A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Történelmet írt Amerika legszebb kutyája: Claire, a skót szarvasagár ismét Best In Show lett

2021. november 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Magabiztosan pózolt a győztesek pódiuma előtt, miközben gazdája meghatottan mosolygott rá, hiszen a bozontos nyakigláb másodjára is elnyerte a rangos kiállítás legszebb kutyájának járó kupát.Sétával és kiadós reggelivel kezdi a napját, majd hosszú szundítással folytatja. Néha azért tévézni is szokott, leginkább az Outlander – Az idegen sorozat szereplőinek kalandjai érdeklik, mesélte róla gazdája, Angela Lloyd. Aztán arra is rápihen napközben.

 

Íme Claire, a skót szarvasagár, aki idén is megmutatta bájait a Egyesült Államok egyik legnevesebb kutyakiállításán. Több mint 1500 társával együtt szerepelt a National Dog Show-n, ahol tavaly neki ítélték a legszebb kutyának járó díjat. A 20 milliós nézőközönséget vonzó programon 188 fajta képviselőit lehetett megtekinteni.

 

Claire, a skót szarvasagár lett az amerikai National Dog Show legszebb kutyája
Claire, a skót szarvasagár lett az amerikai National Dog Show legszebb kutyája
Fotó: People.com

 

Mint mindig, a novemberi megmérettetésen is nagy volt a drukk, de igazából nem számítottak arra, hogy a négyéves skót szarvasagár történelmet fog írni.

 

„Számomra az volt a legfontosabb, hogy jó hangulatban legyen, a lehető legszebb oldalunkat mutassuk, és egyszerűen érezzük jól magunkat mindketten” – árulta el meglepetten a gazdi.

 

A pozitív energiák úgy tűnik, ezúttal is megalapozták szerencséjüket: miután elnyerték a fajtacsoport legszebbjének járó díjat, izgatottan léptek be a Best In Show ringbe. A legkülönfélébb versenytársak között vonultak fel: Chester, az Affenpinscher (majompincs), Sasha, a pireneusi hegyikutya, MM, a Lakeland terrier, Jade, a rövidszőrű német vizsla és Winter, a bulldog mellett még egy gyönyörű kuvasz, Mo’Ne is szerepelt a kiválasztottak között. A 2020-as győzelem után azonban másodszor is a skót szarvasagárnak ítélték a kupát! 

 

Claire, a Best In Show győztes skót szarvasagár gazdájával és a bírákkal
Claire, a Best In Show győztes skót szarvasagár gazdájával és a bírákkal
Fotó: People.com

 

Claire őszintén hisz a képességeiben, és nagyon magabiztosan viselkedik. Ilyen csodás külsővel azt hiszem, bárki más is így érezné magát” – jelentette ki felvezetője a győzelem után.

 

Hogy tisztában van-e azzal, milyen különleges négylábú, nem tudni, de annyi bizonyos, hogy gazdája nagyon szereti és rettentően büszke rá. Claire, törzskönyvi nevén GCH Foxcliffe Claire Randall Fraser díjnyertes felmenőktől származik, anyukája 2015-ben az előkelő második helyezést vihette haza e versenyről, nagyanyja pedig 2011-ben a New Yorkban megrendezésre kerülő Westminster Kennel Club Dog Show legszebbje lett. Bizonyára ő is büszke lenne rá, ha tudná, hogy bozontos unokája milyen nagy megbecsülésnek örvend.

Forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését
Szinte hihetetlen, de már 155 év boldogítják a gazdik életét az aranyszívű kutyusok.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
A szamojéd és gazdája egy csapásra híressé váltak, amikor kiderült, miként oldották meg a metrózást.

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők Hírek - Címlapon
Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők
Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére Hírek - Címlapon
Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére