutya és gazdája, Rachel McFarlane
Fotó: SWNS

 

„Rengetegen meglepődnek, hiszen újszerűen hangzik számukra, hogy kutyák is adhatnak vért. Amíg az ember nem kerül ilyen helyzetbe, talán meg sem fordul a fejében az egész." 

 

Arnie és gazdája Skóciában élnek, de a távolság nem jelentett gondot: a helyi állatorvosi rendelőben adták le a vért, miközben az asszisztensek finom falatokkal terelték el a hős négylábú figyelmét. Persze azért nagy volt az öröm, amikor letudták a dolgot, de Arnie még ennél is sokkal jobban örült a rá irányuló figyelemnek, kedves szavaknak és szeretgetésnek:

 

"Arnie talán nem a legokosabb kutya, de fantasztikus munkát végzett az évek során, egy igazi jófiú." 

 

 

Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Nyugdíjba vonul Arnie, a véradó kutya, aki több mint 80 társa életét mentette meg
Fotó: SWNS

 

 

Odaadásukért és türelmükért cserébe még egy kis ajándékcsomagot is kapnak ezek a kutyák, telis-tele rágcsálnivalókkal és játékokkal. Minden ötödik alkalom után pedig egy nagyobb doboznyi meglepetés jár. Arnie nyugdíjba vonulását is méltóképpen ünnepelték: a sok simogatás és dicsérő szavak mellett egy jókora csodadobozzal térhetett haza.

 

Mint gazdája elmondta, maga a procedúra gyorsan és könnyen megvan, egyáltalán nem jár stresszel, és hozzátette, hogy azoknak, akik nagyobb testű kutyával osztják meg életüket, érdemes utánajárniuk a lehetőségnek, hiszen óriási segítséget nyújthat a négylábú betegek számára.

 


 

Ha Arnie története Téged is inspirált, érdeklődj állatorvosodnál a véradás lehetőségéről. Addig is ajánljuk figyelmedbe összefoglalónkat!

 

Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel - Kutyabarát helyek

Egészséges vérünk életmentő lehet egy másik személy számára, rendszeres véradással hozzájárulhatunk embertársaink gyógyulásához. Kutyáinknak ugyanígy szükségük lehet vérdonorra. Íme a legfontosabb tudnivalók!.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: swns.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Kaya-t, a segítőkutyát, aki a PTSD (poszttarumás stressz szindróma) kezelésének és a veteránok egészségének szeretett nagyköveteként szolgált, tavaly rákkal diagnosztizálták. A német juhász kutyát életének nyolcadik évében sajnos el kellett altatni – nyilatkozta lesújtott gazdája és társa Cole Lyle a CNN-nek.

A nyugdíjasok körében is népszerűsítik az állatvédelmet A nyugdíjasok körében is népszerűsítik az állatvédelmet
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségével, a közös munka célja az állatvédelem népszerűsítése a nyugdíjasok körében - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság közleménye alapján.

Patkányméreg mérgezés kutyáknál – tények és tévhitek Patkányméreg mérgezés kutyáknál – tények és tévhitek
Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a rágcsálóknak szánt mérgeket azok keserű íze és jellegzetes szaga miatt házi kedvenceink nem találják ínycsiklandónak. Sajnos bármikor előfordulhat, hogy a kutyus vagy a macsek (inkább az előbbi) szemünk láttára vagy esetleg tudtunk nélkül belekóstol a veszélyes szerbe. Sőt! Az is elég a bajhoz, ha csak valahol beletappancsol és utána lenyalja onnan. De akár a bőrről is képes a méreganyag felszívódni. Vagy, ami cicák esetében talán sűrűbben fordul elő, hogy a méregtől elhullott rágcsálót megeszik.

Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját
Piciny történet arról, hogy egy apró cselekedetünkkel is szebbé tehetjük a világot valaki számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Rehabportál Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3. Hírek - Címlapon
Kutyák és az epilepszia – a rejtélyes betegség 3.
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Hírek - Címlapon
Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért