A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött

A csapat, aki a lehetetlent is teljesítette


2022. szeptember 28., 12:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Még mindig hatása alatt vagyok, annak a rendkívüli elszántságnak és akaratnak, amivel szombaton találkoztam Piliscséven a Hard Dog Race Base versenyén, ahol három látássérült lány is elindult a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében.



Messziről nézve először azt hittem, amikor megláttam őket a rajthoz felsorakozni segítő kutyáikkal, hogy a kiképzők állnak rajthoz a vakvezető-tanuló kutyusokkal. Gondoltam is magamban, hogy milyen jó ötlet, hiszen ez is egy nagyszerű lehetőség a leendő segítőkutyák tesztelésére. Aztán láttam a lányok mozgásából, illetve hallottam, ahogy a velük lévő két segítő instruálja őket, hogy bizony itt másról van szó.

 

Kis kérdezősködés után megtudtam, hogy a lányok, akik 3 csodás fekete labradorral indultak – Lengyel Zsófi Mokkával, Hegedűs Brigi Artúrral, Horváth Szindi Milkával.  A hölgyek közül kettő aliglátó, egy pedig gyengénlátó. Segítőik pedig a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától Királyné Barkóczi Emese és Erdélyi Judit volt.

 

 

Boldogan a célban
Boldogan a célban
Fotó: Kaszás Tamás - Index

 

 

Az 5.79 km-es távot, 143 m szintkülönbséggel, 17 akadályon keresztül másfél óra alatt teljesítette a csapat. Végül hatalmas, megérdemelt tapsvihar közepette értek be a célba.


Mindannyian kicsit másképp élték meg ezt a megmérettetést. Abban azonban egyetértenek, hogy jövőre is indulnak, mert olyan élménnyel lettek gazdagabbak, ami kihagyhatatlan és a rabjává tesz.

 

 

A csapat, aki a - szinte – lehetetlent is teljesítette: A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapata
A csapat, aki a - szinte – lehetetlent is teljesítette: A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapata
Fotó: Lengyel Zsófi és Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola
Lengyel Zsófi élménybeszámolója itt érhető el

 

 

Segítőik előtt is le a kalappal. Hiszen az is hatalmas teljesítmény, hogy egy ilyen pályán a futás és az akadályok leküzdése mellett még végig navigálták a 3 lányt, folyamatosan szóbeli instrukciókkal segítve őket.

 

Ezek a lányok talán nem is tudják, de a verseny napján sokakat ők inspiráltak. Hírük azóta bejárta a sajtót reményt és motivációt nyújtva megannyi embernek. Igen, ezek a lányok most megmutatták, hogy nincs lehetetlen, ha ők valamit igazán elhatároznak.

 

Szívből gratulálok nekik!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen
„Egy jó kutya fél diploma” - Hegedűs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán.

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a vak kutyus, mikor 15 hónap után örökbefogadták és saját kertjében szaladgálhatott Hírek - Címlapon
Így örült a vak kutyus, mikor 15 hónap után örökbefogadták és saját kertjében szaladgálhatott
Kennelköhögés kutyáknál - Mit kell tudnunk a betegségről? Hírek - Címlapon
Kennelköhögés kutyáknál - Mit kell tudnunk a betegségről?