A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen

2023. augusztus 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben; a programra, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása, szeptember 18-ig lehet jelentkezni.



 

Az október 16-án induló képzés, az One Health (Egy Egészség)- megközelítés alapján a jól szocializált kutyák és a jogkövető, hozzáértő gazdik együttműködésén alapul - tájékoztatta a Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

 

A kurzus résztvevői megismerkedhetnek a kutyaanatómiával, betegségekkel, viselkedészavarokkal, a megfelelő takarmányozással. Elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el a kutyatámadás megelőzéséről, a harapás ellátásáról, valamint megismerhetik az ez ügyben eljáró illetékes intézményeket, szervezeteket. Áttekinthetik a kutyakiképzési módszereket és azok pszichológiai hátterét, a kutyatartásra vonatkozó jogi rendelkezéseket, az ember- és állatvédelem összefüggéseit. A résztvevők képesek lesznek hatékonyan és asszertíven kommunikálni a kutyatartókkal és a kutyát nem tartókkal egyaránt - olvasható a közleményben.

 

 

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása
Fotó: Unsplash - Cassiano Psomas

 

 

Mint írják, a képzés oktatói az ország legjobb "kutyás" szakemberei, állatorvosok, etológusok, kutyakiképzők és a tartás szabályait ismertető jogászok közül kerülnek ki. Az elméleti előadásoknak, amelyeket online is lehet majd követni, az Állatorvostudományi Egyetem ad otthont, a gyakorlati előadásokat a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban tartják.

 

A képzés egyetemi szakmai felelőse Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központjának vezetője. A képzés külsős szakmai felelőse Sándor Ferenc Alex kutyatréner.

 

A kurzus az Állatorvostudományi Egyetem szervezésében, a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Kutyavezető-képző és Állat felügyeleti Főosztálya, a Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának szakmai támogatásával valósul meg - áll a közleményben.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek
Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Hírek - Címlapon
Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Hírek - Címlapon
Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat