A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök

2023. augusztus 18., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.



A BRFK vízirendész kollégája lett figyelmes a Kopaszi gátnál egy kutya nyüszítésére. Gerber József r. zászlós azonnal a kutya keresésére indult, hisz az folyamatosan, kétségbeesetten szűkölt. Meg is találta a kis tacskó kölyköt: a pár hetes kutya egy autóba volt bezárva.

 

A néhány centire lehúzott ablakon a zászlós be tudott nyúlni és ki tudta nyitni az autó ajtaját, így ki szabadíthatta a bajba jutott négylábút. Az apróságot magával vitte a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság őrsére, ahol megitatták – itt biztonságban, hűvös helyen lehetett, míg gazdája előkerül, amire nem is kellett sokáig várni.

 

„A férfi elmondta a rendőröknek, hogy csak pár percre ugrott el és lehúzta az összes ablakot az autón, azt pedig nem gondolta volna, hogy még így is meleg lesz az autóban. Kollégánk felvilágosították a friss kutyagazdát, hogy mi történik ilyenkor az kocsi belsejében, majd figyelmeztették, és felhívták a figyelmét a felelős állattartás szabályainak betartására – írja a BRFK facebook posztjában. - Az már biztos, hogy ő többet nem fogja ott hagyni a kutyáját az autóban. A rendőri intézkedést a kiskutya is helyeselte, és a rendőröknél töltött perceket is maximálisan kihasználta, például megcsócsálta kollégánk állományjelzőjét.”

 

Végül felhívták a figyelmet a nyári meleg veszélyeire:

 

A történet legyen tanulság, jövő héten ismét berobban a kánikula, így ha állatot, vagy gyereket láttok az autóban magára hagyva, hívjatok bennünket, mi pedig megyünk és segítünk!

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: A Kép illusztráció! Unsplash - Anna Spoljar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség Hírek - Címlapon
Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen