A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Újabb kutyatartási szigorítás Bécsben

2018. október 12., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Jó tudni!
Bécs kutyás szemmel eddig is szigorú városnak számított, most azonban egy kutyatámadás miatt még inkább bekeményítenek.Bécs Város Külképviseleti Irodája közleményben adta ki, hogy milyen szigorítások várhatók a következőkben. A döntés előzménye egy tragikus esemény volt. Egy szájkosár és póráz nélküli rottweiler rátámadt egy 17 hónapos kisfiúra, aki olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy néhány hét múlva a kórházban életét vesztette - írja az Index. Ráadásul a kutya gazdája ittas állapotban volt a baleset ideje alatt. Ezért a szigorítás arra is ki fog térni, hogy a veszélyes kutyák listáján szereplő ebeket sétáltatók alkoholos befolyásoltsága nem lehet 0,5 ezrelék felett. Ha ezt megszegik, bírság szabható ki rájuk, melynek minimum díja 1000 euró.

 

 

A kisfiút egy szájkosár és póráz nélküli rottweiler támadta meg
A kisfiút egy szájkosár és póráz nélküli rottweiler támadta meg
Fotó: YouTube

 

 

Azok a gazdák is komoly büntetésre számíthatnak, akik póráz és szájkosár nélkül sétáltatják a veszélyes kutyák listáján szereplő kedvencüket. Az állatok póráz nélkül csakis kutyasétáltatásra kijelölt területeken lehetnek. A szájkosár csak elkerített kutyafuttatókon belül vehető le. Akik elmulasztják a kötelező pórázhasználatot, azok 100 eurós bírságra számíthatnak. Akik pedig a megszabott helyeken nem adják rá kutyájukra a szájkosarat, 200 eurós büntetést kaphatnak és kötelezhetők egy 6 órás kutyakiképzési tréningen való részvételre.

Ausztriában a főváros rendelkezik a legszigorúbb állattartási szabályzattal, amely a fent említett tragikus baleset miatt még inkább szigorodni látszik. A bécsi közgyűlés október 25-én szavaz a rendeletről és már idén életbe léphetnek az új szabályok.

 

 

 


Indexkép forrás: YouTube

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Automata póráz: mindegy milyen nyakörvet választunk mellé, megrántása könnyen sérülést okozhat Automata póráz: mindegy milyen nyakörvet választunk mellé, megrántása könnyen sérülést okozhat
Számos nyakörvtípus veszélyességét tesztelte a Notthinghami Trent Egyetem kutatócsoportja. Egy kutyanyakat utánzó modellen nyomásmérővel mérték meg, mekkora nyomást fejt ki a nyakörv és az automata póráz, ha meghúzzák a szárat.

Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit
Imádunk kutyával utazni. Nincs is jobb, mint új helyeket felfedezni együtt, vagy épp újra ellátogatni kedvenc kirándulóhelyünkre. Éppen ezért talán mi, kutyások, kivételesen nehezen viseljük a bezártságot. Most a legtöbb, amit tehetünk, hogy kiéljük utazás iránti vágyunkat, hogy megtervezzük, merre is indulunk majd akkor, ha a koronavírus járvány végre lecseng. Ebben segít nekünk a gyönyörű, hófehér kutya, aki virtuálisan vezet végig minket az Alpok lenyűgöző látnivalóin.

Miért ne használj flexi pórázt? Miért ne használj flexi pórázt?
A hám vagy nyakörv, valamint a megfelelő póráz kérdése állandó vitatéma. Mindenki másra esküszik, és meg is van a saját indoka. De miért olyan fontos ez a kérdés?

Sétáltatás biztonságban -  Ki korrigálja a kutyát, ha gazdája nem teszi?! Sétáltatás biztonságban - Ki korrigálja a kutyát, ha gazdája nem teszi?!
Rendhagyó írás következik. A cikk célja ráirányítani a figyelmet arra: egy kutyás sem köteles másik kutya-gazdi párostól szó nélkül eltűrni a személyes terükbe betörve rendet és nyugalmat bomlasztó, állat és/vagy ember testi épségét veszélyeztető, agresszív magatartást, közeledést. Miért? ...

Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol
Hiába a sok figyelmeztetés, az emberek egy része még mindig jó ötletnek tartja, hogy magával vigye még a bevásárlásokra is kutyáját. A felhívások mintha lepattannának ezekről a gazdikról - ezért most egy másik irányból próbálják az állatvédők jobb belátásra bírni őket.

Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani Tanfolyamot kell végeznie a bécsieknek, ha kutyát akarnak tartani
Újabb szigorítás a bécsi kutyatartók és leendő kutyatartók számára: egy tanfolyamon kell részt vennie annak, aki újdonsült gazdi, vagy hamarosan kutyatartóvá szeretne válni. A tanfolyammal a felelős kutyatartást szeretnék még inkább tudatosítani a bécsi kutyás lakosokban.

Kutyás kirándulóhelyek Bécsben - 1. Kutyás kirándulóhelyek Bécsben - 1.
Itt van az ősz, a hétvégi kirándulások és túrázás ideje. Érdemes komfortzónánkból kimozdulni, rácsodálkozni ennek az évszaknak is a szépségére, amit természetesen az egész család illetve kedvencünk is élvezni fog.

Betiltják az elektromos nyakörveket Angliában Betiltják az elektromos nyakörveket Angliában
Az angol kormány bejelentette, hogy tilos lesz elektromos nyakörvet használni kutyákon és macskákon. Döntésüket azzal indokolták, hogy az eszköz fájdalmat és szenvedést okoz az állatoknak.

Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok
A kutyasétáltatás, kirándulás során bizony folyamatosan ébernek kell lennünk, hiszen a természetben járva a legkülönfélébb állatokkal (is) találkozhatunk - ezek pedig gyakran veszélyt jelenthetnek ránk és kedvenceinkre, még ha a legártalmatlanabbnak néznek is ki.

Kutyasétáltatókat ellenőriznek Pécsett Kutyasétáltatókat ellenőriznek Pécsett
Igen drága is lehet a kutyasétáltatás a megyeszékhelyen, legalábbis ha a gazdi “elfelejti” pórázon tartani kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen Hírek - Címlapon
Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen
Állatkísérlet-mentes lesz a Dove! Hírek - Címlapon
Állatkísérlet-mentes lesz a Dove!