A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több százan búcsúztatták a hős bombakereső kutyát utolsó útján

2017. szeptember 27., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Ünnepélyes tiszteletadás övezte Cena, a 10 éves bombakereső kutya utolsó útját. Hála, tisztelet, szeretet: ezt akarták kimutatni az emberek a hős kutya felé, aki emberek százait mentette meg.Több száz ember érkezett Michiganbe, hogy tiszteletüket és megbecsülésüket fejezzék ki annak az idős kutyának, aki százak életét mentette meg áldozatos munkájával. Cena, a fekete labrador 2014-ben ment nyugdíjba nem kevesebb, mint három afganisztáni bevetés teljesítése (és túlélése)  után. Nyugdíjas évei boldogan teltek, hiszen katonatársa, Lance Cpl. Jeff DeYoung örökbefogadhatta.

 

Több százan vettek búcsút a hős kutyától
Több százan vettek búcsút a hős kutyától

 

Gazdájával nagyon sok nehézségen mentek keresztül: együtt túlélték a golyózáporokat, egymást melegítve vészelték át a hideg sivatagi éjszakákat, és egymásra támaszkodhattak a stressz és a traumák során. Nem túlzás azt állítani, hogy legjobb barátok voltak. Cena lelki támogatást nyújtott Lance-nek, mikor az hét barátját is elvesztette alig három hét alatt, de a visszavonulásuk után is: az idős kutya óriási segítséget jelentett a poszttraumás stressz legyőzésében.

 

Cena és Lance
Cena és Lance

 

Ám egyszer minden történet véget kell hogy érjen. A 10 éves Cenanál csontrákot diagnosztizáltak nyár elején. A kór igen gyorsan elharapódzott a kutya testében, így gazdájának meg kellett hoznia a rendkívül nehéz döntést.

 

Gazdája a karjában vitte utolsó útjára a beteg labradort
Gazdája a karjában vitte utolsó útjára a beteg labradort

 

Cenat tisztelők százai búcsúztatták utolsó útján, gazdája gyengéden a karjában tartva vitte a hős barátját. Az ünnepélyes, szívszorító búcsú után Cenat elaltatták. Testét egy koporsóba helyezték, amit az amerikai zászlóval takartak le.

 

“Egész felnőttkoromban ott volt mellettem Cena. - mesélte Lance. - Mellettem volt, mikor 19 évesen meg kellett tanulnom, hogyan vállaljak felelősséget döntéseimért. És most, 27 évesen el kellett búcsúznom életem egyik legnagyobb darabjától.”

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája 31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája
Nemcsak hihetetlenül magas életkora, de kedvessége miatt is belopta magát az emberek szívébe. Bobira emlékezünk.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Rengetegen köszöntötték élete utolsó sétáján a daganatos kutyát Rengetegen köszöntötték élete utolsó sétáján a daganatos kutyát
Létezik egy kisváros Pennsylvaniában, ahol rengetegen szeretik a kutyákat. Így amikor híre ment, hogy egyik négylábú lakójuk már nem sokáig lesz közöttük, az egész lakókörnyék összegyűlt, hogy szeretettel és finom falatokkal árasszák el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Benő igaz története Hírek - Címlapon
Benő igaz története
Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen! Hírek - Címlapon
Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!