A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a mohácsi kutyaviadal szervezői ellen

2019. április 11., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Mohácsi Járási Ügyészség tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen, akik kutyaviadalt szerveztek Mohácson.



A három vádlott 2018. júliusában megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat a másik két férfi biztosította, egyikük a bírói feladatok ellátását is vállalta.

 

2018. júliusában a vádlottak a mohácsi telephelyre szervezték a kutyaviadalt, ahol nézőként ismerőseik vettek részt. A nézők közül többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

 

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak. A két kutyatulajdonos vádlott az állatviadal megtartása során kutyáikat egymásnak uszították, azokat folyamatosan arra bíztatták, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek, miközben harmadik társuk a bírói feladatokat látta el oly módon, hogy az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte és feladata volt többek között annak eldöntése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

 

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak.

Az állatviadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek.

 

Tekintettel arra, hogy a vádlottak uszítása során a kutyák súlyos sérüléseket is elszenvedtek, ezért az elkövetők cselekménye a tiltott állatviadal szervezésének bűntette mellett az állatkínzás bűntettének a megállapítására is alkalmas.

 

 

 

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki gerinces állat részvételével állatviadalt szervez, tart, ilyen állatviadalra fogadást szervez vagy fogadást köt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Emellett aki állatviadal céljára gerinces állatot megszerez, tart, tenyészt, kiképez, idomít, vagy forgalmaz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 
 
 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?
Egy holland kutatás szerint a szélsőségesen agresszív viselkedést mutató kutyák esetében a gazda személyisége és viselkedése is fontos szerepet játszik. Úgy tűnik, egyeseket az sem zavar, ha kutyájuk megharap valakit...

Rendőrkézen a feltételezett elkövető, aki a kutyáit szándékosan emberekre uszíthatta Rendőrkézen a feltételezett elkövető, aki a kutyáit szándékosan emberekre uszíthatta
Bár egyelőre nem nyert bizonyítást a tény, de a közösségi média oldalak szerint több városban, több esetben tettek feljelentést a – feltehetően hajléktalan - férfi ellen, aki két kutyával tartotta rettegésben épp aktuális tartózkodási helyének környékét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Titina, az első kutya az Északi-sark felett Hírek - Címlapon
Titina, az első kutya az Északi-sark felett
Vérmintából képesek kiszagolni a kutyák a rákot, ezzel ezrek életét menthetik meg Hírek - Címlapon
Vérmintából képesek kiszagolni a kutyák a rákot, ezzel ezrek életét menthetik meg