A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a nő ellen, aki csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában

2021. december 09., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egyebek mellett állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki egy hévízi szállodai szobában 18, ellátás nélkül tartott kölyökkutyát rejtegetett - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.



 

Pirger Csaba közölte: az 50 éves nő tavaly nyáron Balatonlellén vásárolt tíz hat-nyolc hetes francia bulldog kölyökkutyát, majd később ismeretlen helyen további nyolc kölyköt, de egyiknek sem voltak papírjai az eredetéről, sem a kötelező oltásokról. Az ebeket a többnapos magyarországi utazgatása során három gyöngyvászon hordozótáskában tartotta, így jelentkezett be egy hévízi szállodába is.

 

Másnap a hotel alkalmazottai fedezték fel a vádlott távollétében, hogy a szobájában a kölykök részben szabadon, részben az ürülékükkel, vizeletükkel szennyezett táskákban voltak, de ivóvíz és élelem nem volt előttük. A helyszínre hívott rendőrök az ebeket lefoglalták, majd az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kutyák állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeztek és mikrochipet sem ültettek be a bőrük alá.

 

Napokkal később a nő az először vásárolt kutyák eladójától állatorvosi kezelések igazolásaival ellátott állategészségügyi kiskönyveket szerzett be, amelyeket bemutatott a rendőrségen. Kiderült azonban, hogy az okiratokban az igazolások hamisak voltak.

 

A vádlott azzal, hogy a kutyákat elhanyagolt állapotban, szűk helyre, a kórokozók elszaporodását okozó, szennyezett körülmények közé bezárta, az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna. A Keszthelyi Járási Ügyészség ezért állatkínzás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellene.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Ilona Celeste

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó Hírek - Címlapon
Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó
Élő műsorban várják a támogatást a Rex Kutyaotthon Alapítvány négylábú lakói! Hírek - Címlapon
Élő műsorban várják a támogatást a Rex Kutyaotthon Alapítvány négylábú lakói!