A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűzoltók segítettek hazatalálni az elkóborolt kutyának

2020. július 13., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Mintha tudta volna, hova, kikhez kell segítségért fordulni: egy eltévedt francia bulldog szaladt be a kecskeméti tűzoltóságra. A tűzoltók természetesen azonnal az összezavarodott kutyus segítségére siettek.



 

Pénteken a reggeli órákban egy francia bulldog tévedt be a kecskeméti tűzoltóságra. A kutya valószínűleg elkóborolhatott, eltévedt: gazdi sehol, teljesen egyedül volt. A tűzoltók tudták a dolgukat, nem tétlenkedtek: azonnal megitatták a kis kóbort, majd elkezdték keresni a gazdiját. A városi rádiótól kértek ehhez segítséget, de feltették a kutya képét az internetre is, hátha sikerül rátalálni a gazdára. 

 

Nem is kellett sokat várni, egy órán belül jelentkezett a gazda Pocakért - így hívják ugyanis a kis kóborlót. Kiderült, hogy aznap hajnalban tacskó barátjával együtt oldottak kereket, ám a tacsi időközben hazatért, Pocak azonban tovább rótta az utcákat. 

 

 

 

 

Nagy szerencséje volt, hogy a lelkiismeretes tűzoltókhoz tévedt be, így még a nagy forróság előtt hazatérhetett otthonába! 

 

Úgy fest, az állatok vagy nagyon szerencsések, vagy tényleg pontosan érzik, honnan kell segítséget kérni: nemrégiben egy kutya-póni páros "kopogtatott" be a  miskolci tűzoltóságon. Az ő gazdájuk is hamar előkerült, és hazavitte a csatangolókat. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Hétköznapi hősök: aprócska kölyökkutyát mentettek a tűzoltók egy több méter mély csatornából.

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fokozottan kell figyelni a kutyasétán: Pomázon fellépnek az elszaporodott vaddisznók ellen! Hírek - Címlapon
Fokozottan kell figyelni a kutyasétán: Pomázon fellépnek az elszaporodott vaddisznók ellen!
„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? Hírek - Címlapon
„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?