A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fokozottan kell figyelni a kutyasétán: Pomázon fellépnek az elszaporodott vaddisznók ellen!

2020. július 15., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az elszaporodott, és a lakott területen egyre gyakrabban megjelenő vaddisznók veszélyt jelenthetnek emberre, állatra egyaránt: a malacaikat védő kocák, a magukat fenyegetve érző egyedek olykor a menekülés helyett inkább a támadást választják. A lakott területekre bemerészkedő állatokat igyekeznek a megbízott vadászok júliustól elriasztani, de indokolt esetben ki is lőhetik őket.



 

Szeptember végéig meg kell válogatni, mikor és merre indulunk útnak Pomázon kutyát sétáltatni, sportolni, kirándulni: megkezdődött az önkormányzat által elrendelt vadkárelhárító tevékenység. Ahogy lakossági felhívásukban írják: Pomáz belterületén, zártkerti ingatlanokon is megjelentek nagy számban a vaddisznók, melyek nem csak anyagi, de testi kárt is okozhatnak. A lakosság kérésére meg is kezdik a vadkárelhárító tevékenységet. 

 

 

A vaddisznók élőhelye egyre szűkebb, így egyre inkább bemerészkednek a lakott területekre is
A vaddisznók élőhelye egyre szűkebb, így egyre inkább bemerészkednek a lakott területekre is
A kép illusztráció. Forrás: Unsplash

 

 

A vaddisznók riasztása 2020. július 9-től indult, és egészen 2020. szeptember 30-ig tart majd minden nap délután 16:00 és másnap reggel 06:00 között. A tevékenység alatt indokolt esetben a megbízott vadászok ki is lőhetik a vaddisznókat. Az önkormányzat kéri a lakosságot, a kirándulókat, hogy az érintett területeken fokozott figyelemmel tartózkodjanak. 

 

Az érintett területek Pomáz weboldalán, ide kattintva olvashatók!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken
Legyünk figyelmesek, ha kirándulni, túrázni indulunk kutyánkkal: kedvelt kirándulóhelyek környékén is találtak medve jelenlétére utaló nyomokat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életveszélyes szúnyogok fenyegetik a Horvátországban nyaraló gazdikat és kutyáikat Hírek - Címlapon
Életveszélyes szúnyogok fenyegetik a Horvátországban nyaraló gazdikat és kutyáikat
Tűzoltók segítettek hazatalálni az elkóborolt kutyának Hírek - Címlapon
Tűzoltók segítettek hazatalálni az elkóborolt kutyának