A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tragédia Szlovákiában: menhelyi kutyákat mentő önkénteseket sodort el az árvíz

2019. november 14., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Gyászolnak az állatbarátok: a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozta árvíz sodort el három nőt, akik a nagyrőcei menhely kutyáit akarták menteni a pusztító áradás elől. Egyikük holttestét már megtalálták, a másik két nőt még keresik.



Másod- és harmadfokú riasztás van érvényben Szlovákiában a hirtelen lezúduló esőzések okozta árvizek miatt. A hömpölygő víz se embert, se állatot nem kímél. A nagyrőcei menhely is veszélyeztetett helyzetben volt a megáradt Murány folyó miatt: a menhely önkéntesei nem csak a hatóságoktól, de a civilektől is próbáltak mielőbbi segítséget kérni az állatok kimenekítésére. 

 

A vízszint folyamatosan emelkedett, az állatok elszállítása azonban nem oldódott meg. A mentés és a kutyák elszállítása teljes mértékben az önkéntesekre hárult, így az egészen az esti órákig elhúzódott. Ekkor már nagyon magas volt a víz, ami végül tragédiához vezetett. A bumm.sk a Markíza TV hírportáljára, a Tvnoviny.sk-ra hivatkozva azt írja: először két önkéntest ragadott magával a megáradt folyó, a harmadik a vízpartról telefonált a mentőkegységeknek, ám a hívás megszakadt, ekkor sodorhatta el a harmadik nőt is az ár. Sajnos a kutyákról pontos információ nem érkezett, mindegyiküket sikerült-e kimenteni az árvíz elől. 

 

 

 

Az oldal a szlovákiai Állatvédők és Állatbarátok Szövetsége (ZOPZ - Združenie ochrancov a priateľov zvierat) a tragédia kapcsán az alábbi szomorú közleményét is idézi az eset kapcsán - ebben a Szövetség rámutat a hatóságok felelősségére is a tragédiában:

 

"A mai tragikus nap bekerül Szlovákia fekete krónikájába. A Nyitra melletti szerencsétlenség után az állatvédők közösségét is tragédia érte. Árvíz fenyegette a nagyrőcei állatmenhelyt, egész nap könyörögtek a kutyusok ideiglenes elhelyezéséért. Önkéntesek érkeztek a segítségükre. És a rozsnyói állatmenhely női önkéntesei, akiket, sajnos, késő este magukkal ragadott az ár három kutyával együtt. Áldozatkész nők – Katka, Zuzka –, akik az állam helyett tették a dolgukat és törődtek az állatokkal a menhelyen, és Zdenka Rozsnyóról.

Őszinte részvétünk az érintetteknek!

 

Ez egy olyan tragédia, amelyet egyetlen állatvédő sem képes feldolgozni, nem vagyunk képesek felfogni.

Mikor kezd el az állam, és kezdenek el a települések rendesen együttműködni a túlszaporodott állatok problémájának megoldásán? Nem történt volna ilyen szerencsétlenség, ha Nagyrőce városa és a tűzoltók már napközben segítettek volna az állatok kimentésében. De így, hasonlóan, mint máskor, mindent az önkéntesekre hagytak, s azért tartott egészen sötétedésig az ebek evakuálása, amikor még jobban megemelkedett a folyó vízszintje. 

Kit okoljunk most a halálukért? Ki miatt veszítették el szeretteiket a családok? Megbocsáthatatlan az állam és a város bűne"

 

 

Őszinte részvétünk a családtagoknak, hozzátartozóknak és a szlovákiai állatvédőknek. Felfoghatatlan tragédia, aminek sosem szabadott volna bekövetkeznie!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence Hírek - Címlapon
Farokkal a homlokán született a kiskutya - ő az internet új kedvence
Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak Hírek - Címlapon
Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak