A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tragédia Szlovákiában: menhelyi kutyákat mentő önkénteseket sodort el az árvíz

2019. november 14., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Gyászolnak az állatbarátok: a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta árvíz sodort el három nőt, akik a nagyrőcei menhely kutyáit akarták menteni a pusztító áradás elől. Egyikük holttestét már megtalálták, a másik két nőt még keresik.



Másod- és harmadfokú riasztás van érvényben Szlovákiában a hirtelen lezúduló esőzések okozta árvizek miatt. A hömpölygő víz se embert, se állatot nem kímél. A nagyrőcei menhely is veszélyeztetett helyzetben volt a megáradt Murány folyó miatt: a menhely önkéntesei nem csak a hatóságoktól, de a civilektől is próbáltak mielőbbi segítséget kérni az állatok kimenekítésére. 

 

A vízszint folyamatosan emelkedett, az állatok elszállítása azonban nem oldódott meg. A mentés és a kutyák elszállítása teljes mértékben az önkéntesekre hárult, így az egészen az esti órákig elhúzódott. Ekkor már nagyon magas volt a víz, ami végül tragédiához vezetett. A bumm.sk a Markíza TV hírportáljára, a Tvnoviny.sk-ra hivatkozva azt írja: először két önkéntest ragadott magával a megáradt folyó, a harmadik a vízpartról telefonált a mentőkegységeknek, ám a hívás megszakadt, ekkor sodorhatta el a harmadik nőt is az ár. Sajnos a kutyákról pontos információ nem érkezett, mindegyiküket sikerült-e kimenteni az árvíz elől. 

 

 

 

Az oldal a szlovákiai Állatvédők és Állatbarátok Szövetsége (ZOPZ - Združenie ochrancov a priateľov zvierat) a tragédia kapcsán az alábbi szomorú közleményét is idézi az eset kapcsán - ebben a Szövetség rámutat a hatóságok felelősségére is a tragédiában:

 

"A mai tragikus nap bekerül Szlovákia fekete krónikájába. A Nyitra melletti szerencsétlenség után az állatvédők közösségét is tragédia érte. Árvíz fenyegette a nagyrőcei állatmenhelyt, egész nap könyörögtek a kutyusok ideiglenes elhelyezéséért. Önkéntesek érkeztek a segítségükre. És a rozsnyói állatmenhely női önkéntesei, akiket, sajnos, késő este magukkal ragadott az ár három kutyával együtt. Áldozatkész nők – Katka, Zuzka –, akik az állam helyett tették a dolgukat és törődtek az állatokkal a menhelyen, és Zdenka Rozsnyóról.

Őszinte részvétünk az érintetteknek!

 

Ez egy olyan tragédia, amelyet egyetlen állatvédő sem képes feldolgozni, nem vagyunk képesek felfogni.

Mikor kezd el az állam, és kezdenek el a települések rendesen együttműködni a túlszaporodott állatok problémájának megoldásán? Nem történt volna ilyen szerencsétlenség, ha Nagyrőce városa és a tűzoltók már napközben segítettek volna az állatok kimentésében. De így, hasonlóan, mint máskor, mindent az önkéntesekre hagytak, s azért tartott egészen sötétedésig az ebek evakuálása, amikor még jobban megemelkedett a folyó vízszintje. 

Kit okoljunk most a halálukért? Ki miatt veszítették el szeretteiket a családok? Megbocsáthatatlan az állam és a város bűne"

 

 

Őszinte részvétünk a családtagoknak, hozzátartozóknak és a szlovákiai állatvédőknek. Felfoghatatlan tragédia, aminek sosem szabadott volna bekövetkeznie!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence Hírek - Címlapon
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence
Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak Hírek - Címlapon
Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak