A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több százan búcsúztatták a hős bombakereső kutyát utolsó útján

2017. szeptember 27., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Ünnepélyes tiszteletadás övezte Cena, a 10 éves bombakereső kutya utolsó útját. Hála, tisztelet, szeretet: ezt akarták kimutatni az emberek a hős kutya felé, aki emberek százait mentette meg.



Több száz ember érkezett Michiganbe, hogy tiszteletüket és megbecsülésüket fejezzék ki annak az idős kutyának, aki százak életét mentette meg áldozatos munkájával. Cena, a fekete labrador 2014-ben ment nyugdíjba nem kevesebb, mint három afganisztáni bevetés teljesítése (és túlélése)  után. Nyugdíjas évei boldogan teltek, hiszen katonatársa, Lance Cpl. Jeff DeYoung örökbefogadhatta.

 

Több százan vettek búcsút a hős kutyától
Több százan vettek búcsút a hős kutyától

 

Gazdájával nagyon sok nehézségen mentek keresztül: együtt túlélték a golyózáporokat, egymást melegítve vészelték át a hideg sivatagi éjszakákat, és egymásra támaszkodhattak a stressz és a traumák során. Nem túlzás azt állítani, hogy legjobb barátok voltak. Cena lelki támogatást nyújtott Lance-nek, mikor az hét barátját is elvesztette alig három hét alatt, de a visszavonulásuk után is: az idős kutya óriási segítséget jelentett a poszttraumás stressz legyőzésében.

 

Cena és Lance
Cena és Lance

 

Ám egyszer minden történet véget kell hogy érjen. A 10 éves Cenanál csontrákot diagnosztizáltak nyár elején. A kór igen gyorsan elharapódzott a kutya testében, így gazdájának meg kellett hoznia a rendkívül nehéz döntést.

 

Gazdája a karjában vitte utolsó útjára a beteg labradort
Gazdája a karjában vitte utolsó útjára a beteg labradort

 

Cenat tisztelők százai búcsúztatták utolsó útján, gazdája gyengéden a karjában tartva vitte a hős barátját. Az ünnepélyes, szívszorító búcsú után Cenat elaltatták. Testét egy koporsóba helyezték, amit az amerikai zászlóval takartak le.

 

“Egész felnőttkoromban ott volt mellettem Cena. - mesélte Lance. - Mellettem volt, mikor 19 évesen meg kellett tanulnom, hogyan vállaljak felelősséget döntéseimért. És most, 27 évesen el kellett búcsúznom életem egyik legnagyobb darabjától.”

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya
Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája 31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája
Nemcsak hihetetlenül magas életkora, de kedvessége miatt is belopta magát az emberek szívébe. Bobira emlékezünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem született ítélet Fülöp kínzóinak ügyében Hírek - Címlapon
Nem született ítélet Fülöp kínzóinak ügyében
Órákig könyörgött a kutyus a kórház bejáratánál, hogy láthassa gazdáját Hírek - Címlapon
Órákig könyörgött a kutyus a kórház bejáratánál, hogy láthassa gazdáját