A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett

2021. november 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Magabiztosan pózolt a győztesek pódiuma előtt, miközben gazdája meghatottan mosolygott rá, hiszen a bozontos nyakigláb másodjára is elnyerte a rangos kiállítás legszebb kutyájának járó kupát.Sétával és kiadós reggelivel kezdi a napját, majd hosszú szundítással folytatja. Néha azért tévézni is szokott, leginkább az Outlander – Az idegen sorozat szereplőinek kalandjai érdeklik, mesélte róla gazdája, Angela Lloyd. Aztán arra is rápihen napközben.

 

Íme Claire, a skót szarvasagár, aki idén is megmutatta bájait a Egyesült Államok egyik legnevesebb kutyakiállításán. Több mint 1500 társával együtt szerepelt a National Dog Show-n, ahol tavaly neki ítélték a legszebb kutyának járó díjat. A 20 milliós nézőközönséget vonzó programon 188 fajta képviselőit lehetett megtekinteni.

 

Claire, a skót szarvasagár lett az amerikai National Dog Show legszebb kutyája
Claire, a skót szarvasagár lett az amerikai National Dog Show legszebb kutyája
Fotó: People.com

 

Mint mindig, a novemberi megmérettetésen is nagy volt a drukk, de igazából nem számítottak arra, hogy a négyéves skót szarvasagár történelmet fog írni.

 

„Számomra az volt a legfontosabb, hogy jó hangulatban legyen, a lehető legszebb oldalunkat mutassuk, és egyszerűen érezzük jól magunkat mindketten” – árulta el meglepetten a gazdi.

 

A pozitív energiák úgy tűnik, ezúttal is megalapozták szerencséjüket: miután elnyerték a fajtacsoport legszebbjének járó díjat, izgatottan léptek be a Best In Show ringbe. A legkülönfélébb versenytársak között vonultak fel: Chester, az Affenpinscher (majompincs), Sasha, a pireneusi hegyikutya, MM, a Lakeland terrier, Jade, a rövidszőrű német vizsla és Winter, a bulldog mellett még egy gyönyörű kuvasz, Mo’Ne is szerepelt a kiválasztottak között. A 2020-as győzelem után azonban másodszor is a skót szarvasagárnak ítélték a kupát! 

 

Claire, a Best In Show győztes skót szarvasagár gazdájával és a bírákkal
Claire, a Best In Show győztes skót szarvasagár gazdájával és a bírákkal
Fotó: People.com

 

Claire őszintén hisz a képességeiben, és nagyon magabiztosan viselkedik. Ilyen csodás külsővel azt hiszem, bárki más is így érezné magát” – jelentette ki felvezetője a győzelem után.

 

Hogy tisztában van-e azzal, milyen különleges négylábú, nem tudni, de annyi bizonyos, hogy gazdája nagyon szereti és rettentően büszke rá. Claire, törzskönyvi nevén GCH Foxcliffe Claire Randall Fraser díjnyertes felmenőktől származik, anyukája 2015-ben az előkelő második helyezést vihette haza e versenyről, nagyanyja pedig 2011-ben a New Yorkban megrendezésre kerülő Westminster Kennel Club Dog Show legszebbje lett. Bizonyára ő is büszke lenne rá, ha tudná, hogy bozontos unokája milyen nagy megbecsülésnek örvend.

Forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete? A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete?
Egy faj, megannyi fajta. Hihetetlen méretkülönbségekkel. Gondoljunk csak egy csivavára és egy német dogra. Míg az egyik elfér egy válltáskában, a másiknak otthon is tágas tér kell, hogy kényelmesen tudjon mozogni, pihenni. Miért alakulhatott ez így?

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Feco, a legvagányabb vizsla 8 év szolgálat után visszavonul a Parti Őrség kötelékeiből, hogy megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse.

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők Hírek - Címlapon
Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők
Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére Hírek - Címlapon
Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére