A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több százan búcsúztatták a hős bombakereső kutyát utolsó útján

2017. szeptember 27., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Ünnepélyes tiszteletadás övezte Cena, a 10 éves bombakereső kutya utolsó útját. Hála, tisztelet, szeretet: ezt akarták kimutatni az emberek a hős kutya felé, aki emberek százait mentette meg.Több száz ember érkezett Michiganbe, hogy tiszteletüket és megbecsülésüket fejezzék ki annak az idős kutyának, aki százak életét mentette meg áldozatos munkájával. Cena, a fekete labrador 2014-ben ment nyugdíjba nem kevesebb, mint három afganisztáni bevetés teljesítése (és túlélése)  után. Nyugdíjas évei boldogan teltek, hiszen katonatársa, Lance Cpl. Jeff DeYoung örökbefogadhatta.

 

Több százan vettek búcsút a hős kutyától
Több százan vettek búcsút a hős kutyától

 

Gazdájával nagyon sok nehézségen mentek keresztül: együtt túlélték a golyózáporokat, egymást melegítve vészelték át a hideg sivatagi éjszakákat, és egymásra támaszkodhattak a stressz és a traumák során. Nem túlzás azt állítani, hogy legjobb barátok voltak. Cena lelki támogatást nyújtott Lance-nek, mikor az hét barátját is elvesztette alig három hét alatt, de a visszavonulásuk után is: az idős kutya óriási segítséget jelentett a poszttraumás stressz legyőzésében.

 

Cena és Lance
Cena és Lance

 

Ám egyszer minden történet véget kell hogy érjen. A 10 éves Cenanál csontrákot diagnosztizáltak nyár elején. A kór igen gyorsan elharapódzott a kutya testében, így gazdájának meg kellett hoznia a rendkívül nehéz döntést.

 

Gazdája a karjában vitte utolsó útjára a beteg labradort
Gazdája a karjában vitte utolsó útjára a beteg labradort

 

Cenat tisztelők százai búcsúztatták utolsó útján, gazdája gyengéden a karjában tartva vitte a hős barátját. Az ünnepélyes, szívszorító búcsú után Cenat elaltatták. Testét egy koporsóba helyezték, amit az amerikai zászlóval takartak le.

 

“Egész felnőttkoromban ott volt mellettem Cena. - mesélte Lance. - Mellettem volt, mikor 19 évesen meg kellett tanulnom, hogyan vállaljak felelősséget döntéseimért. És most, 27 évesen el kellett búcsúznom életem egyik legnagyobb darabjától.”

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya
Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Brutálisan kegyetlenséggel megöltek egy terápiás kutyát Zalaegerszegen Hírek - Címlapon
Brutálisan kegyetlenséggel megöltek egy terápiás kutyát Zalaegerszegen
Farkasból családtag Hírek - Címlapon
Farkasból családtag