A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így örült a vak kutyus, mikor 15 hónap után örökbefogadták és saját kertjében szaladgálhatott

2022. szeptember 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A nehézségek ellenére is megőrizte kedvességét és vidámságát, mely hosszú idő után meghozta gyümölcsét. Megható történet arról, hogy sohasem szabad feladni a reményt. 

Jacko, a border collie bő egy éve várta már a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.  egészséges kutyus is számára is borzasztóan hosszú időszak, egy vak négylábúnak azonban különösen nagy stresszel járnak a mindennapok e környezetben. Jacko már nem is volt fiatal – a maga 6 évével leginkább az esélytelenek táborát növelte fogyatékossága miatt.

 

Egyre nehezebben viselte az életet a kennelben, ahol elhelyezték. Nem látta, mi történik körülötte, de hallotta a többi kutya kétségbeesett hangját, és ez megijesztette. A dolgozók és az önkéntesek mind szeretettel fordultak feléje, végtelen tennivalóik közepette minden tőlük telhetőt megtettek, hogy komfortosabbá tegyék számára a várakozás idejét. De ez közel sem nyújtotta azt az élményt, mintha saját családja körében élhetne.

 

 

Jacko, a vak border collie otthonra talált
Jacko, a vak border collie otthonra talált
Fotó: Facebook/Many Tears Animal Rescue 

 

 

Helyzete ellenére megőrizte kedvességét, vidámságát, imádott odabújni az emberekhez, de nagyon vágyott már arra, hogy valakinek ő lehessen a szeme fénye. Az ismerkedéshez azonban több időre volt szüksége, amikor idegenek jöttek hozzá, és úgy vélték, olyan helyen érezné magát a legjobban, ahol egy tágas kert áll a rendelkezésére, amely csak az övé. Egy kert, ahol nyugodtan szimatolhat, biztonságban szaladgálhat, és a saját tempójában fedezheti fel környezetét. Egy otthon, ahol odafigyelnek igényeire, ahol nincsenek gyerekek, akikkel nem tudna mit kezdeni... A városok zaja, a zsúfolt utcák csupán további stresszt jelentettek volna számára, ezért az „igazi” kiléte sokáig egy nagy kérdőjel volt.

 

És akkor érkezett egy levél, Sue aláírással. A hölgy első látásra megkedvelte Jackot, amint megnézte TikTok videóját, és amikor végre találkozhattak, rögtön egymásra hangolódtak. Volt már dolga látássérült kutyák képzésével, tisztában volt vele, mennyi plusz feladattal jár egy vak kutya gazdijának lenni.

 

 

@manytearsanimalrescue JACKO WENT HOME!! #manytears #dogrescue #rescuedog #gotchaday #collie #specialdog #rescuelife ♬ At Last - Etta James

 

 

Mikor az önkéntesek ellátogattak Sue otthonába, hogy felmérjék a körülményeket, örömmel látták, hogy ideális otthont tud nyújtani a vak kutyának. Jacko hihetlenül boldog volt, amikor annyi idő után végre szabadon szaladgálhatott új barátaival a puha zöld pázsiton, amiből több hektárnyi áll rendelkezésükre. És Jacko imádja minden pillanatát!

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Many Tears Animal Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Történelmi magyar siker az agility világbajnokságon Hírek - Címlapon
Történelmi magyar siker az agility világbajnokságon
Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött Hírek - Címlapon
Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött