A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött

A csapat, aki a lehetetlent is teljesítette


2022. szeptember 28., 12:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Még mindig hatása alatt vagyok, annak a rendkívüli elszántságnak és akaratnak, amivel szombaton találkoztam Piliscséven a Hard Dog Race Base versenyén, ahol három látássérült lány is elindult a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében.Messziről nézve először azt hittem, amikor megláttam őket a rajthoz felsorakozni segítő kutyáikkal, hogy a kiképzők állnak rajthoz a vakvezető-tanuló kutyusokkal. Gondoltam is magamban, hogy milyen jó ötlet, hiszen ez is egy nagyszerű lehetőség a leendő segítőkutyák tesztelésére. Aztán láttam a lányok mozgásából, illetve hallottam, ahogy a velük lévő két segítő instruálja őket, hogy bizony itt másról van szó.

 

Kis kérdezősködés után megtudtam, hogy a lányok, akik 3 csodás fekete labradorral indultak – Lengyel Zsófi Mokkával, Hegedűs Brigi Artúrral, Horváth Szindi Milkával.  A hölgyek közül kettő aliglátó, egy pedig gyengénlátó. Segítőik pedig a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától Királyné Barkóczi Emese és Erdélyi Judit volt.

 

 

Boldogan a célban
Boldogan a célban
Fotó: Kaszás Tamás - Index

 

 

Az 5.79 km-es távot, 143 m szintkülönbséggel, 17 akadályon keresztül másfél óra alatt teljesítette a csapat. Végül hatalmas, megérdemelt tapsvihar közepette értek be a célba.


Mindannyian kicsit másképp élték meg ezt a megmérettetést. Abban azonban egyetértenek, hogy jövőre is indulnak, mert olyan élménnyel lettek gazdagabbak, ami kihagyhatatlan és a rabjává tesz.

 

 

A csapat, aki a - szinte – lehetetlent is teljesítette: A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapata
A csapat, aki a - szinte – lehetetlent is teljesítette: A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapata
Fotó: Lengyel Zsófi és Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola
Lengyel Zsófi élménybeszámolója itt érhető el

 

 

Segítőik előtt is le a kalappal. Hiszen az is hatalmas teljesítmény, hogy egy ilyen pályán a futás és az akadályok leküzdése mellett még végig navigálták a 3 lányt, folyamatosan szóbeli instrukciókkal segítve őket.

 

Ezek a lányok talán nem is tudják, de a verseny napján sokakat ők inspiráltak. Hírük azóta bejárta a sajtót reményt és motivációt nyújtva megannyi embernek. Igen, ezek a lányok most megmutatták, hogy nincs lehetetlen, ha ők valamit igazán elhatároznak.

 

Szívből gratulálok nekik!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Szávát és látássérült gazdáját felügyelet nélkül kószáló kutyák támadták meg Győrben két alkalommal. A szerencsén múlott, hogy megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme
A kutyák és vakok közötti legelső különleges kapcsolat elveszett az idők homályában. A legkorábbi feljegyzett példa egy Kr. u. első századi falfestmény a római Herculaneum eltemetett romjain. Ázsiából és Európából a középkorig nyúlnak vissza a feljegyzések vakokat vezető kutyákról.

Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt
„Ő az én támaszom, mindenben.” - A golden retriever óriási erőt adott fogyatékossággal élő fiatal gazdijának, hogy valóra válthassa gyermekkori álmát.

Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek
Kicsi, nagy, hosszú, rövid... Sokféle méretben és formában találkozhatunk az ember legjobb barátjával, a kutyával. Különlegességüknek hála azonban jónéhányan kitűnnek társaik közül. Ismerjétek meg a négylábú rekordereket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kóbor kutyáknak nyújt menedéket a szicíliai IKEA Hírek - Címlapon
Kóbor kutyáknak nyújt menedéket a szicíliai IKEA
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya Hírek - Címlapon
Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya