A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vaddisznótámadások a Balatonnál: legyünk figyelemmel a kutyasétán

2018. július 29., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Elszaporodtak a nagytestű vadak a Balaton környékén: egyre beljebb merészkednek a vaddisznók a lakott településekre. Emberre még nem támadtak, de több kutyát megsebesítettek.



A Balaton északi partján, Révfülöp környékén súlyos problémát jelentenek a vaddisznók. Számuk egyre nő, és egyre bátrabban bemerészkednek a lakott területekre is - tavaly például Tihanynál fotóztak egy példányt, mely a Balaton vizében “lubickolt”.

 

Vaddisznó a Balatonban
Vaddisznó a Balatonban

 

Eddig emberre még nem támadtak a vadak, azonban több kutyával is összetűzésbe keveredtek - egyiküket súlyosan megsebesítette a vaddisznó, sérülését varrnia kellett az állatorvosnak. Révfülöp polgármestere a blikk.hu-nak elmondta, szinte nincs olyan környék a településen, ahol a vadak fel ne bukkantak volna.

 

A probléma megoldására vaddisznóbefogó csapdákat helyeztek el a környéken. A csapóajtóval működő ketrecből településenként legalább kettőre van szükség, hogy hatásos legyen - nem csak Révfülöpön, hanem Badacsonytomajtól egészen Zánkáig.

 

 

*

 

Mit tehetünk, ha vaddisznóval találkozunk a kutyasétán? Ide kattintva olvasható erről szóló korábbi cikkünk.

 

 

 


Indexkép forrás: allattenyesztok.hu
Cikk első megjelenése: 2018. július 19.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken
Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra! Hírek - Címlapon
Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra!
Egy kóbor kutya története, aki 690 km-t versenyzett azért, hogy új otthonra leljen Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya története, aki 690 km-t versenyzett azért, hogy új otthonra leljen