A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett

2021. november 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Magabiztosan pózolt a győztesek pódiuma előtt, miközben gazdája meghatottan mosolygott rá, hiszen a bozontos nyakigláb másodjára is elnyerte a rangos kiállítás legszebb kutyájának járó kupát.



Sétával és kiadós reggelivel kezdi a napját, majd hosszú szundítással folytatja. Néha azért tévézni is szokott, leginkább az Outlander – Az idegen sorozat szereplőinek kalandjai érdeklik, mesélte róla gazdája, Angela Lloyd. Aztán arra is rápihen napközben.

 

Íme Claire, a skót szarvasagár, aki idén is megmutatta bájait a Egyesült Államok egyik legnevesebb kutyakiállításán. Több mint 1500 társával együtt szerepelt a National Dog Show-n, ahol tavaly neki ítélték a legszebb kutyának járó díjat. A 20 milliós nézőközönséget vonzó programon 188 fajta képviselőit lehetett megtekinteni.

 

Claire, a skót szarvasagár lett az amerikai National Dog Show legszebb kutyája
Claire, a skót szarvasagár lett az amerikai National Dog Show legszebb kutyája
Fotó: People.com

 

Mint mindig, a novemberi megmérettetésen is nagy volt a drukk, de igazából nem számítottak arra, hogy a négyéves skót szarvasagár történelmet fog írni.

 

„Számomra az volt a legfontosabb, hogy jó hangulatban legyen, a lehető legszebb oldalunkat mutassuk, és egyszerűen érezzük jól magunkat mindketten” – árulta el meglepetten a gazdi.

 

A pozitív energiák úgy tűnik, ezúttal is megalapozták szerencséjüket: miután elnyerték a fajtacsoport legszebbjének járó díjat, izgatottan léptek be a Best In Show ringbe. A legkülönfélébb versenytársak között vonultak fel: Chester, az Affenpinscher (majompincs), Sasha, a pireneusi hegyikutya, MM, a Lakeland terrier, Jade, a rövidszőrű német vizsla és Winter, a bulldog mellett még egy gyönyörű kuvasz, Mo’Ne is szerepelt a kiválasztottak között. A 2020-as győzelem után azonban másodszor is a skót szarvasagárnak ítélték a kupát! 

 

Claire, a Best In Show győztes skót szarvasagár gazdájával és a bírákkal
Claire, a Best In Show győztes skót szarvasagár gazdájával és a bírákkal
Fotó: People.com

 

Claire őszintén hisz a képességeiben, és nagyon magabiztosan viselkedik. Ilyen csodás külsővel azt hiszem, bárki más is így érezné magát” – jelentette ki felvezetője a győzelem után.

 

Hogy tisztában van-e azzal, milyen különleges négylábú, nem tudni, de annyi bizonyos, hogy gazdája nagyon szereti és rettentően büszke rá. Claire, törzskönyvi nevén GCH Foxcliffe Claire Randall Fraser díjnyertes felmenőktől származik, anyukája 2015-ben az előkelő második helyezést vihette haza e versenyről, nagyanyja pedig 2011-ben a New Yorkban megrendezésre kerülő Westminster Kennel Club Dog Show legszebbje lett. Bizonyára ő is büszke lenne rá, ha tudná, hogy bozontos unokája milyen nagy megbecsülésnek örvend.

Forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre
Egy friss tanulmányból az is kiderül, melyek ezek a fajták.

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők Hírek - Címlapon
Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők
Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére Hírek - Címlapon
Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére