A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Váratlan fordulatot vett a legénybúcsú, amikor meghallották egy kutya segélykérő ugatását

2023. augusztus 11., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A szomorú bernáthegyi ott hevert a térdig érő sárban, és csak várta, hogy valaki segítsen rajta... 

Sokan úgy emlékezhetnek vissza legénybúcsújukra, mint életük legnagyszerűbb bulijára. Ünnepelni megannyi módon lehet, de arra kevesen gondolnak, hogy az állatmentés is "belecsöppenhet" a partiba.

 

Mitch White úgy döntött, egy csendes kenutúrával szeretne ünnepelni, legjobb barátai társaságában. Fogalmuk sem volt, hogy olyan élményben lesz részük, melyre örökké emlékezni fognak.

 

A túra egyik napján, éppen csak befejezték az ebédet, és már indultak is tovább, amikor ugatásra lettek figyelmesek. A közelből jött a hang, és egyből ráéreztek, hogy ennek a hangnak a gazdája nagy bajban lehet. Útjuk során nem találkoztak más kenuzókkal, sem kempingezőkkel, túrázókkal, így abban biztosak voltak, hogy a segítséget kérő kutya teljesen egyedül van, és nem is számíthat másra, csak rájuk.

 

 

Nyakig elmerült a sárban a bernáthegyi
Nyakig elmerült a sárban a bernáthegyi
Fotó: Facebook/CarverCountySheriff

 

 

Megfordultak hát a kenuval, és abba az irányba eveztek, ahonnan az ugatást hallották. Rövidesen megpillantottak egy hatalmas kutyát, ahogy a partmenti sárban küszködik. Ereje már a végét járta, utolsó erőfeszítésként ugatott még párat, elhaló hangon. Látva, mekkora a baj, és hogy tényleg az élete múlik azon, hogy segítsenek rajta, a többiek is azonnal a mentésére siettek. Térdig süppedtek a sárban, annyira mély és sűrű volt – már az is kihívás volt, hogy elérjenek a kutyához.

 

Miközben megpróbálták kimenteni, adtak neki inni. Rettentően kimerült és szomjas volt, majdnem másfél liter vizet megivott. A fiúk az ebédjük maradékát is megosztották vele. El sem lehet mondani, mennyire örült a kutyus a sülthúsnak és sültkolbász falatkáknak is. Mivel nyakörv nem volt rajta, úgy döntöttek, nevet is adnak neki. Wilson, a bernáthegyi nyakig merült a sárban, de még így is hálásan nézett fel megmentőire.

 

 

Tűzoltók segítségével sikerült kimenteni a kutyát a sárból
Tűzoltók segítségével sikerült kimenteni a kutyát a sárból
Fotó: Facebook/CarverCountySheriff

 

 

Mivel minden próbálkozás ellenére sem tudták kimenteni a kutyát a dagonyából, felhívták a 911-et, és elmagyarázták, mi történt. A segélyhívó a tűzoltókhoz továbbította a segítségkérést, akik 20 percen belül meg is érkeztek a helyszínre. Egy speciális hámot rögzítettek a kutyára, majd együttes erővel kihúzták a sárból Wilsont.

 

Nem telt bele 5 perc, és a gazdi is megjelent, aki elképedve kérdezte a bernáthegyitől, mégis mit csinál odalent a sárban? Mint kiderült, a kutya valódi neve Ed, és otthonról csavargott el egy nappal korábban. A gazda megköszönte a legénybúcsú résztvevőinek segítségét, és néhány nap múltán jó híreket küldött nekik: Ed kutya sokkal jobban érezte magát, persze még beletelik kis időbe, mire visszanyeri erejét. Annyi azonban bizonyos, hogy ezek után sokkal jobban fognak rá vigyázni.

 

A legénybúcsú csapatának pedig lesz mit mesélnie, amikor hazatérnek, hiszen megmentették egy kutya életét!

 

 

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Facebook/CarverCountySheriff - Youtube/WCCO – CBS Minnesota

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Hírek - Címlapon
Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát
Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Hírek - Címlapon
Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza